Isomman vaihteen löytänyt Kärpät saa vastaansa yskähtelevästi kulkevan Sportin

LIIGA / Ennakko
Peliään roimasti parantanut Ilkka Mikkola on kunnostautunut viime aikoina muussakin kuin kiinnipitämisessä.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Vaasan Sport saapuu tiistaina Ouluun haastamaan isäntäjoukkue Kärpät. Joukkueiden kauden kolmannessa kohtaamisessa ovat jaossa tärkeät pisteet pudotuspelipaikan vakiinnuttamiseksi.

Niin Kärppien kuin Sportinkaan kausi ei ole sujunut täysin odotusten mukaisesti.

Alkukaudesta hyvin suorittanut Sport on vajonnut syvään kierteeseen, jossa tappiota on seurannut lähinnä toinen tappio. Oulun Kärpät on puolestaan suorittanut pitkin kautta tasaisen epätasaisesti. Välillä herätetään toivoa paremmasta, mutta seuraavassa ottelussa karu totuus iskee jälleen vasten kasvoja.

Kärpillä on kuitenkin allaan kenties kauden pelillisesti paras ottelu KalPaa vastaan. Kuopiolaiset kuitenkin onnistuivat lopulta viemään voiton lukemin 2-3, mikä jättää oululaisten hyvän esityksen ylle ison synkän varjon.

Olkoonkin, että Kärpät väänsi täysin tasaväkisesti yhtä Liigan tämänhetkistä kärkijoukkuetta vastaan. Pisteitä ei kuitenkaan ole varaa menettää tässä vaiheessa kautta − etenkään hyvällä esityksellä.

Vaasalaiset kokivat puolestaan kirvelevän tappion HPK:ta vastaan voittomaalikilpailuun asti venyneessä ottelussa. Tätä edelsi kuitenkin yllättävä ja toivoa herättävä voitto Helsingin IFK:sta, joka antoi varmasti lisää potkua koko joukkueelle.

Jobinpostia kaikille!

Sportin povattiin taistelevan tänä kautena jopa suorasta pudotuspelipaikasta. Joukkueen runko oli kasattu hyvin maustettuna nuorilla ja lupaavilla pelaajilla esimerkiksi Markus Nenosen muodossa. Muun muassa Olavi Vauhkosen ja Joonas Komulaisen odotettiin myös tekevän lopullinen läpimurto Liigan kärkipelaajien kastiin.

Lupaavan alun jälkeen nimenomaan joukkueen kärkipelaajien loukkaantumiset alkoivat kuitenkin riesata vaasalaisia. Komulaisen kauden on tiedotettu olevan kokonaan ohi. Vauhkonen ja Nenonen ovat myös olleet jo tovin sivussa, eikä paluusta ole vieläkään tarkempaa aikataulua.

Oulussa osattiin odottaa uuden aikakauden ja rakennusprojektin alkua Kai Suikkasen alaisuudessa, mutta kausi on siitä huolimatta ollut kaikilla mittareilla pettymys. 

Sportin tavoin runsaat loukkaantumiset vaivasivat pitkään myös Kärppiä. Etenkin keskusta oli pitkään todella kapea Niklas Olaussonin ja lyhyen paluunsa jälkeen uudelleen loukkaantuneen Mikael Ruohomaan poissaolojen myötä. Alkukauden pitkää potilaslistaa täydensivät myös muun muassa Jari SailioToni Kähkönen ja Jesse Saarinen.

Oululaiset ovat kuitenkin saaneet viimein rivinsä kohtuullisen hyvin kasaan ja lähtevät näin ollen illan kamppailuun ennakkosuosikkina. Varsinkin Kärppien kärkikentät ovat pelanneet jo tovin samoissa koostumuksissa ja pelaajien keskelle on muodostunut näkyvä kemia. Omista junioreista koostuva Saku MäenalasenAntti Kalaputaan ja Ville Leskisen muodostama kenttä on ajoittain jopa muistuttanut hämärästi Lauri Marjamäen aikana dominoinutta JJJ-kenttää.

Erikoistilanteet Sportin murheenkryyni

Yksi joukkueiden välinen suuri ero piilee erikoistilanteissa. Kärppien yli- ja alivoima on ollut läpi kauden tehokasta, vaikka muuten peli ei ole häävisti kulkenutkaan. Varsinkin ylivoimalla yksilöt lähinnä Mika Pyörälän ja Shaun Heshkan muodossa ovat kantaneet joukkuetta reppuselässä paukuttaen pisteitä illasta toiseen.

Samaa ei voida sanoa Sportista. Yksilöiden panos on viime aikoina ymmärrettävästi jäänyt pieneksi terävimmän kärjen ollessa sivussa tositoimista. Ellei uusia vastuunkantajia löydy ratkomaan pelejä erikoistilanteissa, on vaakakuppi vahvasti kallellaan Oulun suuntaan.

Illan voittaja on jälleen muutaman pisteen lähempänä pudotuspelipaikkaa ja poistuu Oulun Raksilasta joko turkis olallaan tai sulka hatussaan.

Seuraa Heitä

Jari Sailio #41 |

Laitahyökkääjä

Oululaisten alkukauden harvoihin onnistujiin lukeutuva Sailio on viimein tehnyt paluun pitkän loukkaantumisensa jälkeen. Samalla ajankohdalla myös Kärppien peliin on löytynyt täysin uudenlainen asenne. Kaipaako sota sittenkin yhtä miestä?

Veini Vehviläinen #35 | JYP

Maalivahti

Jyväskylässä alle odotusten suoriutunut maalivahti on aloittanut ottelunsa uudessa seurassaan mainiosti. Oli yksi voiton takuumiehistä taannoin IFK:ta vastaan. Siivittääkö paikkakunnan vaihdos uuteen nousuun?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Luokaton erikoistilannepelaaminen Sportin turma
Alkukaudella kotikentällään tuskaillut Kärpät on pystynyt petraamaan kotipelaamistaan huomattavasti, vaikka edellisessä kotiottelussa KalPa hakikin täyden pistepotin. Tappiota edeltäneistä seitsemästä kotiottelusta Kärpät kuitenkin napsi pisteitä. Lisäksi Sportin runsas jäähyily sekä luokaton erikoistilannepelaaminen kääntävät vaakakupin isäntien suuntaan.
3 4
0 1