Tampereen paikallinen viidettä kertaa käyntiin

LIIGA / Ennakko
Tämän kauden paikallisotteluiden kuva.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Tampereen Ilves ja Tampereen Tappara kohtaavat tällä kaudella viidettä kertaa. Tappara on vienyt nimiinsä kolme peliä, joista kaksi vasta jatkoajan jälkeen. Ilves on voittanut yhden, viimeisimmän koitoksen. Tapparalla on mahdollisuus ottaa illan ottelun voitolla Tampereen herruus tällä kaudella.

Koko kauden loukkaantumissumasta kärsinyt Ilves saa kerrankin jotain lohtua tuskaansa. Sairastuvalta on palaamassa peräti seitsemän pelaajaa takaisin kokoonpanoon tällä viikolla. Varsinkin Michael Keränen, Otto Koivula, Teemu Rautiainen ja Aleksi Mustonen tuovat kokoonpanoon turkasesti osaamista. Puolustajat Marcus Fagerudd ja Ville Järvinen vahvistavat peräpäätä. 

Ilveksen viime ottelut ovat sujuneet vuoristoratamaisesti. Viime viikolla tuli takkiin kahdesti, sitä edellisellä viikolla Ilves nappasi kaksi voittoa voittolaukauskilpailun jälkeen. Takkuturkit ovat pelanneet koko kauden tiukkoja pelejä. Kolmen tai useamman maalin tappio-otteluita on vain neljä koko kaudella.

Karri Kiven luotsaaman joukkueen toivoisi saavuttavan joskus myös kotivoiton. Jos olit marraskuun 9. päivänä Ilves-Ässät-ottelussa, onneksi olkoon! Olet nähnyt viimeisimmän Ilveksen kolmen pisteen kotivoiton. Kukaan ei tiedä, miksi kotona on vaikea voittaa. Ainakaan se ei auta pudotuspelitaistelua mitenkään, kun melkein suoraan voi sanoa, että kotiotteluista ei pistesaldo kartu.

Ilveksen peli vaihtelee paljon, erien sisälläkin. Välillä pelaaminen muuttuu puskemiseksi, ja selkeitä virheitä tapahtuu usein. Nuorella joukkueella tälläiset tapahtuvat luonnollisesti usein, ja se on osa kasvua. Kokeneemman kaartin pitäisi tällöin olla apuna näyttämässä ryhtiä. Tällä kaudella sekin on ollut vaikeaa, koska pelaajia on pudonnut paljon sairastuvalle. Olisi mielenkiintoista nähdä, mihin terve Ilves-nippu pystyisi Liigassa.

Tappara voi harjoitella pudotuspelejä varten

Liigaa johtava Tappara kohtasi viime viikolla sarjassa seuraavilla sijoilla olevat HPK:n, KalPan ja TPS:n. Tuloksena voitto, voitto voittolaukauskilpailussa ja tappio. Loppuvuoden kymmenen tappiottoman ottelun putki on historiaa, vaikka pelit eivät ole menneet senkään jälkeen huonosti. Seitsemästä ottelusta neljä voittoa. 

Tapparan peli on niin hyvää tällä hetkellä, että suuria heikkouksia ei ole. Joukkue on valmis pudotuspeleihin, vaikka niiden alkuun on vielä kaksi kuukautta. Joukkue porskuttaa seitsemän pisteen johdossa Liigassa ja pudotuspelipaikka on jo lähes varma. Vain suuri notkahdus voisi sen estää, mutta sitä ei ole näköpiirissä. Kirvesrinnat eivät ole hävinneet tällä kaudella edes kahta ottelua peräkkäin. Se pystyy nyt kokeilemaan ketjumuutoksia, pelitapamuutoksia. Melkein mitä tahansa, että saadaan dataa pudotuspelejä varten siitä, mikä toimii ja mikä ei.

Heikkous Tapparalla on ollut puolustuspää. Pakkeja on ollut useita poissa pidempään, joten kirvesrinnat joutuivat laittamaan kapteeni Jukka Peltolan puolustajaksi. Se ei ollut sinänsä mikään huono asia, sillä Peltola pelasi melko mallikkaasti puolustajan paikalla useamman pelin. Lopulta Tappara sai helpotusta akuuttiin pulaan kun se lainasi JYPistä Juuso Pullin omaa maalia suojelemaan. Jyväskylässä peliaikaa ei oikein tullut, mutta Tapparassa sitä on ollut tarjolla noin vartin verran per ottelu. 

Koska kyseessä on paikallisottelu Tampereella, on hyvin vaikea alkaa kertomaan, kumpi joukkue voittaa ja kumpi häviää. Tai miksi. Tai miten. Tai kuinka. Se on ihan turhaa. Tampereella paikallispelit voivat kääntyä miten päin tahansa. Tämä on nähty vuosien varrella, kun liigan kärjessä porskuttava joukkue häviää pahnan pohjimmaisella selvästi. Keskinäisissä otteluissa on se hieno asia, että et voi ikinä etukäteen tietää ottelua varmaksi. Aina voi tapahtua - ihan mitä tahansa.

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Taitavan pelaajan paluu Ilvekseen ei ole ollut mitään paraatimarssia. Toiveita paremmasta on, mutta se vaatii vielä jotain.

Veli-Matti Savinainen #19 | Tappara

Laitahyökkääjä

Jälleen kerran seurattavissa. Mutta minkäs teet kun Espoon kaveri on niin hyvässä tikissä, että vastustajaa tulee ihan sääli. Liigan maalipörssin ykkönen - ihan aiheesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tapparan puolella sekä henki että materia
Ilves on pelannut yksitoista kotiottelua peräkkäin ilman täyttä pistepottia. Helppoa täyden pistepotin nappaaminen ei ole myöskään tiistain paikalliskamppailussa. Sarjataulukossa joukkueiden välillä on jo huimat 39 pistettä, eikä syyttä. Tappara on nöyrä ja työteliäs joukkue ilman suuria heikkouksia. Materiaalin puolesta paikalliskamppailuun vierasjoukkueena lähtevät kirvesrinnat ovat selvästi edellä.
1 2
3 4