Ilves kampeaa pudotuspeleihin − yllättääkö Hyvärinen?

LIIGA / Ennakko
Aalto on iskenyt maaliskuun otteluissa kaksi maalia.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Kymmenettä sijaa puolustava Ilves haastaa tiistaina runkosarjaan jäävän KooKoon. Tamperelaiset ovat muun muassa maalivahti Lehtosen ansiosta neljän ottelun voittoputkessa, mutta selvää kauraa kamppailu ei kuitenkaan ole.

Edelliset ottelut

KooKoolla on tiistaina edessään kova vastus, sillä kynsin ja hampain pudotuspelipaikasta kamppaileva Ilves on voittanut neljä edellistä otteluaan. Tamperelaisille taipuivat viime viikolla TPS ja Lukko.

Kouvolalaiset ovat puolestaan kahden ottelun tappioputkessa, ja neljästä viimeisimmästä kamppailusta pisteitä on kertynyt ainoastaan kolme. Edellisviikolla joukkueen kaatoivat sekä Jukurit että Ässät.

Ilves ja KooKoo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Tamperelaiset ovat vieneet kamppailuista kaksi: syyskuussa Ilves oli parempi maalein 5−3, ja vuodenvaihteen jälkeen pisteet jäivät Hakametsään voittomaalikilpailun jälkeen 2−1. Kouvolalaiset onnistuivat kuitenkin voittamaan kotiottelunsa, joka päättyi lukemiin 5−1.

Ratkaisukohdat

Ilves on tällä hetkellä Liigan kuumimpia joukkueita, sillä sen voittoputki on kiihdyttänyt taistelua kymmenennestä sijasta entisestään. Tamperelaisten pudotuspelipaikan pahin uhka on Jukurit, joka on vain kolmen pisteen päässä.

Karri Kiven luotsaaman joukkueen ykkösmies on viime aikoina ollut Antti Lehtonen, joka piti maalinsa puhtaana yhtäjaksoisesti yli 200 minuuttia. Sen lisäksi Ilveksen hyökkääjistö on onnistunut tekemään tehoja laajalla rintamalla − myös puolustaja Teemu Aalto on piristynyt tosipelien lähestyessä.

KooKoon kausi on puolestaan pikku hiljaa paketissa, sillä lauantainen tappio Mikkelissä sinetöi, ettei joukkueen kausi jatku enää runkosarjan jälkeen. Kouvolassa pelataan siis enää kunniasta tai seuraavan kauden pelipaikoista.

Illan kotijoukkue on kuitenkin saanut jopa hieman yllättäviä ratkaisijoita. Anrei Hakulinen  on ollut vireessä jo tovin, mutta edellisessä kahdessa ottelussa työteliäs hyökkääjä Toni Hyvärinen on nakuttanut tehot 2+2.

Ilveksellä on edessään tärkeä ottelu, sillä joukkueen täytyy jatkaa etenkin kolmen pisteen voittojen saamista, mikäli se tahtoo pitää kiinni sijoituksestaan. Panoksettomia otteluita pelaava KooKoo vaikuttaa suupalalta, mutta joukkueen erinomainen maalivahtiosasto tuskin päästää tamperelaisia helpolla.

Tilastopoiminta

Ilveksen erikoistilannepelaaminen on vieraskaukalossa Liigan kärkikastia. KooKoo ei ole puolestaan kotona alivoimallaan loistanut.

Seuraa Heitä

Teemu Aalto #38 |

Puolustaja

Aalto on osoittanut piristämisen merkkejä. Hän on tehnyt kummassakin maaliskuun ottelussa maalin ja on tärkeä osa Ilveksen pudotuspelihaaveita.

Toni Hyvärinen #15 |

Laitahyökkääjä

Hyvärinen nähdään useammin laitaväännöissä kuin tehotilastoissa, mutta edellisviikon kahdessä ottelussa työmyyrä iski tehot 2+2. Hyökkääjä kunnostautui etenkin maalin edustalla irtokiekoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilvestä ei nyljetä helpolla
KooKoo on viime aikoina ollut kotonaan melko vahva, mutta Ilveksen vire on ollut vielä vakuuttavampi. Tamperelaisjoukkue ei laannu enää takaosumista alkukauden tapaan ja on löytänyt oivan tehokkuuden hyökkäyspelaamiseensa. Kouvolan tiistai-illasta saattaakin tulla kierroksen maali-iloittelu, kun Ilves hakee voiton.
2 3
2 4