Miltei kuuden joukossa vai kiinni avausvoitossa?

LIIGA / Ennakko
Porilaiset saapuvat jälleen rouhimaan Frans Tuohimaan maalin edustalle.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa ja Ässät kohtaavat tiistaina neljättä ja viimeistä kertaa tällä kaudella. Ässät lähtee kaakkoon pyrkimyksenään saada ketsuppipullonsa kevään korvalla auki. SaiPa puolestaan hakee itselleen paineettomasta pelistä kauden ensimmäistä voittoa Ässistä.

Lähtökohdat otteluun

Päättynyt Liiga-viikko olisi porilaisittain voinut mennä paremminkin. Ässille jäi viikosta käteen vierasvoitto Ilveksestä sekä kotitappiot Jukureille ja Tapparalle. Kaksi viimeistä peliä taittoivat helmikuun mittaisen, kuusi peliä käsittäneen pisteputken. Tyly 0-4-häviö sarjanousijalle sekä niukka tappio RU-38:n juhlapelissä pitivät Ässät toistaiseksi kahden pisteen päässä paikasta kuuden parhaan joukossa.

SaiPan pistepussiin merkittiin viime viikon osalta vain yksi täppä lisää. Se piti tiistaina sarjakärki Tapparan 65 minuuttia nollilla, mutta hävisi torstaina Helsingissä HIFK:lle ja perjantaina Lappeenrannassa Ilvekselle. Tyhjennysmyynneistä jäljelle jääneiden kärkipelaajien kantama kuorma oli päävalmentaja Ari Santasen mukaan viikon viimeisten otteluiden lopussa liikaa. Tämä näkyi väistämättä peliesityksissä.

Kumpikin joukkue on viime peleissään kärsinyt maalinteko-ongelmista. Ässien siirtorajahankinta Maksim Matushkin piristi ylivoimapeliä selvästi, mutta viime viikolla sekään ei auttanut, kun kolmessa pelissä joukkue sai aikaan yhteensä kaksi maalia. SaiPan tilasto on vielä surkeampi: samalla ajanjaksolla tehtyjä maaleja on vain yksi. Otteluun lähtiessä kotijoukkue on pelannut 94 minuuttia ilman tehtyä maalia.

Sairastuvalta riemukasta ja murheellista kerrottavaa

Loukkaantumiset ovat runnelleet loppukeväästä pahoin jo valmiiksi vajaalukuista SaiPaa. Kotijoukkueen kannalta ottelun suurin jännitysmomentti piileekin alkuiltapäivässä ja kokoonpanojen julkistuksessa. Maanantaina SaiPa tiedotti, että Markus Kojo, Kalle Maalahti, Kim Strömberg, Mikael Kuronen ja Ville Vainikainen ovat loppukauden sivussa. Edellä mainittujen lisäksi pitkäaikaispotilaisiin kuuluvat Joni Nikko, Brett Carson, Eetu Koski ja Saku Salminen. Ville Kohon tilannetta tarkastellaan päivä kerrallaan.

Ässät pääsee runkosarjan loppuhuipennukseen huomattavasti paremmassa terveystilanteessa. Kun joukkueen kultakypärä Simon Suoranta palasi viime viikolla miesvahvuuteen, ovat telakalla enää Jere SeppäläMatias Varttinen ja loppukauden sivussa oleva Jyri Marttinen.

Tilastospesiaali

Sputnikit ovat kärsineet hyökkäyspelillisistä rakenneongelmista jo joululta saakka, eikä viime peleissä ole näkynyt viitteitä paremmasta. Patapaidat puolestaan ovat vahvasti tyrkyllä kuuden parhaan joukkoon jo Jyrki Ahon ensimmäisellä valmennuskaudella. Tämä ei kuitenkaan näy pistepörssissä.

Sarjan seitsemäntenä majailevan Ässien kultakypärällä, Simon Suorannalla, on kasassa vähemmän pisteitä kuin sarjassa perää pitävän SaiPan ykköstykillä, Tero Koskirannalla. Ässien maalintekovaikeutta kuvaa myös se, että joukkue on tehnyt sarjassa neljänneksi vähiten maaleja. Eroa harvimmin verkkoa pöllyttäneeseen SaiPaan on kuuden kihauksen verran. Kumpikin ero on sinänsä marginaalinen, mutta kertoo silti jotakin joukkueiden tilanteesta.

Kummankin joukkueen hyvä maalivahtitilanne viittaisi vähämaaliseen iltaan. SaiPa-veräjää on kaikissa siirtorajan jälkeisissä otteluissa vartioinut Frans Tuohimaa, jonka esityksiin keltapaidat eivät ole kaatuneet. Ässien maalilla ykkösveskarin viitan on kaapannut lappeenrantalaisittain hyvin tuttu Andreas Bernard. Italialainen on noussut tällä kaudella koko Liigan maalivahtien kärkikaartiin ja on porilaisille mainio tukipilari kevään pituutta ajatellen.

Juttua muokattu 15.15: Vaihdettu seuraa häntä -pelaaja poissaolosta johtuen. Lisätty maininta Jyri Marttisen loukkaantumisesta.

Seuraa Heitä

Janne Kettunen #54 | Ketterä

Keskushyökkääjä

Saanut kasvattiseurassaan elämänsä tilaisuuden. Viilettää loukkaantumisten takia ykkösketjun keskellä, ja väläytteli jo perjantaisessa Ilves-ottelussa.

Charles Bertrand #9 | ERC Ingolstadt

Laitahyökkääjä

Iskenyt tämän kauden maaleistaan neljänneksen SaiPan verkkoon. Onko ranskalaisen ruuti kuivaa Kisapuistossa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelkkä taisteluilme ei riitä SaiPalle
SaiPa onnistui raapimaan pisteitä Jukureilta, Sportilta sekä Tapparalta nöyrällä ja periksiantamattomalla pelaamisellaan. Sama ei riitä tiistaina Ässiä vastaan. Ässien materiaali on huomattavasti Sputnikeja laajempi ja joukkueella on voitonnälkää kahden peräkkäisen tappion jälkeen. Myös Ässät on työteliäs joukkue, joten vierasjoukkue lähtee selvänä ennakkosuosikkina tiistain taistoon.
0 1
3 4