Ilves etsii pudotuspeliovea, HPK kotietupaikkaa

LIIGA / Ennakko
Olisiko Antti Karjalaisen vuoro torjua vulkaanikumia?
Äärimmäisen kipeästi molemmat illan joukkueet tarvitsevat pisteitä. Ilveksellä on vielä pieni sauma pudotuspeleihin. HPK yrittää varmistaa kotietua jatkopeleissä.

Viime viikolla tulleet kaksi tappiota olivat ikävä isku Ilvekselle, kun kotiluolasta pisteet nappasivat mukaansa sekä Pelicans että Jukurit. Harmillista oli se, että molemmat ottelut olivat todella vaisuja Ilveksen osalta. Missään vaiheessa ei taistelua voitosta edes nähty, vaan ilme oli kuin satimeen joutuneella kissapedolla. Toisin olisi voinut luulla, kun Ilveksen omistajuus siirtyi pois pitkään seuraa hallinneelta Vincent Manngardilta

Menneistä otteluista ei voi nostaa ketään Ilveksen pelaajaa oikein esiin. Kukaan ei esittänyt mitään, ellei perjantain Jukurit-pelissä kahta maalia tehnyttä Teemu Rautiaista siihen lasketa. Tappion jälkeen ei niitäkään maaleja lämmöllä muistella. 

Nyt alkaa olla viimeiset hetket kotijoukkueen painaa kaasua, jos aikovat ehtiä sulkeutuvan pudotuspelioven paremmalle puolelle. Se vaatii heräämistä koko joukkueelta, ja ryhtiä isolla "ryyllä". Ylivoima oli jossain vaiheessa Ilveksen vahvuus, sekin on vähän jäänyt. 

Huolestuttavaa on, että myös kokeneet pelaajat ovat pelanneet alle tasonsa. Heidän, jos kenen, pitäisi johtaa nuorta joukkuetta. Otto Koivula pääsi taas maalin makuun iskiessään kaksi maalia HIFK:n verkkoon. Mutta yksi vajaa parikymppinen kaveri ei yhtä liigaseuraa kanna - ellei hänen nimensä ole Connor McDavid.

Kivikova Kerho

HPK loi nahkansa uudelleen viime kauden jälkeen ja nyt tulos on sarjataulukossa. Sijoitus on viides kun kuudennes otteluita on runkosarjassa jäljellä. Kerhon peli-ilme on raikas, eikä peleissä nähdä pakittelua tai kyttäilyä. Kaasu pohjassa mennään, loppuun asti. Neljäs sija on täysin haarukassa, mutta sitä kyttää myös JYP.

Pelicansia vastaan tiistaina Kerho jäi kakkoseksi kaksinkamppailuissa, mutta kuten aikaisemminkin, sieltä tultiin rinnalle ja ohi. Se on hyvän joukkueen merkki kun tahto ei lopu ikinä. Tiistain peli saattoi olla nopeatempoisin, mitä Hämeenlinnassa on tällä kaudella nähty.

Jokin aika sitten HPK:hon tullut Niklas Hagman sai maalitilin auki, ja teki sitten toisen perään, kun karvainen otus hyppäsi niskasta pois. Vaikkei maaleja ole tullut, Hagman on pelannut esimerkillisesti ja taistellut hyvin. Maalilla Emil Larmilla tuli ehkä kauden ensimmäinen ohipeli. Sana katastrofi, koskien mailapeliä, on lempeä sanonta. Olisikohan nyt Antti Karjalaisen vuoro?

Kerhon ongelma on tehottomuus. Vetoja tulee älytön määrä, mutta maaleja ei juuri lainkaan. Ylivoima on sakannut, ja sitä yritettiin parantaa sekoittamalla pelaajia. A-nuorista tullut Harri Kainulainen iskikin heti maalin päästyään ykkösketjuun.

Kauden kolme keskinäistä ottelua ovat päättyneet Kerhon voittoon, kaksi voittomaalilaukauskilpailussa ja yksi varsinaisella peliajalla. Tällöinkin maaliero oli kaksi maalia, joten tiukkoja pelejä hämäläiset ovat pelanneet. Tuskin tämän illan ottelu eroaa paljoakaan edellistä, vaikka Ilves ei tunnetusti mikään maaginen kotijoukkue olekaan.

Seuraa Heitä

Ville Meskanen #18 | Ilves

Laitahyökkääjä

Palasi kokoonpanoon loukkaantumisen jälkeen. Taitava kaveri, mutta pelituntuma kateissa. Kyllä se sieltä vielä tulee, ehkä jo nyt.

Shane O'Brien #55 |

Puolustaja

Romuluinen pakki tippui tuppea puremaan tiistaina, kun oli pulassa vikkeliä pelaajia vastaan. Miten käynee Ilvestä vastaan, sillä eivät kissapedotkaan hiihtele kentällä miten sattuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK nappaa jälleen tärkeän voiton
Vaikka Ilves onkin jumahtanut sarjan häntäpäähän, ei joukkue lähtenyt tyhjennysmyynteihin mukaan. Pitkään erityisesti kotiotteluissa suurista vaikeuksista kärsinyt tamperelaisjoukkue on silti selkeä altavastaaja. Emil Larmin heikko iltapuhde Pelicansia vastaan oli työtapaturma, joka paikataan Tampereella. HPK nappaa voiton ja jatkaa kotiedun tavoittelua.
0 1
3 4