Kymmenen maalin ero − Onko KooKoosta vieläkään Pelicansin kaatajaksi?

LIIGA / Ennakko
Erkinjuntin ketju on tehnyt viime otteluissa tuhojaan.
KooKoo saa tiistaina vastaansa todellisen haasteen, kun kolmeen edelliseen otteluun 15 maalia nakuttanut Pelicans saapuu Kouvolaan. Pystyykö sitkeä kotijoukkue laittamaan lahtelaisten tehoketjulle kampoihin?

Edelliset ottelut

Tiistaina paikallisvastustajien taistossa nähdään kaksi hyvin erilaisessa vireessä olevaa joukkuetta. Vierasjoukkue Pelicans viilettää kolmen ottelun voittoputkessa, sillä se on onnistunut kaatamaan kotonaan HIFK:n, Ässät ja Jukurit. Helsinkiläiset joutuivat antautumaan peräti 8−3, joten lennokasta menoa lienee luvassa myös tiistaina.

KooKoo on sen sijaan joulutauon päätyttyä seilannut lähinnä tappioputkesta toiseen. Kouvolalaiset ovat pystyneet nappaamaan voiton yhdestä ottelusta kerrallaan, mutta jo seuraavassa kamppailusta vastustaja on ollut parempi. KooKoo kaatoi taannoin kotonaan Lukon, mutta viime viikolla KalPa nappasi tuplapeleissä joukkueelta viisi pistettä.

Tiistainen ottelu on joukkueiden viides kohtaaminen. Aikaisemmat kamppailut ovat olleet lähinnä Pelicansin riemua, sillä joukkue on voittanut yhtä lukuun ottamatta jokaisen taiston. Lokakuun alussa Pelicans pöllytti KooKoota peräti 8−0, ja reilua kuukautta myöhemmin lahtelaiset veivät kaksi pistettä jatkoajan jälkeen.

Kouvolalaiset nappasivat täyden pistepotin seuraavalla Lahden vierailullaan lukemin 4−3, mutta vuoden alussa oli kuitenkin taas Pelicansin vuoro juhlia maalein 4−1.

Ratkaisukohdat

Lahtelaiset lähtevät otteluun vahvana ennakkosuosikkina. Pelicans on vahvassa lennossa, sillä joukkue on tehnyt viimeiseen kolmeen peliin käsittämättömät 15 maalia. Vierailijoiden ketju Vili Sopanen (4+4)-Juhani Tyrväinen (1+5)-Antti Erkinjuntti (3+5) on huippuvireessä, sillä trio on loihtinut viimeiseen kolmeen otteluun huimat 22 tehopistettä.

KooKoo on sen sijaan joutunut paikkaamaan vuotavaa laivaansa, sillä tällä hetkellä loukkaantuneita pelaajia on jo kymmenen. Edellisivikolla sairastuvalle muille seuraa pitämään siirtyivät Samu Perhonen ja Ryan O'Connor. Neljän maalivahdin ollessa sivussa torjuntavastuun kantaa Pelicansiakin edustanut Niko Hovinen.

Kouvolalaiset pystyivät viikonloppuna pelaamaan olosuhteisiin nähden yllättävän hyvin. Joukkue sai luotua etenkin lauantaina maalintekopaikkoja, vaikka tulos jäikin kovin laihaksi. Kolmessa edellisessä kamppailussa esille ovat nousseet 3+0-tehot viimeistellyt Terry Broadhurst ja yllättäen perjantaina Kuopiossa 1+1-tehoista vastannut Miika Heikkilä.

KooKoo kohtaa kuitenkin tiistaina melkoisen haasteen. Lahtelaiset pyrkivät iskemään vastustajansa kiekkollisiin pelaajiin kovaa, ja myös aggressiivinen hyökkäyspeli on toiminut edellisissä otteluissa erinomaisesti. Joukkueen vierasalivoima on kuitenkin Liigan huonointa.

Kotijoukkueen vahvuus oli aikaisemmin vuorenvarma maalivahtipeli, mutta nyt kouvolalaiset pelaavat lainamiesten turvin. Myös kärkipelaajien poissaolot vaikeuttavat voittokantaan palaamista, sillä ennen kärkitasoa ollut kotiylivoima on kärsinyt inflaation.

Mikäli KooKoo ei saa heti pelin juonesta kiinni, Pelicans menee menojaan suuren maalimäärän turvin. 

Tilastopoiminnat

Pelicans on tehnyt tällä kaudella joukkueiden keskinäisissä kohtaamisissa peräti 17 osumaa varsinaisella peliajalla. KooKoon vastaava lukema on ainoastaan seitsemän.

Oma koira, mustaoranssejakin edustanut, Hannes Björninen on purrut kouvolalaisia jo kolmesti.

Seuraa Heitä

Terry Broadhurst #37 |

Laitahyökkääjä

Yhdysvaltalaishyökkääjä on ehdottomasti joukkueensa kantava voima. Hän on tehnyt viimeisessä kolmessa ottelussa kolme osumaa, ja Pelicansia vastaan näyttää 2+1.

Antti Erkinjuntti #74 | RoKi

Laitahyökkääjä

Erkinjunttia ei näytä tällä hetkellä pysäyttävän mikään. Viime aikojen tehoilunsa lisäksi hyökkääjä on iskenyt usein myös KooKoota vastaan: neljässä ottelussa tehoja on kertynyt 3+4 pistettä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans hakee pisteet Kouvolasta
Kuntopuntarin kärkikastiin hilautunut Pelicans haluaa pysyä mukana taistelussa kotiedusta pudotuspelejä ajatellen. KooKoon ainoa voitto viimeisimmistä otteluista on Lukkoa vastaan ja loukkaantumishuolet ovat painolastina. Pelicans hoitaa ottelun vaikka säästöliekillä pelaten, joten vierasvoiton sijaan ei kannata miettiä muita vaihtoehtoja.
0 1
3 4