Sportilla elintärkeä kamppailu Pelicansia isännöidessä

LIIGA / Ennakko
Lintuparvet taistelevat ahnaasti pisteistä.
Runkosarjan kuudentena majaileva Pelicans vierailee kymmenentenä olevan Sportin luona. Jukurit hönkivät vaasalaisten niskaan vain neljän pisteen erolla, joten Sportin voitto perjantaina toisi parhammaissa tapauksessa helpottavaa etumatkaa.

Sportin ahkera työnteko on alkanut tuottaa tulosta. Kokeneemmat pelaajat ovat ottaneet myös vastuuta maalinteosta, ja jopa kärkijoukkueet ovat olleet pinteessä Sportin kanssa. Edellinen vierailija TPS haki lopulta niukan voiton Kuparisaaresta, mutta yllättävästi Sport haki kauden toisen kerran voiton Hakametsästä Tapparan kustannuksella.

Tehokkuuttakin maalipaikoilla Sport on saanut lisättyä huomattavasti. Edellisessä neljässä ottelussa maaliverkot ovat heiluneet Sportin eduksi yhteensä 13 kertaa.

Pelicanskin on viime aikoina suoriutunut tehokkaasti, tehden saman verran maaleja samassa ottelumäärässä. Petri Matikaisen suojatit ovat saaneet mässäillä kolmen pisteen voitoilla hyvässä tahdissa, ja paria mahalaskua lukuunottamatta maaleja on kertynyt melkein saman verran kuin pisteitä.

Odotettavissa tasaväkistä vääntöä

Sport ja Pelicans ovat kohdanneet vaasalaisten nousun jälkeen yhteensä 11 kertaa, ja ainoastaan kaksi ottelua ovat päättyneet enemmän kuin yhden maalin erolla. Ratkaisu on haettu jatkoajalla viidesti, ja loput ovat päättyneet varsinaisella. Jos ennusmerkit pitävät paikkansa, tämäkin ottelu päättyy niukasti.

Fyysisyys on ollut myös avainasemassa Sportin ja Pelicansin otteluissa, eikä tappeluiltakaan olla säästytty useilla kerroilla. Ben Bloodin ollessa poissa pelistä tunteet saattavat nousta pintaan tavallista hitaammin.

Seuraa Heitä

Vili Sopanen #15 |

Laitahyökkääjä

Erinomaisen vireen löytänyt hyökkääjä. Edelliseen kolmeen otteluun pisteitä kertynyt 5+2.

Ville Viitaluoma #39 |

Keskushyökkääjä

Joukkueen virkaa tekevästä kultakypärästä tuli joukkueensa tehokkain pelaaja viime kamppailussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans hakee voiton
Sportin lento näyttää siltä, että se katkeaa runkosarjaan. Kotiotteluissa kuudessa ottelussa tullut viiden pisteen ja kymmenen maalin saldo on liian vähäinen. Vieraissa Pelicansin lento ei ole yhtä vakuuttavaa kuin kotona, mutta ennakkosuosikkina se otteluun lähtee. Erityisesti liekehtivä Vili Sopanen on valttikortti, johon vaasalaisisännät eivät pysty vastaamaan. Pelicans hakee voiton eritoten ylivoimansa turvin.
1 2
3