Tehottomille sarvipäille nousukuntoisia vieraita pohjoisesta

LIIGA / Ennakko
Kärpät on ollut kuluvan kauden kohtaamisissa niskan päällä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Viimeisistä pudotuspelipaikoista kamppailevat Jukurit ja Kärpät iskevät yhteen Kalevankankaan perjantai-illassa. Peräkkäisiä sijoja miehittävien joukkueiden suunnat ovat olleet kuitenkin viime aikoina päinvastaiset, sillä Kärpät tekee nousua ylöspäin kun taas Jukureiden otteet ovat tappiollisia.

Jukureiden pelissä isoimmat ongelmat ovat edelleen maalinteossa. Tiistaina joukkue vieraili TPS:n vieraana ja haastoi pelillisesti sarjakakkosen tasapäisesti, mutta joutui silti poistumaan kotimatkalle 3-0-tappio niskassaan.

− Kun maalintekopaikka tulee, niin niistä pitää laittaa verkot heilumaan. Muutenhan peli oli jälleen tasainen. Kiekot sisään maalipaikoista ja eteenpäin, Jukureiden Teemu Tallberg totesi TPS-ottelun jälkeen seuran kotisivuilla.

− Ok-tason suoritus saatiin, mutta ei missään tapauksessa huippupeliä. Täytyy TPS:lle hattua nostaa, varsinkin heidän puolustuspelaaminen oli erinomaista. Muutama huolimattomuusvirhe tehtiin varsinkin kahdessa ensimmäisessä maalissa ja sitten olikin vaikea lähteä kirimään. Ryhti kuitenkin säilyi loppuun saakka, summasi Jukureiden apuvalmentaja Juuso Hahl.

Samat sävelet olivat myös joukkueen edellisessä kotiottelussa JYPiä vastaan, jossa Jukurit loi varsinkin toisessa erässä useamman hyvän tilanteen, mutta ei onnistunut ohittamaan Jussi Olkinuoraa. Mikkeliläisryhmä onkin pelannut nyt kaksi ottelua peräkkäin ilman osumia, joten siihen tarvitaan isoa parannusta, mikäli joukkue haluaa tosissaan pudotuspelipaikasta taistella.

Hyökkäysketjuista erityisesti kolmosketju Joonas Kalliola-Topi Nättinen-Jesper Piitulainen on ollut viime aikoina pirteällä pelipäällä. TPS-ottelussa loukkaantunutta Henrik Koivistoa sentterin paikalla tuurannut Zach Budish pelasi vahvasti ja myös nuoren Ville Leskisen mukaantulo näytti piristävän kakkosvitjan peliä.

Pysyykö Kärpät edelleen Jukureiden peikkona?

Sarjassa yhdeksäntenä, neljä pistettä Jukureita edellä oleva Kärpät nappasi tiistaina selkeän 5-1-voiton Sportista. Alkukaudesta pahasti alisuorittaneen oululaisryhmän otteet ovat muutenkin piristymään päin, sillä edellisistä viidestä ottelustaan se on voittanut kolme.

Tehokasta ylivoimaa pelaavan Kärppien johtohahmona on heilunut sarjan pistepörssissä tehoilla 21+23 toisena oleva Mika Pyörälä. Viime peleissä tehoista vastuuta on ottanut kuitenkin hieman yllättäenkin nelosketju Jari Sailio- Miska Humaloja-Sami Anttila, joka on onnistunut maalinteossa viimeisissä kolmessa ottelussa. Sportia vastaan Sailio nousi tärkeään rooliin iskemällä kaksi osumaa vaasalaisten verkkoon.

Joukkueen nuorisoketju Ville Leskinen-Antti Kalapudas-Saku Mäenalanen on myös väläytellyt osaamistaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa joulukuun puolivälissä Mäenalanen nousikin ratkaisijaksi iskemällä kiekon kahdesti päätöserässä maaliin.

Oululaisjoukkue on kuluvalla kaudella osoittautunut Jukureille ylitsepääsemättömäksi esteeksi, sillä se on vienyt nimiinsä kauden kaikki kolme kohtaamista. Edellisessä Mikkelin kamppailussa Jukurit koki kauden suurinumeroisimman tappionsa, kun Kärpät murjoi taululle 6-1-loppunumerot. Mikkeliläisryhmällä varmasti riittää siis näytönhalua ja pisteet tulisivat molemmille tarpeeseen viimeisestä pudotuspelipaikasta taisteltaessa.

Seuraa Heitä

Joonas Kalliola #25 |

Laitahyökkääjä

Isokokoinen hyökkääjä on ollut joukkueen pirteintä osastoa viime peleissä. Röyhkeästi hyökkäyspäässä haastoja tekevältä laiturilta tarvittaisiin nyt myös maaleja.

Jari Sailio #41 |

Laitahyökkääjä

Nelosketjun työmyyrä iski Sportin verkkoon tiistaina kaksi maalia, jotka tuplasivat hänen kauden kokonaismaalimäärän. Jatkuuko hyvä vire Jukureita vastaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät jatkaa nousuaan
Kärpät on ollut tällä kaudella tyly vastus mikkeliläisille, sillä Jukurien pistepussiin ei ole tullut pistettäkään kauden keskinäisistä kohtaamisista. Kun mukaan otetaan esimerkiksi Kärppien nousujohteiset peliesitykset sekä Jukurien ykkössentterin puute, vaakakuppi kallistuu entisestään oululaisten suuntaan. Kärpät hakee selkeän voiton Kalevankankaalta.
1
4 5