Käykö Ilveksen kalpaten, vai onko KalPan ilveksen kaatolupa kunnossa?

LIIGA / Ennakko
Kivenkovat Ilvekset pistejahdissa
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ilves hakee pisteitä varmistaakseen pudotuspelipaikkaansa, KalPa pisteitä jopa runkosarjan voittoon. Keskinäisissä otteluissa tällä kaudella on aina päädytty vierasvoittoon. Ehkä myös tällä kertaa.

Ilves jatkaa taistelua paikasta auringossa, eli kahdeksan parhaan joukossa. Tämä on myös joukkueen tavoite, jonka totesi valmentaja Karri Kivi tiistain ottelun alla Ylen radiolähetyksessä. Saman haastettelun mukaan joukkueeseen ei ole tulossa pelaajia, vaan "näillä mennään". Kivi ei tarvitse pelaajia.

Tamperelaiset ovat pelanneet melko rampoina koko kauden ajan. Sairaslistaa on toistettu moneen kertaan, joten ei siitä enempää. On miälenkiintoista leikitellä sillä ajatuksella, mitä terveenä ollut Ilves olisi saanut aikaiseksi. Olisiko se vetänyt katsomoita täyteen kotona, vai korkeammalla sarjataulukossa? Tätä emme saa ikinä tietää, mutta Ilves jatkaa taistelua.

Pudotuspelipaikkaan on eroa viisi pistettä, ja aikaa jäljellä 14 ottelua. Viimeistä pudotuspelipaikkaa pitää hallussaan Sport, jonka Ilves kohtaa vielä kahdesti. Nämä ovat äärimmäisen tärkeitä otteluita selviytymisen kannalta. Ennen sitä kuitenkin vastaan asettuu KalPa.

Kuopiolaisten vauhtikiekkoa vastaan voi joko lähteä pelaamaan vastaan tai pelaamaan vastaan. Vauhti on kovaa, mutta Ilveksessä riittää onneksi myös vauhtia. Joukkue on hävinnyt viisi viimeisestä kuudesta ottelusta, joten voitto olisi tärkeä napata. Lienee silti melko kova taistelu edessä, jos ottelusta aikoo saada pisteitä.

KalPa yllättäen kärkipaikoilla

Kuinka moni voi sanoa, että veikkasi kuopiolaiset ennen kauden alkua sarjan kärkipäähän? Tuskin moni. Kilpipaidat ovat pelanneet ennakkoluulottomasti, ja valmentaja Pekka Virta ei ole jäänyt vanhoihin maneereihin makaamaan. Joukkue on raikas ja jaksaa pelata. Tempopeli on KalPan mieleen, joukkue on hyvin luisteluvoimainen ja vääntää täyden tunnin.

Edellisessä ottelussa Kuopiossa vierailija HIFK tuli ottelun alkuun kiivaasti ja sai kovalla karvauspelillä, luistelulla ja keskialueen täyttöpelillä pelattua pois KalPan parhaimman aseen, eli syöttöpelin. Harhasyöttöjä tuli kotijoukkueelta paljon, eikä se päässyt ensimmäisessä erässä oikein kontrolloidusti ylöspäin. Muutenkin otteluiden alut jääneet KalPalla viime aikoina vähän piippuun. 

Joukkueessa on kova asenne päällä. KalPa, kuten Tappara, on tullut kauden aikana monta kertaa tappioasemasta rinnalle ja isommalla vaihteella ohi. HIFK-ottelussa myös nuoriso-osasto kunnostautui maalintekijöinä, kun muun muassa Henri Knuutinen ja Eetu Luostarinen iskivät maalin mieheen.

Valmentaja Virta ei valmenna Tampereen ottelussa, sillä hänen lähipiirissään on tapahtunut vakava sairastapaus. Savon Sanomien mukaan hän matkusti jo tiistain ottelun jälkeen Turkuun ja on poissa ainakin torstain.

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Viime käynnillä miestä kutsuttiin Taikuriksi. Nyt niitä viitteitä ei ole näkynyt, ja mies on ollut vaisu. Vieläkin ehtii herätä.

Matias Myttynen #65 |

Keskushyökkääjä

Ilves-lähtöinen pelaaja saanut uran muualla komeaan nousuun, kuten niin moni muukin Ilveksen entinen pelaaja. KalPan tärkeä palanen pelissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa liian kova pala Ilvekselle
Kaksi joukkuetta täysin eri asetelmista. KalPan peli on kulkenut koko kauden hienosti, Ilveksellä peli taas ei tunnu sujuvan millään tempuilla. Tamperelaisille varsinkin kotivoitot ovat olleet harvinaista nähtävää. Poikkeusta ei nähdä tässäkään ottelussa, vaan kuopiolaiset jatkavat taisteluaan sarjan kärkipaikoista ja Ilves jää ilman pisteitä.
2 3
3 4