Ässät hakee viikon kolmatta voittoaan SaiPan kustannuksella

LIIGA / Ennakko
Niko Ojamäki sai tällä viikolla rikki pitkän maalittoman putkensa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ässät ja SaiPa kohtaavat kolmatta kertaa tällä kaudella. Ässät ei ole kuluvalla kaudella lappeenrantalaisille hävinnyt, eikä todennäköisesti häviä myöskään lauantaina.

Lauantain kotijoukkue Ässät on hyvässä vireessä. Tämän viikon molemmista otteluistaan pata on napannut täydet pisteet, kun niin Ilves kuin myös Pelicans ovat saaneet nöyrtyä porilaisten edessä.

Vieraileva sikermä Lappeenrannasta ei puolestaan ole niin vakuuttavassa iskussa. Vaisun kauden pelannut SaiPa on sarjataulukossa toiseksi viimeisellä sijalla, eikä huonoa sijoitusta helpottanut lainkaan perjantain tappio sarjajumbo Lukolle. 

Vuoden 2017 aikana SaiPa on pelannut seitsemän ottelua ja voittanut niistä kolme. Voitoista kaksi on tosin tullut vasta voittomaalikilpailujen jälkeen.

Kotiluolan taikaa

Ässät on sarjan viidenneksi paras kotijoukkue, eikä se ole hävinnyt kotonaan varsinaisella peliajalla koko kauden aikana kuin viisi kertaa.

Vaikka Ässien kotiylivoima on tilastojen valossa suorastaan surkeaa, on loistava alivoimapeli yhdessä toimivan maalivahtipelin kanssa tuonut tarvittavaa tasapainoa.

Porilaiset ovat saaneet tämän viikon otteluissa muutaman orastavan gorillan ravisteltua pois niskasta, kun hyökkääjät Niko Ojamäki ja Jarno Kärki saivat molemmat pitkät maalittomat putkensa rikki. Tämä vapauttaa entisestään Ässien pelaamista ja tullee näkymään myös ylivoimapelissä rennompana otteena.

Yksi idän heikoista

"SaiPa, SaiPa tää on SaiPa, yksi idän ihmeistä. SaiPa, SaiPa tää on SaiPa, hurja joukko kiekkopiireistä" 

Näin kuuluu SaiPan kuuluisa tunnuslaulu. Kyseisessä biisissä on paljon oikeaa sanomaa, mutta valitettavasti tällä kaudella lappeenrantalaisjoukkue on ollut hurjan sijaan heikko. SaiPa majailee sarjataulukossa viimeistä edellisellä sijalla, vain kaksi pistettä sarjan perää pitävästä Rauman Lukosta.

Joukkue on onnistunut viime vuosina löytämään aivan loistavia ulkomaalaispelaajia, jotka ovat kannatelleet joukkuetta. Tämän kauden hankintoja ei voi sanoa heikoiksi, mutta Curtis Hamilton ja Brock Trotter eivät ole pystyneet samanlaisiin urotekoihin kuin mitä esimerkiksi Chad Raulta ja David McIntyrelta nähtiin.

Myös loukkaantumiset ovat piinanneet joukkuetta. Puolustuksesta puuttuvat edelleen muun muassa Lauri Taipalus ja Brett Carson.

SaiPa osaa olla parhaimmillaan sitkeä joukkue, mutta lauantaina Ässät on ottelussa hienoinen ennakkosuosikki.

Seuraa Heitä

Teemu Vuorisalo #91 |

Puolustaja

Vuorisalon rooli on alkanut vähitellen kasvaa Ässien puolustuksessa. Viime viikolla tuli kauden ensimmäinen tehopiste maalin muodossa ja tämän viikon ottelussa Ilvestä vastaan Vuorisalo kirjautti komean teholukeman +4. Olisiko SaiPaa vastaan ensimmäisen syöttöpisteen paikka?

Matti Järvinen #71 | BK Mladá Boleslav

Keskushyökkääjä

27-vuotias Järvinen pelaa pisteiden valossa hienoa kautta ja rikkonee lähiaikoina yhden kauden piste-ennätyksensä. Vaikeaakin sentterillä on ollut, sillä perjantain Lukko-ottelussa saatu syöttöpiste katkaisi Järvisen peräti 11 ottelun pisteettömän putken. Miten kulkee Porissa?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät murjoo Sputnikien pudotuspelihaaveita
Ässiä ei voi sanoa varmaksi voittajaksi, mutta olosuhteet ovat porilaisten puolella. Kotikenttä on iso etu, varsinkin kun SaiPa hävisi perjantaina Raumalla Lukolle. SaiPalla oli ottelussa oiva mahdollisuus kaventaa eroa pudotuspelipaikkaan, mutta tappion myötä haaveet kokivat kovan kolauksen ja joukkue joutuu pelaamaan selkä seinää vasten. Tämän kauden trendillä lopputulos ei ole loistelias.
3 4
1 2