Maksaako Pelicans kalavelat Ässille?

LIIGA / Ennakko
Vili Sopasella (vas.) ja kumppaneilla on riittänyt aihetta tuulettamiseen.
Liigassa seitsemättä paikkaa miehittävä Pelicans ja pykälää ylempänä kuudentena oleva Ässät iskevät yhteen keskiviikon ainoassa kamppailussa Lahdessa. Edellisen kerran joukkueet kohtasivat ainoastaan kuusi päivää sitten mastokaupungissa.

Porilaislauma on ollut Pelicansille kuluvalla sesongilla tukala vastus, sillä tämän kauden osalta voitot ovat patapadoille puhtaasti 3−0, pisteet 9−0 ja maalierokin 8−3.

Kotijoukkueen oltava hereillä alusta lähtien

Torstaina Pelicans oli vielä kolmannen erän puolessa välissä kolmen maalin takaa-ajoasemassa, mutta parin viimeisen minuutin aikana joukkue iski pikkumustan kahdesti Ässien maaliin ylivoimalla hirvittävän myllynsä aikana.

Isäntien kannalta on toivottavaa, että joukkue on - kuten aiemmin tällä kaudella normaalisti - heti alusta lähtien hereillä. Kun tämä toteutuu, on Pelicans tukala vastus kenelle tahansa. Aggressiivisella jalalla ja korkealla karvauksella lauantaina HIFK:ta vastaan kaukaloon tulleet pussinokat latoivat avauserässä tauluun 4−0-numerot.

Lahtelaisten kannalta kuluvat viikot ovat vajaan kahden kuukauden päästä alkavia pudotuspelejä silmällä pitäen isoja, kun joukkue pääsee taistelemaan poikkeuksellisen paljon kotiyleisön edessä. Tammikuun 11 ottelusta Pelicans pelaa peräti kahdeksan kotona, helmi-maaliskuussa puolestaan luvassa on enemmän vierasotteluita Lahden MM-hiihtojen vuoksi.

Yllättäjä Ässät vahvassa liidossa

Viikko sitten Pelicansin parhailta maalintekopaikoilta ensimmäiset 50 minuuttia pitänyt Ässät menee tällä hetkellä kolmen ottelun voittoputkessa. Muutenkin porilaisten iskukyky on ollut vahvaa, kun 10 kamppailussa pistepussi on kasvanut 19 pisteellä.

Patapaidat ovat näyttäneet kelpo tekemistä niin hyökkäyspäässä kuin alakerrassakin. Jos edellisen Lahden vierailullaan porilaiset puolustivat eritoten b-pisteiden välisen tilan täysin tukkoon onnistuen myös keskialueen sumputtamisessa, niin SaiPan isäntänä joukkueen vahvuus oli hyökkääminen.

Viisi tehtyä maalia eivät jättäneet Idän Sputnikeille mitään saumoja. Johtoasemassa pelaaminen oli Ässiltä silkkaa timanttia, jonka lisäksi myös alivoima toimi. Toisaalta on muistettava, että Pelicansin ylivoima on ottanut harppauksia viivapommi Juha Leimun ja lasaretista palanneen kippari Antti Erkinjuntin paluiden myötä.

Seuraa Heitä

Jere Myllyniemi #58 |

Maalivahti

Paluun Lahteen lauantaina tehnyt maalivahti sai Pelicans-visiitilleen kelpoalun. Edellisen kerran kaudella 2014-2015 Pussinokkia edustanut KOOVEE-kasvatti torjui tämän kauden ensimmäisen liigaseuransa HIFK:n nurin vankoilla otteilla.

Niko Peltola #70 |

Puolustaja

Huittisista lähtöisin oleva hyökkäävä pakki viilettää viiden ottelun pisteputkessa - tai tarkemmin sanottuna syöttöputkessa. Oman pään hoitamisen lisäksi myös hyökkäysten avaaminen ja niiden tukeminen onnistuu mainiosti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicansin ylivoima terästä
Keskiviikkona Lahdessa nähdään niin sanottu kuuden pisteen ottelu, kun Pelicans ja Ässät taistelevat paikasta kuuden joukkoon. Molemmilla joukkueilla on ollut viime aikana ailahtelua otteissaan, Pelicansin punainen lanka näyttää selkeämmältä. Kun mukaan otetaan huomattavasti porilaisvieraita laadukkaampi ylivoimapelaaminen, pisteet jäävät isännille.
3 4
1 2