Vihainen lintu vastaan maaliton KooKoo - riittävätkö isäntien pelaajat?

LIIGA / Ennakko
Vauhkonen palasi kaukaloon ryminällä.
Kuva © Kristian Salminen - kristian.salminen@jatkoaika.com
Tyhjennysmyynnit aloittanut KooKoo saa tiistaina vastaansa Sportin. Kovalla temmolla pelaavat vaasalaiset ovat todellinen haaste, sillä isännät ovat tehneet neljässä ottelussa ainoastaan kolme osumaa.

Edelliset ottelut

Pudotuspeleihin pääsystä kamppailevien KooKoon ja Sportin kuntokäyrät ovat täysin erisuuntaisia. Vaasalaiset ovat kahden ottelun voittoputkessa, kun joukkue kaatoi viime perjantaina Pelicansin maalein 4−2 ja sitä ennen Tapparan voittomaalikilpailun jälkeen 5−4.

Kouvolalaiset ovat puolestaa neljän ottelun tappioputkessa. Toissaviikolla sekä Tappara että HPK nollasivat KooKoon, ja viime viikolla täyden pistepotin hakivat TPS ja Lukko. Vuodenvaihteen jälkeen joukkue on voittanut 15 ottelustaan ainoastaan kolme, ja pisteitä on kertynyt ainoastaan seitsemän.

Sport ja KooKoo ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti. Vaasalaiset voittivat marraskuussa kotonaan maalein 3−2, mutta kaksi muuta kamppailua ovat venyneet varsinaisen peliajan yli.

Syyskuussa Sport vei pisteet voittomaalikilpailussa maalein 4−3, ja vuoden viimeisessä ottelussa KooKoo nappasi jatkoajalla lisäpisteen lukemin 2−1.

Ratkaisukohdat

Vaikka joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat päättyneet vain yhden maalin erolla, tasaista kamppailua ystävänpäivänä tuskin nähdään.

Illan isännät ovat tehneet viimeiseen neljään otteluunsa vain kolme maalia, kun taas omiin verkkoihin osumia on mennyt 14. KooKoo aloitti myös tyhjennysmyynnit kauppaamalla Jarkko Malisen, Kai Kantolan ja Ryan O'Connorin HIFK:hon.

Lähtijöiden tilalle Helsingistä tulivat Miro-Pekka Saarelainen ja Panu Mieho, mutta joukkueen tilanne näyttää lohduttomalta. Kapteeni Josh Green on tervehtynyt vihdoin pelikuntoon, mutta KooKoon täytyisi voittaa miltei kaikki jäljellä ovat ottelunsa, mikäli paikka kymmenen parhaan joukossa olisi jollain tapaa mahdollinen.

Sport on sen sijaan vauhdissa, sillä joukkue on ottanut neljästä edellisestä väännöstään kahdeksan pistettä. Vaasalaiset saivat myös takaisin riveihinsä Olavi Vauhkosen, joka nappasi perjantaina paluuottelussaan kaksi syöttöpistettä kymmeneen minuuttiin.

Illan vierailijat ovat ottaneet pisteitä myös kärkijoukkueilta, vaikka Sport onkin sarjassa vasta sijalla 10. Vaasalaiset pelaavat kovalla sykkeellä ja ajavat aggressiviisesti maalille, joten kärkipelaajistaan luopuneella KooKoolla on edessään pitkä ilta.

Kouvolaisten kärki on aikaisempaa kapeampi, mutta O'Connorin lähtö verottaa puolustusta pahasti. Joukkueen kärkipelaajien − etenkin Juha-Pekka Haatajan − ja maalivahtien harteilla oleva taakka saattaa olla liian suuri kannettavaksi.

Tilastopoiminnat

Vierailijat ovat viimeisen neljän ottelun kuntopuntarissa sijalla neljä, mutta erikositilanteet ovat vaasalaisten heikkous. Joukkueen ylivoima ei ole ottanut tuulta alleen, sillä se on vieraisotteluissa Liigan kolmanneksi huonointa, ja alivoimakin on keskikastia.

Sen sijaan KooKoo on pelannut kotonaan vajaamiehinä huonosti, mutta ylivoima on tilastossa sijalla seitsemän.

Seuraa Heitä

Olavi Vauhkonen #42 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Vauhkosen paluu oli perjantaina suuri piristysruiske vaasalaisille. Peluri syötti kymmenessä minuutissa peräti kaksi maalia, joten hyökkääjää on syytä varoa.

Juha-Pekka Haataja #72 |

Laitahyökkääjä

Myös Haataja syötti perjantaina kaksi osumaa. Hyökkääjä pelasi Lukkoa vastaan reippaasti, mikä on KooKoolle helpotus, sillä oululainen yksi harvoista joukkuensa syömähampaista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sport jatkaa pistepussin kartuttamista
KooKoo antoi ensimmäiset luovuttamisen merkkinsä viime viikolla pelaajamyyntien muodossa. Myös tulokset ovat jättäneet paljon toivomisen varaa, sillä viimeisestä seitsemästä ottelustaan joukkue ei ole pystynyt keräämään täyttä pistepottia. Vastaavasti Sport on löytänyt tekemiseensä uutta virettä. Sport on puolestaan voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä, joten joukkue on vieraskentälläkin ennakkosuosikki.
0 1
2 3