Pelikaanista ilkeäksi verenimijäksi − TPS:n edellisestä Pelicans-voitosta on jo kaksi vuotta

LIIGA / Ennakko
Pelicans voitti TPS:n marraskuussa Justin Hodgmanin jatkoaikamaalilla.
Kuva © Jaakko Stenroos - http://jaskan.kuvat.fi/
Pelicans on ollut TPS:lle inha vastus jo parin kauden ajan. TPS yrittää karistaa moskiitoksi muuttuneen siipiotuksen iholtaan ilman avainpelaajiaan.

TPS sai tiistaina jobinpostia, kun lääkäri määräsi HPK-ottelussa vamman saaneen Curtis Hamiltonin sivuun 2-3 viikoksi. SaiPasta ennen siirtotakarajaa Turkuun siirtynyt hyökkääjä ehti pelata ennen loukkaantumistaan vain kaksi peliä, joissa syntyi yksi maali.

Ilkka Pikkaraista paikkaamaan saapuneen Hamiltonin lisäksi sivussa ovat tehohyökkääjät Dave Spina ja Erik Thorell, joiden tervehtymistä Palloseura tarkkailee viikko kerrallaan. Puolustaja Ilkka Heikkiselle tehty diagnoosi oli parempi, ja hän palaa tänään kaukaloon.

Mustavalkoiset tarvitsisivat kärkiketjujen laitahyökkäjiään kevään tärkeissä peleissä. TPS on puikkelehtinut kauden läpi liiemmittä vammoitta, mutta nyt kurimus on alkanut erityisesti koetella. Tilastotkaan eivät helpota turkulaisten lähtöasetelmia illan Pelicans-kamppailuun.

Ari-Pekka Selinin alaisuudessa TPS on nimittäin kohdannut Petri Matikaisen Pelicansin kuudesti kahden kauden aikana, eikä TPS ole poistunut jäältä kertaakaan voittajana. Pisteet ovat menneet Pelicansille 18−1: TPS sai ainoan pisteensä Turussa marraskuussa jatkoaikatappiossa. Kauden aiemmassa kohtaamisessa Lahdessa Pelicans pyyhki TPS:llä jäätä maalein 6−1.

Pelicansin sairaslista on vähemmän kriittinen

Siinä, missä TPS on ajautunut vammakierteeseen, on Pelicans päässyt vastaavasta eroon. Pitkin sesonkia erilaisten loukkaantumisten kanssa tuskaillut pussinokkaryhmä pääsee TPS:n kaatoon likimain parhaalla miehistöllään, kun pitkään sivussa olleen Miska Siikosen odotetaan palaavan kokoonpanoon.

Turkoosipaidat ovat hakeneet toimivia ketjukoostumuksia erinomaista ykkösketjua lukuun ottamatta. Antti Erkinjuntti, Juhani Tyrväinen ja Vili Sopanen ovat olleet väkevässä lyönnissä, mutta taustalla on ollut hiljaisempaa. Siikosen todennäköinen paluu avaa lahtelaisvalmennukselle kosolti uusia mahdollisuuksia.

TPS:n paikka iskeä on Pelicansin puolustuksessa. Edellisissä otteluissa pakisto on hakenut peliään, ja kun kotijoukkue TPS tunnetusti karvaa aktiivisesti, voi se ahkeralla paineistuksella saada Pelicans-puolustuksen vaikeuksiin. TPS:llä riittää jalkanopeutta, ja Pelicans onkin päästänyt viime peleissä vastustajiaan tavallista helpommin ylivoimahyökkäyksiin.

Tehottomuus on kuitenkin vaivannut Palloseuraa. Viiden maalin HIFK-ottelu poislukien TPS:n kliinisyys ratkaisupaikoissa on ollut nuhaisempaa. Tiukoissa otteluissa kurinalainen puolustus ja kärsivällinen työnteko ovat silti tuoneet palkintoja. Illan mittelöön molemmat joukkueet lähtevät tosin tappio allaan, kun Pelicans hävisi lauantaina Kärpille 5−1 ja TPS vastaavasti HPK:lle 2−1.

Seuraa Heitä

Jerry Ahtola #28 |

Laitahyökkääjä

Hyvällä työmoraalilla hommia paiskiva duunari on ollut TPS:lle korvaamaton. Loukkaantumisten vuoksi monikäyttöinen pelaaja nousee arvoon arvaamattomaan. Hoitaa puolustusvelvoitteet moitteetta, osaa hyökätäkin.

Iikka Kangasniemi #4 |

Laitahyökkääjä

Pienikokoinen mutta sitäkin näppärämpi tirehtööri on Pelicansin tärkeimpiä pelaajia. Nyt on meneillään aavistuksen tehottomampi jakso, mutta jos ja kun Kangasniemi lyödään yhteen Siikosen kanssa, voi jälki olla taas kaunista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ylitöitä Turussa
Molemmat joukkueet pääsevät virkeinä viikon ensimmäiseen otteluunsa. Edellinen viikko päättyi molemmilla joukkueilla katkeraan vierastappioon, mikä lisää taisteluhalua Turun torstai-iltaan. TPS:n erikoistilannepelaaminen on vaikeroinut viime aikoina pahemman kerran, mikä antaa oivan iskun paikan Pelicansille. Joukkueet ratkaisevat paremmuutensa ylitöiden kautta.
2 3
2 3