Pelicansin ja HPK:n viimeinen kohtaaminen: "Veikkaan, ettei ole ystävänpäiväfiilistä"

LIIGA / Ennakko
Kumpikin joukkue haluaa kurottaa yhä ylemmäs.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK ja Pelicans kohtaavat viimeistä kertaa runkosarjassa. Aiemmissa kohtaamisissa on tapahtumia piisannut, ja samanlaista menoa on odotettavissa myös tiistaina.

Ennen joukkueiden neljättä kohtaamista ollaan tilanteessa, jossa HPK on ollut vahvempi kahdesti ja Pelicans on kertaalleen kuitannut itselleen kolme pistettä.

HPK:n maalivahtivalmentaja Juha Lehtola tietää jo minkälainen vastustaja Lahdesta saapuu.

− Kovaa karvaava joukkue, jonka pakit ajavat sisään. Varmasti haastava peli puolustajille ja laitureille, Lehtola ennakoi.

Edellisten otteluiden tulokset ovat varsin selviä. HPK on voittanut kahdesti maalein 6-2. Pelicans jäi omassa voitossaan vain maalin päähän Kerhon voittolukemista. Hyökkääjä Otto Paajanen uskoo, että tiistainakaan ei peruutella.

− Aika coast to coast -peli tulossa. Luistellaan paljon ja tulee runsaasti tilanteita, Paajanen uskoo.

HPK:n ja Pelicansin kohtaamista voisi luonnehtia eräänlaiseksi paikalliskamppailuksi. Ainakin paikalliskamppailuille tunnusomaisia puhuttavia tilanteita joukkueiden kohtaamisissa on ollut.

− Siellä on sellaisia pelaajia, jotka herättävät tunteita. Tulee paljon taklauksia, mutta heidän pelaajat ovat myös taitavia, Paajanen toteaa.

Tunteet kuuluvatkin olennaisesti ystävänpäivään. Kaukalossa taistellaan kuitenkin pisteistä, joten tunteet ovat skaalan toisesta päästä.

− Veikkaan, ettei sellaista ystävänpäiväfiilistä ole, mutta on hyvä asia, että on tunnetta, Paajanen hymähtää.

Otto Paajanen ja Juha Lehtola odottavat vauhdikasta tiistai-iltaa.
Kuva © Lauri Meriläinen

Tulikuuma Sopanen hönkii jo perässä, Kerho ei vilkuile taakseen

HPK on kahden ottelun voittoputkessa. Perjantaina Kuopiossa kaatui sarjakolmonen KalPa maalein 2-0. Voittojen lisäksi maalivahti Emil Larmi on napannut nimiinsä myös kaksi perättäistä nollapeliä. Lahtelaisen kiekkokoulun kasvatti jatkaa Kerhon maalilla myös tiistaina.

Kapteeni Niko Kapanen on edelleen sivussa perjantaina ennen KalPa-ottelua sattuneen loukkaantumisen vuoksi. Myös Miro Ruokonen on todennäköisesti poissa kokoonpanosta.

Pelicans on HPK:n perässä kuudentena. Voitolla lahtelaiset hengittäisivät jo parin pisteen päässä Kerhon niskaan. Hämeenlinnalaisten leirissä katseet ovat kuitenkin niissä joukkueissa, jotka ovat heidän edellään.

− Tavoitteena on haastaa niitä, jotka meidän edellä ovat, eikä miettiä sitä, ketä mahdollisesti tulee perästä, Lehtola toteaa.

− Jos pelaamme samalla tavalla kuin Kuopiossa, niin uskon, että on mahdollista saavuttaa edellä olevia joukkueita. Turha siitä on kuitenkaan paineita ottaa.

Pelicansista etenkin hyökkääjä Vili Sopanen on ollut ilmiliekeissä. Sopanen on kahdeksan ottelun pisteputkessa. Putken aikana taituri on iskenyt peräti kymmenen maalia ja antanut kahdeksan maaliin johtanutta syöttöä. Kymmeneen maaliin mahtuu myös kaksi hattutemppua.

Puolustukseen lahtelaiset saavat takaisin Sport-ottelusta pelikiellon vuoksi sivussa olleen Ben Bloodin.

Maajoukkuekomennuksilta joukkueisiinsa palaavat HPK:n Sakari Manninen ja Pelicansin Mikko Kousa ja Antti Erkinjuntti.

Seuraa Heitä

Shane O'Brien #55 |

Puolustaja

Rinkelinmäellä kotijoukkueen fanit varmasti odottavat isokokoiselta kanadalaiselta kovia otteita etenkin Pelicansia vastaan. Saa varmasti halutessaan juttuseuraa kovapäisistä lahtelaisista.

Ben Blood #7 | Pelicans

Puolustaja

Pelikiellosta vapautunut jenkkipakki herättää varmasti tunteita vastustajan leirissä. Jäähypörssin kolmonen on osoittanut kauden aikana osaavansa myös pelata.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vahva isäntä, heikko vieras
Kumpikin illan joukkueista on selvästi vahvempi kotikentällään, mutta vain toinen voi pelata tiistaina kotonaan. Tällä kertaa on HPK:n vuoro nauttia edusta. Lisäksi HPK:n etuna on saumaton puolustuspeli, josta merkkinä Emil Larmin kaksi peräkkäistä nollapeliä. Huimassa vireessä oleva Vili Sopanen pitää huolen, ettei Larmi pysty jatkamaan nollaputkeaan, mutta voittoon asti Pelicansin tahti ei riitä.
2 3
1 2