Tahmeasti taivaltavat tamperelaiset toteavat sukkelasti syöttelevien savolaisten show-kunnon

LIIGA / Ennakko
Tapparan maalijuhlintaa on usein tällä kaudella nähty.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Tappara ja KalPa kohtaavat neljännen kerran tällä kaudella Liigassa. Jokainen kolmesta aiemmasta ottelusta on päättynyt numeroihin 3-2. Sanooko neljäs kerta toden eri tuloksen muodossa?

Liigakärki Tappara ties monennettako viikkoa putkeen saa vieraita Savon maalta. Sarjakolmonen KalPa tulee Tampereelle hakemaan pisteitä plakkariinsa, sillä kotietu pudotuspeleihin ei ole vielä varma.

Tappara on tämän kauden osalta erikoisessa tilanteessa. Se on hävinnyt kaksi ottelua putkeen, mikä on ensimmäinen kerta tällä kaudella. Aina aikaisemmin tappiota on seurannut vähintään jatkoajalla tai voittomaalilaukauskilpailussa suoritettu voitto. 

Mitään ongelmaa Tapparalla ei ole. Siltä puuttui yli kentällinen pelaajia viime viikolla, kun maajoukkuepaita kutsui osaa pelaajista. Eikä runkosarjan voitto ole välttämättä edes uhattuna, piste-eroa sarjakakkoseen TPS:ään on kuusi pistettä. Ei ole varmaa, onko runkosarjan voitto Tapparan tavoitteena, mutta koko kauden kestäneen trendin loppuminen aivan yllättäen tuntuisi todella vaikealta uskoa.

KalPan moottori on hieman yskinyt viime otteluissa. Samanlaista jatkuvaa draivia ei olla nähty, vaan jopa ottelun sisällä otteet ovat vaihdelleet. Tässä vaiheessa kautta on vielä hienosäätöjä tehtävissä, mutta pian se voi olla myöhäistä. Esimerkiksi HPK:ta vastaan avauserä peli oli hidasta ja passiivista, ja toinen erä taas tuttua KalPa-kiekkoa.

Pientä ja tiukkaa

KalPa nousi talven aikana sarjan kärkipäähän, kun tulitukea hyökkäykseen tuli monelta rintamalta. Nyt kakkosketjussa viilettäneet Matias Myttynen ja Tommi Jokinen ovat havainneet pistekertymän hidastuneen. Varsinkin Jokiselle pisteitä tuntuu tulevan kotona helpommin kuin vieraissa. Keväällä tähän ei ole varaa, sillä vieraspeleissäkin pitää tehdä pisteitä, ellei voita runkosarjaa ja saa kotiedun kaikkiin sarjoihin.

Mitään suurimaalista tästäkään ottelusta ei sovi odottaa. Pienimaalinen ottelu lienee luvassa, ja varsinkin erikoistilanteet näyttelevät isoa roolia. Tapparalla on edelleen Liigan paras ylivoima - se onnistuu melkein joka kolmannella ylivoimalla tekemään maalin.

Kun KalPan alivoimakaan ei ole Liigan parasta, tiukkaa tekee savolaisilla rikkomistilanteissa. Ei parane rikkoa, ei. Kirvesrintoja kun ei voi voittaa luistelullakaan, joka on KalPan yksi parhaista aseista. Lisäksi KalPa joutuu lähtemään otteluun ilman kapteniaan, Jussi Timosta.

Kuopiolaisten ylivoima sen sijaan ei ole toiminut yhtä hyvin kuin Tapparalla. KalPa on kerännyt selkeästi eniten ylivoimatilaisuuksia ja -minuutteja. Se on pelannut lähes 90 minuuttia enemmän ylivoimaa kuin Tappara ja tehnyt silti kahdeksan maalia vähemmän kuin Tappara. Tamperelaiset rokottavat siis todella tehokkaalla prosentilla. 

Edellisten otteluiden kaava enteilee tästäkin ottelusta tasokasta ja mielenkiintoista ottelua. Asetelmia haetaan jo varmasti kevääseen.

Seuraa Heitä

Henrik Haapala #25 | Genève-Servette

Laitahyökkääjä

Nuori mies päässyt vastuuseen pitkien loukkaantumisjaksojen jälkeen. Ilo katsella voitontahtoa. Pelaako vielä kauan Suomessa?

Jaakko Rissanen #28 | KalPa

Keskushyökkääjä

Uran parhaat pisteet plakkarissa jo nyt, ja ennätys kasvaa joka pisteellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa putoaa kyydistä
Vielä tovi sitten KalPa taisteli runkosarjan voitosta, mutta kevään lähestyessä joukkueen tahti on hiipunut. Viimeisestä kolmesta ottelusta ei ole herunut täyttä pistepottia. Eroa joukkueiden välillä on jo yhdeksän pistettä, joten KalPa tarvitsisi ehdottomasti täyden pistepotin pysyäkseen mukana taistelussa. Joukkueiden aikasemmat keskinäiset ottelut ovat päättyneet maalin erolla, eikä suurempaa ole luvassa tälläkään kertaa.
2 3
1 2