Pudotuspelihaaveet panoksena Kouvolassa − kivenkovat maalivahdit vastakkain

LIIGA / Ennakko
Hakulinen on ratkaisi lauantaina ottelun KooKoolle.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
KooKoo saa torstaina vastaansa kuudennesta sijasta kamppailevan Ässät. Maalijuhlia tuskin nähdään, sillä etenkin vierailijat ovat tehneet viime aikoina vähän osumia.

Edelliset ottelut

Kotijoukkue KooKoo pelasi edellisviikolla kahdesti. Tiistaina HIFK oli parempi maalein 3−2, mutta lauantaina kouvolalaiset nitistivät Pelicansin jatkoajan jälkeen 2−1. Torstainen kamppailu on joukkueen viikon ensimmäinen koitos.

Ässillä on puolestaan takana kolmen kamppailun viikko, ja suoritukset olivat hyvin kaksijakoisia. Tiistaina joukkue kaatoi Ilveksen niukasti 1−0, mutta torstaina Jukurit löylytti porilaisia tylysti 4−0. Lauantaina sarjakärki Tappara vei kolme pistettä 2−1. Tiistaina joukkue puolestaan nitisti SaiPan. 

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. KooKoo on voittanut molemmat Porissa pelatut kamppailut: lokakuussa lukemat olivat vierailijoille 3−0 ja myöhemmin 5−2. Ässät puolestaan nappasi täydet pisteet Kouvolassa, kun voittolukemat olivat jälleen 5−2.

Ratkaisukohdat

Ottelu on molemmille joukkueille valtavan tärkeä, sillä panoksena ovat pudotuspelipaikat. Ässät on Pelicansin kanssa tasapisteissä kuudennnen sijan kamppailussa, ja KooKoo yrittää vielä kiivetä kymmenen parhaan joukkoon. Kouvolalaisilla matkaa on kuitenkin jo seitsemän pistettä.

Kuudensina olevien porilaisten suoritukset ailahtelivat viime viikolla paljon. Jukureille kärsitty tappio oli joukkueelta avutonta peliä, mutta lauantaina Tapparaa vastaan Ässät oli paremmassa vireessä. Joukkueella on kuitenkin ollut vaikeuksia maalinteossa, sillä neljässä edellisessä kamppailussa osumia on syntynyt yhteensä neljä.

Porilaisten hankkima Maksim Matushkin on ollut pirteä tapaus, ja hänen varaansa pistetään ylivoimapelin kohdalla paljon. Myös Simon Suoranta on iskussa, sillä peluri iski tiistaina SaiPaa vastaan joukkueensa molemmat osumat.

KooKoo on puolestaan virkistynyt pelaajakauppojensa jälkeen. HIFK:sta tilalle tulleet Panu Mieho ja Miro-Pekka Saarelainen ovat olleet mukiinmeneviä lisiä kouvolalaisjoukkueeseen. Parhaassa vireessä on kuitenkin Anrei Hakulinen, joka on iskenyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 3+1.

Joukkueiden loukkaantumistilanteet ovat torstaina hyvin erilaiset, sillä KooKoo on liikenteessä lähes ehjällä kokoonpanolla. Sivussa ovat enää Juha Järvenpää ja Mika Koivisto sekä loppukauden huilaava Veeti Vainio. Toni Hyvärisen tilannetta tarkkaillaan päivittäin. Ässien puolustuksesta sivussa puolestaan ovat Jere Seppälä ja loppukevään vammojaan paranteleva Jyri Marttinen.

Kamppailusta voi odottaa tiukkaa vääntöä, sillä kumpikaan joukkue ei juuri maaleilla juhli. Kummallakin on vielä maalillaan melkoinen muuri, joten pudotuspelihaaveita edistävät pisteet ovat tiukassa. 

Tilastopoiminta

Ässien ylivoima on Liigan toiseksi huonointa, eivätkä porilaiset pakkopeliä pyörittäessä juurikaan juhli. Patapaitojen alivoima on kuitenkin toiseksi parasta.

Seuraa Heitä

Anrei Hakulinen #94 | Augsburger Panther

Laitahyökkääjä

Hakulinen on hyvässä nousukiidossa. Viimeiseen kolmeen otteluun hyökkääjä on iskenyt neljä tehopistettä, ja kasvanut vastuu näyttää sopivan pelurille.

Maksim Matushkin #52 |

Puolustaja

Puolustaja on ollut piristysruiske porilaisryhmään. Seitsemässä pelaamassaan liigaottelussa Matushkin on tehnyt tehot 2+3, ja myös ylivoimapelaaminen näyttää sujuvan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoo jatkaa pirteitä otteita
Ässät on viime aikoina näyttänyt pieniä hiipumisen merkkejä eritoten maalinteon saralla. KooKoo puolestaan on päässyt pelaamaan vapautuneessa tilassa, mikä on näkynyt kohtalaisen hyvinä tuloksina. Vapautuneisuus erityisesti hyökkäyspelissä kantaa kouvolalaisia pitkälle, mutta Andreas Bernard iskee kapuloita rattaisiin.
2 3
1 2