Kuntopuntarin kärkijoukkue JYP saapuu Tampereelle Tapparan vieraaksi

LIIGA / Ennakko
Tapparan tehohyökkäjät pyrkivät torstaina murtamaan JYPin tiiviin puolustuslinjan.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara ja JYP kohtaavat torstaina neljättä kertaa kuluvalla kaudella. Ennen illan ottelua keskinäisten kohtaamisten pisteet ovat Tapparan eduksi 5-4.

Illan kotijoukkue Tappara on tukevasti sarjataulukon kärjessä. Piste-eroa sarjassa toisena majailevaan TPS:ään on turvalliselta tuntuvat yksitoista pistettä.

Kautta on kuitenkin vielä rutkasti jäljellä ja taistelu sijoituksista käy kiivaana loppuun asti.

Myös torstai-iltana Hakametsässä on jaossa tärkeitä pisteitä. Siinä missä Tappara tavoittelee runkosarjan voittoa, pyrkii JYP pitämään kiinni kotiedusta tulevia puolivälieriä silmällä pitäen.

Löytääkö Tappara maalijyvän...

Kirvesrinnat ovat viime aikoina joutuneet paiskimaan ylitöitä, sillä joukkueen kolme edellistä ottelua on ratkennut vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Viikko sitten Lahdessa Tappara taipui voittolaukauskilpailussa Pelicansille, mutta viime lauantain paikalliskamppailu Ilvestä vastaan ja tiistain ottelu SaiPan vieraana kartuttivat kumpikin tamperelaisten saldoa kahdella lisäpisteellä.

Tasaisesti läpi kauden esiintyneen joukkueen pelaamisessa on kuitenkin myös parantamisen varaa.

Etenkin maalinteko on viime aikoina tuottanut yllättävän paljon haasteita. Ongelmat tulivat hyvin esiin myös tiistaina Lappeenrannassa pelatussa ottelussa, jossa illan ainoat osumat nähtiin vasta voittolaukauskilpailussa.

Maalintekotehokkuuden sakkaaminen kauden tärkeimpien otteluiden kynnyksellä tuskin lämmittää Tapparan päävalmentaja Jussi Tapolaa, joka on varmasti valmis kääntämään kaikki kivet toimivien ketjukoostumuksien löytämiseksi.

Tapolan onneksi palapelin palaset ovat tähtihyökkääjä Kristian Kuuselan ja puolustaja Blake Parlettin hankintojen myötä liigan ehdotonta eliittiä.

...vai juhliiko JYP jälleen vierasvoittoa?

Illan vierailija JYP on tällä hetkellä Liigan kuumin joukkue. Jyväskyläläisten pelissä toimivat tällä hetkellä kaikki osa-alueet, sillä erinomaisten yli- ja alivoimatilastojen lisäksi joukkue pelaa vahvasti myös tasaviisikoin.

Päävalmentaja Marko Virtasen joukkojen vahvuus on etenkin toimiva neljän ketjun peluutus. JYP pystyy vyöryttämään väkevästi kaikilla neljällä ketjukoostumuksellaan, eikä tilannetta ainakaan huononna luottohyökkääjä Juha-Pekka Hytösen paluu pelaavaan kokoonpanoon.

Myös joukkueen puolustuspelaaminen on tiivistynyt juuri kauden tärkeimmillä hetkillä. Edelliseen viiteen otteluun JYPin maaliin on tehty vain neljä maalia, ja niistäkin yksi vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

JYPillä ei tällä hetkellä ole juuri heikkouksia, mutta hetkittäin hieman yli-innokas karvaaminen avaa vastustajalle toisinaan mahdollisuuksia nopeisiin vastaiskuihin.

Seuraa Heitä

Blake Parlett #55 |

Puolustaja

Parlett oli saapuessaan monille pienoinen arvoitus, mutta jo muutamassa pelaamassaan ottelussa mies on ehtinyt vaientamaan epäilijöitä. Tuo kaivattua kovuutta Tapparan alakertaan.

Arttu Likola #31 |

Hyökkääjä

Nuorukainen iski ensimmäisen liigamaalinsa puolitoista viikkoa sitten ja meno on ollut sen jälkeen todella vakuuttavaa. Syntyykö uran kolmas liigamaali torstaina Tapparaa vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Maaleja luvassa Tampereella
JYP jatkaa tasonsa mittausta Tapparan vieraana. Joukkueilla on alla hyvin erilaiset ottelut, kun JYP taisteli HPK:ta vastaan ja Tappara vieraili Lappeenrannassa. Kirvesrinnat pelasivat kevyellä säästöliekilä, mutta torstaina lataus on varmasti tapissa. Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa ei tyypillisesti ole maaleilta vältytty, ja sama kaava jatkuu.
3 4
3 4