Taistelu pudotuspeleistä alkaa - Ilves ja Jukurit samassa veneessä Hakametsässä

LIIGA / Ennakko
Michael Keränen on ollut vaisu tällä kaudella.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ilves ja Jukurit kohtaavat neljännen ja viimeisen kerran tällä kaudella. Pelit ovat aina päättyneet vierasvoittoon. Molemmilla on kiimainen tahto päästä pudotuspeleihin, ja samoista sijoista on panos tässäkin ottelussa.

Uusi Ilves sai uudet omistajat viimein tiistain yhtiökokouksessa. Vincent Manngard myi osakkeet yhdellä eurolla Ilves ry:lle ja antoi lähes miljoonan euron velat anteeksi. Manngard, jonka lähtöä monet kannattajat ovat odottaneet kuin kuuta nousevaa, väistyi viimein monen vuoden juupas-eipäs-myymisen kanssa. Viimein Ilveksellä on mahdollisuus aloittaa puhtaalta pöydältä nousu kohti Liigan kärkeä. Tosin, nopea se nousu ei tule olemaan missään tapauksessa.

Kaukalon puolella Ilveksellä on hyvä pohja rakenteilla, kun omia junioreita on rahapulan takia nostettu kokoonpanon normaalia enemmän. Ilveksen piiskuri Karri Kivi on mies oikeaan hommaan, sillä hän pystynee rakentamaan joukkueesta menestyskelpoisen - kunhan rahahuolet poistuvat, Ilves voi alkaa satsata syvyyspelaajiin. Tälle kaudelle se ei tuskin tapahdu, mutta toivossa on hyvä elää.

Tällä kaudella Ilves taistelee vielä kynsin pudotuspelipaikasta kymmenen sakissa. Viisi pistettä on matkaa kymmenenteen sijaan, ja otteluita on jäljellä 12. Keskiviikon Pelicans-ottelun Ilves halunnee unohtaa, koska se oli ensimmäinen näyttöpaikka rikkonaiselle joukkueelle. Hitaat hämäläiset voinevat perjantaina tulla halliin, ja tällä kertaa Ilveksen olisi syytä näyttää peli-iloa.

Monen pelaajan otteet ovat olleet vaisuja, joten nyt on viimeiset hetket piristyä, mikäli kauden halutaan jatkuvan runkosarjan jälkeenkin. Kovalla kohulla Ilvekseen Jokereista siirtynyt Micheal Keränen ei ole ollut samalla tasolla kuin viimeksi Ilveksessä pelatessaan. Uran kaari on kääntynyt alaspäin ja itseluottamus on kaukana kaukalosta. Taitoa miehellä kyllä on, sitä ei kukaan kiistä. Miten se ulosmitataan, onkin toinen asia.

Jukurit samassa veneessä Ilveksen kanssa

Mikkeliläiset ovat sijaa Ilvestä ylempänä, ja taistelu samoista pudotuspelipaikoista kiihtyy kovaksi. Jukurien peli on hieman sakannut viime aikoina, varsinkin kolmannet erät ovat olleet vaikeita. Viime ottelusta maajoukkuekomennuksen vuoksi poissaolleen Miika Koiviston puuttuminen vaikeutti vielä Jukurien avauspeliä, joten tarkkana saa edelleen joukkue olla.

Ylivoimat ovat myös jukuripäiden ongelma. Se on tehotonta ja mielikuvituksetonta, kuten kotijoukkue Ilvekselläkin. Koiviston poissaolo ei ole auttanut yhtään, mutta puolustus yleisesti toimii ihan hyvin.

Avausmaalin merkitys on todella iso. Jukurit tuntuu välillä hieman lamaantuvan, jos vastustaja tekee ensimmäisen maalin. Kirin saaminen tuntuu myös olevan hieman kiven takana, joten vierasmaali tekisi pisteiden saamisen kannalta hyvää. Joukkueen yritys on kovaa, mutta yritys ei ole realisoitunut tulostaululle millään tavalla. Sen myötä itseluottamuskin on koetuksella, ja varmaan se kuuluisa karvainen eläin selkärepussa. 

Molemmat joukkueet taistelevat samoista pisteistä pudotuspelipaikkaa jahdatessaan. Jokainen peli ratkaisee, joten panokset ovat kovat. Todennäköisesti tulossa on tiukka peli, jossa puolustus on pääasiassa.

Seuraa Heitä

Tapio Laakso #71 |

Keskushyökkääjä

Kapteenin pitää ottaa joukkue reppuselkään ja hinata se vaikka väkisin pudotuspeleihin. Muu ei nyt tunnu auttavan.

Teemu Suhonen #4 |

Puolustaja

Kun Miika Koivisto on maajoukkueen mukana, jonkun pitäisi ottaa roolia Jukurit-puolustuksessa. Juonikkuutta ja tehokkuutta kaivataan erikoistilanteisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ylitöitä Tampereella
Molemmilla joukkueilla on allaan kirvelevät tappiot. Ainakin Jukureille tuli myös miestappiota, kun Topi Nättinen loukkaantui. Joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa on ollut selkeä kaava tällä kaudella, sillä kaikki ottelut ovat menneet vierasjoukkueen nimiin. Kummankin joukkueen maalinteko on tökkinyt pahasti, mikä näkyy myös vaatimattomissa ylivoiman tehokkuuksissa. Tampereella nähdäänkin todennäköisesti yksi kauden nihkeimmistä peleistä, jossa ei ylitöiltä vältytä.
1 2
1 2