Saako Sport käännettyä kotiottelunsa Ässien kustannuksella?

LIIGA / Ennakko
Kaukalossa on luvassa on railakasta menoa.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport ja Ässät kohtaavat tuplaotteluiden merkeissä aluksi Vaasassa. Kumpikin joukkue janoaa voittoa, ja tässäkin kamppailussa panoksena tärkeät pisteet.

Ässien voittoputki jäi viime kierroksella kolmen ottelun mittaiseksi. Hyvässä asemassa Jyrki Ahon pelikirjassa on keskialueen tiiviys vieraskaukaloissa. Isomäen jäähalliin verrattuna porilaisilla ei ole ihan samaa kiekollista varmuutta ja rohkeutta, mutta tappiosta huolimatta viime kierroksen Pelicans-ottelu oli Ässiltä vahvaa suorittamista.

Sportin vierailu Kärppien pyhätössä alkoi hyvin, mutta päätöserässä oululaiset vaihtoivat pykälää isommalle, ja Sport jäi tuloksellisesti jalkoihin. Ottelun suurimmat heikkoudet olivat ylivoimaosumien uupuminen, ja erityisesti puolustuspään monet henkilökohtaiset virheet. Sportilla on myös parannettavaa kotiotteluissa, sillä viimeisin voitto löytyy joulukuun alusta. 

Ari Ahonen on saanut vyölleen pari hyvää starttia otteluun, joten Ässät-valmentajisto voi huoletta laittaa maaliin joko Ahosen tai Andreas Bernardin. Sportin riveissä Mika Järvisen asetelmia ei Kärpät-ottelu parantanut, ja Veini Vehviläisen saavuttua loppukaudeksi joukkueeseen nuori Jyväskylästä saapunut veskari on esiintynyt hyvin, eli Vehviläisen aloittaminen on todennäköisempää.

Rankaiseeko hyvävireinen Peltola vanhaa seuraansa?

Ässien pakistossa Jyri Marttinen ja Niko Peltola ovat nousseet joukkueensa johtotähdiksi. Eritoten Peltolalla on menossa hyvä ajanjakso, kun Sportista tälle kaudelle siirtynyt puolustaja on kuuden ottelun pisteputkessa. 

Edellisellä Ässien visiitillä Sport jätti täydet pisteet Kuparisaareen Olavi Vauhkosen kypärätempun voimin. Joukkueen kovimmat maalitykit ovat kuitenkin tällä kertaa sairastuvan puolella, joten Tomek Valtosen suojattien täytyy löytää uusi maalinteon kapellimestari.

Seuraa Heitä

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Joukkueensa parhaimpia hyökkääjiä, ja maaliputki on kasvanut neljään otteluun.

Matti Lamberg #39 |

Laitahyökkääjä

Edellisissä otteluissa esiintynyt yhtenä joukkueensa parhaimmista pelaajista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät hakee vierasvoiton
Sport on kovaa vauhtia viime aikoina pudonnut pois taistelusta pudotuspelipaikasta, kun taas Ässät taistelee suorasta pudotuspelipaikasta. Porilaiset ovat olleet kovassa kunnossa erityisesti kotiotteluissaan, mutta vieraissa erityisesti ylivoima on toiminut hyvin. Ottelusta tulee kierroksen nihkein, mutta porilaiset nappaa kauden toisen voittonsa vaasalaisista.
1 2
2 3