Kumman pudotuspelitunnelin päässä näkyy valoa?

LIIGA / Ennakko
Tarvittavat voitot alkavat käydä vähiin.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport ja Lukko tarvitsevat kumpikin pitempään kiekkokevääseen tähdättynä kaikki kolme pistettä tiistai-illan kohtaamisesta. Sekä vaasalaiset ja raumalaiset pääsisivät suoralla voitolla hyvälle iskuetäisyydelle yllättämään edellä tarpovat Jukurit ja Ilves.

Sportin kannalta voittojen nappaaminen on aloitettava nyt. Viisi peräkkäistä tappiota ja yksi piste ovat antaneet perässä oleville liikaa välimatkan kuromista, ja tämän synkän hetken seurauksena toinen tamperelaisseura ja sarjanousija Jukurit ovat päässeet ohi. Edellinen kamppailu Ilvestä vastaan jätti Sportin täysin aseettomaksi, ja Ilves kasvatti piste-eron neljään.

Maalintekokin on menettänyt terävyyttään. Tappiokierteessä vastustajan verkko on heilunut kuudesti, ja jopa kolme kertaa kotkalauma on jäänyt ilman ainuttakaan osumaa.

Lukon uskomaton nousu ei ole saanut hirevästi takapakkia. Nimekkäimpien pelaajien lähtö antoi yllättävän ponnahduslaudan joukkueen kuntopuntarille, ja edelliset viisi ottelua ovat tuoneet tärkeät seitsemän pistettä raumalisten tilille. Kärpät todistivat Oulussa paremmuutensa raumalaisille, mutta sitä ennen kärkikastissa kilpaileva KalPa joutui nöyrtymään Lukolle.

Joukkueiden kauden ensitreffit Kuparisaaressa päättyi Sportin voittoon, mutta Raumalla Lukko on ollut tyly isäntä vaasalaisille. Kolmen kamppailun jälkeen maaliero on Lukon eduksi 10-6. Tiistai-ilta näyttää pureeko kotitaika vieläkin, vai onko ottelun panoksien tuomat paineet liikaa isännille?

Seuraa Heitä

Erik Riska #13 |

Laitahyökkääjä

Esiintynyt hyvin pelinrakentaja entistä seuraansa vastaan. Kolmessa kamppailussa neljä syöttöpistettä.

Toni Koivisto #22 |

Laitahyökkääjä

Kokenut kehäkettu on ollut myös kova päänvaiva Sportille. Maali ja kolme syöttöä kertovat tarpeeksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sportin pudotuspelihaaveille kova kolaus
Sport on neljä pistettä sarjan kymmenentenä olevaa Jukureita perässä, eikä vireessä ole kehumista, sillä joukkue matkaa viiden ottelun tappioputkessa. Lukko on puolestaan laskettu ulos pudotuspeleistä kauden aikana jo useampaan otteeseen, mutta raumalaiset ovat vain pisteen Sportia perässä ja otteet ovat viime aikoina olleet huomattavasti vakuuttavampia. Vaasalaisten kantona kaskessa on tehoton viimeistely. Viimeisen neljän ottelun jaksolla joukkue on jäänyt maaleitta peräti kolmesti. Vähämaalinen vierasvoitto siis odotettavissa.
1 2
3