Häpeänurkka kutsuu Sportia, jos SaiPa ei kaadu vieläkään

LIIGA / Ennakko
Kaksonen on muun SaiPan kanssa torstaina mahdottoman haasteen edessä.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Lappeenrannassa toivotaan, että painajaismainen kausi olisi jo ohi. Joukkue alkaa ollaa loppuun kaluttu, mutta Sport yrittää silti päästä haaskalle.

Nyt jos koskaan Vaasan Sportille tarjotaan kolmea pistettä hopealautasella. Siirtorajan umpeutuessa talouttaan laastaroinut SaiPa myi lopulta Sveitsiin, Turkuun ja Ouluun kolme hyökkääjää, yhden pakin ja toisen maalivahdeistaan sekä lähetti Joona Jääskeläisen Imatralle. Kun loukkaantuneiden lista otetaan mukaan tarkasteluun, joukkueesta ei ole paljoa jäljellä Sportia vastustamaan.

Tilastot ovat sinänsä SaiPan puolella, sillä kauden kolme aiempaa kohtaamista ovat kaikki päättyneet lappeenrantalaisten voittoon. Kauden ensimmäisessä ottelussa SaiPa oli parempi 4–3, mutta kahdessa seuraavassa pelissä ratkaisua haettiin voittolaukauskilpailusta asti.

SaiPalla on alla heikompi viiden pelin jakso, sillä sinä aikana se on voittanut vain yhden ottelun, kun Pelicans kaatui kotonaan 2–3. Samassa ajassa Sport on napannut kaksi kolmen pisteen voittoa Ässiltä ja niin ikään Pelicansilta sekä kaksi pistettä Tapparalta voittolaukauksilla. Molemmat joukkueet pelasivat tiistaina, jolloin SaiPa hävisi Kärpille 3–5 ja Sport KooKoolle 2–4.

Tiistain taisteluista ei juuri muisteltavaa

SaiPa oli omassa ottelussaan pitkälti vastaantulija ja pääsi peliin mukaan, kun Kärpät keskittyivät usean maalin johdon herättämään hyvänolon tunteeseen. Kotijoukkue teki poikkeuksellisesti kavennusmaalin ilman maalivahtia ottelun lopussa, sillä aiemmin kaudella vastaavissa tilanteissa kädet ovat jäätyneet tai omissa on soinut.

Sportille tarjottiin helppoja pisteitä jo Kouvolasta, mutta pelaajille mahdollisuus ei näyttänyt maistuvan ja otteet vaikuttivat melkein flegmaattisilta. Vaasalaiset ovat vielä kynsin ja hampain kiinni kymppisakissa, mutta Jukurit ja Lukko ovat iskuetäisyydellä ja ilman SaiPa-voittoa Sportilla on hikiset paikat. SaiPan mahdollisuudet nojaavatkin Sportin paineisiin, kun kotijoukkueella ei ole ohjelmassa kuin korkeintaan kasvojen pesua.

SaiPan osalta odotettavissa on pientä ketjulottoa. Joukkueen kauden viidestätoista tehokkaimmasta pelaajasta todennäköisesti vain viisi – Tero Koskiranta, Kim Strömberg, Elmeri Kaksonen, William Mäkinen ja Ville Vainikainen – pukee torstain otteluun. Sport odottelee edelleen muutamaa toipilasta palaavaksi, ja esimerkiksi Markus Nenonen harjoittelee jo, muttei ole mukana Lappeenrannassa.

Seuraa Heitä

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Palasi terveiden kirjoihin ja saalisti heti syöttöpisteen. SaiPaa vastaan niitä tarvitaan lisää.

William Mäkinen #79 |

Puolustaja

Täytettävät saappaat ja niiden lukumäärä vain kasvaa kauden edetessä. Sportia vastaan vain voitettavaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Suomalaistunut ei voita aina
SaiPa myi ulkomaalaispelaajansa pois, ja pelaa loppukauden täysin suomalaisella kokoonpanolla. Sport puolestaan taistelee verisesti paikasta pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, ja onkin siinä tällä hetkellä kiinni. Vaasalaiset hakivat erilaisen lähdön otteluun harjoittelemalla ulkojäillä, mikä tuo tarvittavan hurmostilan kotkaleiriin.
1 2
3