Ilves saalistaa kauden ensimmäistä voittoaan TPS:stä - lyökö Ilves luukut kiinni?

LIIGA / Ennakko
Törmääkö TPS Ilveksen puolustusmuuriin?
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
TPS ja Ilves kohtaavat toisensa kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet TPS:n voittoon. Ilves tarvitsee pisteitä saavuttaakseen pudotuspeliviivan ja TPS haluaa vankistaa asemaansa sarjakakkosena.

Sekä vieras- että kotijoukkueella on ollut vaiherikas tammikuu. TPS on julkaissut liudan tärkeitä jatkosopimuksia sekä vankistanut asemiaan sarjataulukon kärkikolmikossa. Ilveksen omistajanvaihdos tuntuu viimein tapahtuvan ja tamperelaiset taistelevat kynsin ja hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista.

Illan kohtaaminen on järjestyksessään joukkueiden kauden kolmas. Marraskuun kamppailussa Erik Thorellin ja Otto Niemisen osumat heti ottelun alussa loivat pohjan turkulaisten 1-5 voitolle.

Joulukuun kohtaamisessa Hannu Toivosen 36 torjuntaa tarjosivat Ilvekselle avaimet voittoon, mutta Tomi Kallion viime minuuttien osuman myötä pisteet jäivät Turkuhalliin.

Ilveksen otteissa merkkejä paremmasta

Ilveksen kuukausi on ollut illan joukkueista vaikeampi. Takkuturkit aloittivat vuoden vahvasti saalistaen ensimmäisestä viidestä ottelustaan kolme voittoa.

Seuraavat koitokset osoittautuivat tupsukorville haasteellisemmiksi, sillä viimeisestä viidestä kamppailusta ainoastaan yksi on päättynyt Ilveksen voittoon.

Viime viikko toi tupsukorvien leiriin kosolti hyviä uutisia – peräti viisinkertaisesti, sillä Michael Keränen, Otto Koivula, Teemu Rautiainen, Marcus Fagerudd ja Ville Järvinen palasivat tamperelaisten kokoonpanoon.

Viisikosta oli takkuturkeille heti kosolti iloa. Kokoonpanoon palanneet pelaajat piristivät Ilveksen selvästi Ilveksen peliä tiistaisessa Tappara-ottelussa, mutta kirvesrintojen rutiini koitui tupsukorville liian hankalaksi esteeksi.

Perjantain ja lauantain back-to-back ottelut JYPiä vastaan toivat tupsukorvien pottiin kolme tärkeää pistettä. Erityisesti joukkueiden perjantainen kohtaaminen Hippoksella oli yksi tupsukorvien kauden vakuuttavimmista vierasesityksistä.

TPS haluaa päättää tammikuun kuten sen aloittikin

Palloseuran vuoden alku on ollut nousujohteinen. Viimeisestä yhdestätoista ottelusta turkulaisjoukkue on voittanut seitsemän. Pisteputki oli vielä hurjempi. Ennen lauantain Lukko-tappiota turkulaisten tammikuun otteluiden pisteputki oli venähtänyt 10 ottelun mittaiseksi.

TPS:llä oli viime viikon kotiotteluissaan odotettua enemmän vaikeuksia. Tiistain kierroksella Risto Dufvan luotsaama Jukurit piti Palloseuraa pinteessä lähes kahden erän ajan. Erityisesti mikkeliläisten tiivis keskialue tuotti mustavalkoiselle kotijoukkueelle vaikeuksia. Vasta Henrik Tallinderin maalin myötä sekä Jukureiden, että TPS:n peli vapautui. Tämä tarjosi Palloseuralle avaimet ottelun voittoon.

Liigan viikonloppu tarjosi kasapäin back-to-back otteluita, joista myös TPS sai osansa. Lukko ei joukkueiden perjantaisessa kohtaamisessa löytänyt keinoja turkulaisten pysäyttämiseen, vaan TPS marssi Äijänsuolla 1-4 voittoon.

Joukkueiden lauantainen kohtaaminen Turkuhallissa tarjosi yleisölle leipää ja sirkushuveja koko rahan edestä. Reijo Leppäsen paidannostoa, sekä itse ottelua oli saapunut seuraamaan yli 9000 katsojaa. TPS ajoi Lukon ahtaalle erityisesti ottelun toisessa erässä. Turkulaisten liike alkoi kuitenkin hiljalleen hidastua ja raumalaisryhmä purjehti ottelun voittoon.

Ratkaisukohdat

Ilves taistelee ankarasti elintärkeistä pisteistä. Vaikka tupsukorvien tammikuu on ollut tilastollisesti haasteellinen, niin joukkueen ilme on viime aikojen vierasotteluissa ollut hyvä.

TPS:llä oli viime viikolla vaikeuksia kotiotteluissaan. Lauantaisessa Lukko-ottelussa turkulaisilla loppui silminnähden puhti ottelun toisessa erässä.

Palloseuran peli on ollut kuluvalla kaudella vauhdikasta ja tähän vauhtiin ei monikaan liigaseura ole kyennyt vastaamaan.

Turkulaisten pelissä on kuitenkin alkanut näkyä selviä ongelmia erityisesti tiivistä keskialuetta pelaavia joukkueita vastaan. Mitä pidemmälle ottelu etenee maalittomana, niin sitä suuremmat mahdollisuudet Ilveksellä on vierasvoittoon. Se kuitenkin vaatii tupsukorvilta tiivistä joukkue- ja puolustuspeliä sekä vankkaa maalivahtityöskentelyä.

Seuraa Heitä

Jasper Lindsten #76 | Västerås

Laitahyökkääjä

22-vuotias laituri on lyönyt itsensä läpi kuluvalla kaudella. Yhteispeli Tomi Kallion ja Eric Perrinin rinnalla on toiminut saumattomasti ja Lindstenin peliesitykset eivät osoita hidastumisen merkkejä. Salo HT:n kasvatti on yksi Liigan parhaista alivoimapelaajista sekä ahnaimmista kiekonriistäjistä.

Otto Koivula #12 | AHL

Hyökkääjä

Tappara-ottelussa tehdyn paluun jälkeen on salistanut kolme (0+3) tehopistettä yhtä monessa ottelussa. 18-vuotias hyökkääjä pelaa vahvaa kautta, sillä 35 ottelusta on kasassa jo 20 (6+14) tehopistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilveksen voitolla kertoimia peliin
TPS on ottelussa selvä ennakkosuosikki - tilastojen valossa. Ilveksen otteissa on kuitenkin ollut viimeisten otteluiden aikana selvästi parempia merkkejä. Petopaitojen vierasvoittoa ei kannatakaan aliarvioida ja tässä on kierrokselle hyvä kohde kertoimien haulle. Tasapeli tai niukka vierasvoitto saattaa hyvinkin toteutua.
1 2
2 3