Hyvässä vireessä oleva Kärpät haastaa SaiPan ystävänpäivänä

LIIGA / Ennakko
Mika Pyörälä on ollut loistava kuluvalla kaudella.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
SaiPa ja Kärpät iskevät yhteen viimeistä kertaa runkosarjassa tiistai-iltana Kisapuistossa. Kärpät taistelee edelleen suorasta pudotuspelipaikasta. SaiPa puolestaan yrittää taistella runkosarjan kunnialla päätökseen.

Kauden kolme ensimmäistä keskinäistä ottelua päättyivät Kärppien voittoon. SaiPa saalisti näistä otteluista tililleen ainoastaan yhden pisteen. Maaliero Kärppien hyväksi kyseisissä otteluissa oli selvä 11-5.

Runkosarjassa kahdeksantena oleva Kärpät saapuu Lappeenrantaan voitto allaan, kun se voitti viime viikon perjantaina runkosarjan kärkijoukkueen Tapparan 2-0. Kärppien otteet viime aikoina ovat muutenkin olleet positiivisia. Kymmenestä ottelusta Kärpät ovat voittaneet peräti seitsemän, joista kaksi vasta varsinaisen peliajan jälkeen.

Jumbo SaiPan edellisten otteluiden saldo on puolestaan täysin päinvastainen. Jussi Markkasen ja Matti Järvisen Sveitsiin loppukauden myynyt SaiPa on hävinnyt kaksi viimeisintä otteluaan. Viimeisestä kymmenestä ottelustaan SaiPa on voittanut kolme, joista yhden voittomaalikilpailun jälkeen.

Ratkaisukohdat

Kärppien peli on ollut kevään kynnyksellä paljon parempaa kuin missään vaiheessa syyskautta. Tästä kertoo myös voitto edellisessä ottelussa Tapparaa vastaan. Kauden aiemmissa joukkueiden keskinäisissä otteluissa Tappara oli selvästi edellä, mutta viime perjantaisessa ottelussa Kärpät oli loistovedossa.

Oululaisten otteet ovat parantuneet, mutta myös huonoja uutisia on tullut, kun Lasse Kukkonen ja Saku Mäenalainen ovat loukkaantuneena. Varsinkin kokeneen Kukkosen poissaolo ei voi olla näkymättä Kärppien puolustuksessa.

Myös positiivisia uutisia Oulusta kuului, kun iskun päähänsä saanut Jesse Saarinen matkusti eilen maanantaina joukkueen mukana Lappeenrantaan.

Kärpät lähtee otteluun selkeänä ennakkosuosikkina, sillä SaiPalla on tällä hetkellä vaikeuksia kasata jopa täysi kokoonpanoon illan otteluun. Markkasen ja Järvisen lähdön myötä sekä lukuisten loukkaantumisten jälkeen SaiPalla ei ollut joukkueen edellisessä ottelussa kuin kymmenen hyökkääjää ja kuusi puolustajaa.

SaiPan peli on muutenkin ollut sekalaista puskemista. Joukkueen otteista näkyy se, että pelaajat odottavat jo kurimuksen päättymistä. Ennen runkosarjan loppumista on kuitenkin vielä taisteltava 11 ottelua.

Tilastopoiminnat

SaiPan kultakypärä Curtis Hamilton on tehnyt lähes puolet vähemmän pisteitä kuin Kärppien vastaavaa kypärää kantava Mika Pyörälä. Hamiltonilla tehopisteitä on kasassa 26 ja Pyörälällä 48.

Seuraa Heitä

Brock Trotter #9 |

Laitahyökkääjä

Hankittiin SaiPaan hätäapuna. Miehellä on peliäly kunnossa, mutta ketjukaverit eivät ole olleet samalla aaltopituudella kuin harvoin. Alkaisiko Trotterin lätyt napsumaan lapaan kevään kynnyksellä?

Mika Pyörälä #17 |

Laitahyökkääjä

Kokenut Pyörälä on ollut loistava koko kauden. Esittää illasta toiseen erinomaisia otteita kentän molemmissa päissä. Varsinkin oululaisten hyökkäyksen kantavia voimia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien vahva vire jatkuu
Viimeisestä viidestä ottelustaan Kärpät on hävinnyt vain yhden, silloinkin vastassa oli kuntopuntarin kärjessä keikkuva JYP. Sarjataulukon pohjalle jumiutuneen SaiPan vire on ollut huomattavasti mollivoittoisempi. Viimeisestä viidestä ottelustaan joukkue on voittanut vain yhden, eikä Sputnikeilla ole aseita oululaisia vastaan. Mahdollisuuksia heikentää entisestään avainpelaajien siirtymiset muihin maisemiin.
1 2
5 6