Keskisuomalainen pyörremyrsky iskee Niiralaan

LIIGA / Ennakko
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Liigan kovakuntoisin yhdistelmä JYP hakee revanssia kolmelle alkukauden KalPa-tappiolleen tiistai-iltana Kuopiossa.

Järvi-Suomen paikallistaistossa kohtaavat rakkaat viholliset. Kuopiossa vieraileva JYP on edennyt hurjassa nousukiidossaan voitosta voittoon. Kotijoukkue KalPa on puolestaan onnistunut venyttämään pisteputkeaan viime aikoina, vaikka sen voittotahti onkin hieman hiipunut.

TPS:n kanssa tiukasti runkosarjan kakkossijasta ja sitä parhaillaan miehittävä KalPa pelasi viime viikolla kahdesti. Ensin se taipui kotonaan Tapparalle voittomaalikilpailun jälkeen, mutta kuittasi tappion jo seuraavana iltana hakemalla vieraspisteet Oulusta.

KalPa on saalistanut sarjapisteitä kymmenessä peräkkäisessä ottelussa ja hävinnyt viimeksi varsinaisella peliajalla ennen joulua Lahdessa. Toisaalta Kärpät-voittoa edelsi neljä tappiota joko jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

Viime otteluissa KalPaa ovat pelillisesti kannatelleet tutut nimet. Ykkösketjun Janne Keränen on maalannut neljästi yhtä monessa viime ottelussa ja saanut upeaa taustatukea joukkueen hyökkäyspelin primus motor Jaakko Rissaselta.

Takalinjojen lukko, liigan eliittivahteihin lukeutuva Eero Kilpeläinen on ollut viime otteluissa myös jo totutun vahva ja vaikuttaa toipuneen mainiosti loppuvuoden loukkaantumisestaan.

Kuopioon vieraisille saapuva paikallisvastustaja JYP on hurjassa vireessä. Se liitää parhaillaan kuuden ottelun voittoputkessa, edellinen tappio on vuoden ensimmäisestä ottelusta Tapparaa vastaan. Tehokas ote ulottuu joulutauolle saakka, sillä yhdestätoista viime ottelusta keskisuomalaiset ovat voittaneet kymmenen kertaa.

Viime viikolla jyväskyläläiset pelasivat kahdesti: keskiviikkona Pelicans kaatui puhtaasti 4-0 ja lauantaina Jukurit jäi maaleitta Mikkelissä.

JYP-vahdit Pekka Tuokkola ja Juho Olkinuora jakoivat otteluvastuun − ja nollapelit − viime viikolla. Kenttäpelaajista Juha-Pekka Hytönen, Jerry Turkulainen ja puolustaja Sami Niku keräsivät tehopisteitä viikon molemmissa kamppailuissa.

Joukkueet kohtaavat nyt neljännen kerran ja toistaiseksi jokaisesta paikallistaistosta on voittajana poistunut savolaisryhmä KalPa. Kauden aiempiin keskinäisiin kohtaamisiin liittyy mielenkiintoinen erikoisuus, sillä jokaista ottelua JYP on johtanut maalein 2-0, mutta joutunut lopulta taipumaan KalPan loppukirin edessä.

Seuraa Heitä

Tommi Jokinen #42 | Nottingham

Laitahyökkääjä

Monipuolinen laitahyökkääjä on ollut pisteillä kauden jokaisessa JYP-kohtaamisessa. Jatkuvatko hyvät otteet vielä neljännenkin kerran?

Jerry Turkulainen #32 |

Laitahyökkääjä

Turkulainen on joukkueensa parhaimmistoa edistyneissä tilastoissa ja esiintynyt viime aikoina tehokkaasti: tehopisteitä on syntynyt viidessä peräkkäisessä ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

JYP taistelee pisteitä
JYP on kuntopuntarin ylivoimainen ykkönen, sillä se on kerännyt viimeisestä kymmenestä ottelustaan 27 pistettä. Ainoa pistemenetys tuli sarjakärki Tapparalle. Myöskään vieraspeikosta ei voi puhua, sillä JYP on voittanut edelliset seitsemän kotiotteluaan. KalPalla on ollut hurjan alkukauden jälkeen hieman vaisumpi jakso. Ennen lauantain voittoa Kärpistä joukkue hävisi neljä ottelua peräkkäin varsinaisen peliajan jälkeen. Myös alkukauden kotitaika on kaikonnut, sillä kuopiolaiset ovat hävinneet kotihallissaan edellisestä kuudesta ottelusta kolme.
1 2
2 3