Jukureille alavireisiä vierailijoita Helsingistä

LIIGA / Ennakko
HIFK:n maaliverkko on soinut viime aikoina turhan tiuhaan.
Jyrkässä alamäessä viime ajat kulkenut HIFK matkustaa toista kertaa kuluvalla kaudella Mikkeliin. Kamppailussa kohtaa kaksi erilaisista ongelmista kärsivää joukkuetta: HIFK:n puolustuspää on vuotanut pahoin, kun taas Jukurit on tuskaillut maalien tekemisen kanssa.

Edellisviikon Ässät- ja KalPa-ottelut kasvattivat mikkeliläisryhmän pistetiliä ainoastaan yhdellä pisteellä. Pelillisesti joukkue jatkoi tuttua, energistä menoaan, mutta viikolle tuli hyvin katkeran makuinen päätös lauantaina kahden maalin johdon käännyttyä tappioksi voittomaalikilpailuksi.

Joukkue sai kuitenkin luotua jälleen hyvän määrän tekopaikkoja, ja KalPaa vastaan kiekot löysivät tiensä jo verkon perillekin. Henrik Koivisto jatkoi nousujohteista virettään KalPaa vastaan ja katkaisi peräti 17 ottelun maalittoman putkensa iskemällä tehot 1+1.

Hyökkäyspään piristyminen onkin hyvä asia, sillä oma pää mikkeliläisryhmällä on pysynyt melkolailla hyvin. Pelit ovat sen sijaan ratkenneet heikkoon viimeistelyyn. Maalilla Sami Rajaniemi pelaa erittäin hyvin, ja maalinedustaa Jukurit puolustaa vahvasti.

Nälkää joukkueella myös varmasti riittää, sillä kymmenettä sijaa hallussa pitävä Sport kasvatti eroa lauantaina jo viiteen pisteeseen ja takana vaaniva, pelin vähemmän pelannut Ilves on vain kahden pisteen päässä Jukureista.

Molemmissa päissä sattuu ja tapahtuu

Sarjassa yhdeksäntenä majaileva HIFK lähtee Etelä-Savon vierailulle viiden ottelun tappioputkessa. Viime viikon kamppailuissa se sai todeta paremmakseen KalPan, Kärpät sekä Lukon.

Joukkueen isoin ongelma on omassa päässä, sillä joukkue on päästänyt viimeisissä viidessä ottelussa 23 osumaa. Puolustuspelaamista on siis petrattava huomattavasti, mikäli joukkue haluaa tappioputkensa katkaista.

HIFK on kuitenkin myös onnistunut heiluttelemaan viime peleissä vastustajien verkkoa tasaisesti. Vahvassa vireessä ovat olleet erityisesti kolmosketjun Arttu Luttinen ja Robert Leino

Leino on kerännyt viimeisissä viidessä ottelussa kolme tehopistettä ja Luttinen neljä. Roope Hintzkin on näyttänyt osaamistaan iskemällä kolme maalia viiteen viime peliin.

Helsinkiläisryhmästä sivussa olevan maalivahti Niklas Bäckströmin paikkaajaksi joukkue hankki lyhyellä sopimuksella Jere Myllyniemen, joka pelasi jo ennen joulua HIFK:ssa. Nähtäväksi jää, pääseekö Myllyniemi tolppien väliin keskiviikkona vai jatkaako maalilla nuori Kevin Lankinen.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti ja voitot ovat menneet 2−1 helsinkiläisille. Kauden avauksessa Jukurit nappasi tiukan vierasvoiton, mutta kaksi jälkimmäistä ovat menneet kohtuullisen selvästi HIFK:lle 4−1-numeroin.

Seuraa Heitä

Janne Ritamäki #33 |

Laitahyökkääjä

Vahva työmies iski lauantaina KalPan verkkoon kauden kahdeksannen maalinsa, jolla hän rikkoi yhden kauden maaliennätyksensä Liigassa. Tuo kentälle myös paljon fyysisyyttä ja on tärkeä alivoimapelaaja.

Arttu Luttinen #39 |

Laitahyökkääjä

Helsinkiläisryhmän kapteeni on ollut viime aikoina joukkueensa tehokkaimpia pelaajia iskemällä viiteen otteluun tehot 2+2. Jatkuuko kokeneen hyökkääjän vire Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle