TPS haastamaan Tapparan voitokasta kärkikamppailuviikkoa

LIIGA / Ennakko
Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa TPS oli maalin verran parempi.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara on kuluvalla viikolla voittanut jo kaksi kolmesta kärkijoukkueesta. Lauantaina Tapparan saapuu haastamaan TPS. Kauden aiemmat kohtaamiset ovat olleet tasaisia, joten lauantain kärkiottelustakin on luvassa tiukka kamppailu.

Tappara ja TPS kohtaavat kolmannen kerran tällä kaudella. Voitot ovat tasan, kun molemmat joukkueet ovat hakeneet niukan 2−1-vierasvoiton. Tappara on sarjakärjessä kymmenen pisteen erolla KalPaan. TPS on kolmantena 11 pisteen päässä Tapparasta.

Lauantaina on luvassa viihdettä jo ennen liigaottelua. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Hakametsän ovet avautuvat jo klo 14, ja yleisölle on tarjolla musiikkiesityksiä ja Tappara-legendojen ja julkkisseura Zoomin välinen ottelu.

Edelliset ottelut

Tappara on kuluvalla viikolla kohdannut jo kaksi kärkipään joukkuetta, keskiviikkona Hakametsässä HPK:n ja perjantaina Kuopiossa KalPan. Molemmat ottelut päättyivät Tapparan voittoon, KalPaa vastaan tosin vasta voittomaalikilpailun jälkeen. Tapparan voittoputki on yhteensä kolmen ottelun mittainen.

TPS on tällä viikolla pelannut vain yhden ottelun. Torstaina turkulaiset ottivat selvän voiton KooKoosta. Viidestä viime pelistään TPS on voittanut varsinaisella peliajalla kaksi.

Ratkaisukohdat

Tappara pelasi vielä perjantaina vierasottelun Kuopiossa, joten TPS pääsee lauantain peliin levänneempänä. Kotijoukkueen materiaali on kuitenkin niin laaja ja peluutus tasaista, että luvassa on tiukka kamppailu, vaikka vierasjoukkueella onkin pieni energiaetu.

Tapparan mikä tahansa hyökkäysketju pystyy ratkaisemaan ottelun, vaikka suurimmat odotukset kohdistuvatkin pistepörssin kärkimiehiin Henrik Haapalaan ja Veli-Matti Savinaiseen.

Maalipörssin ykkönen Savinainen on ollut kuluvan viikon tehokkain Tappara-pelaaja kerättyään kahdessa pelissä saldon 1+2. Uransa tehokkainta kautta pelaava hyökkääjä nousi jo tasapisteisiin Haapalan kanssa ja pitää seuraavassa pelissä kultakypärää paremman maalisaldonsa vuoksi.

Kauden kahdessa aiemmassa keskinäisessä kohtaamisessa Tappara on peluuttanut maalilla TPS-taustaista Teemu Lassilaa, mutta tämän pelattua perjantaina Kuopiossa saa Dominik Hrachovina todennäköisesti torjuntavuoron lauantain pelissä.

TPS sai tällä viikolla takaisin kokoonpanoon kaivatun vahvistuksen, kun Eric Perrin pelasi KooKoota vastaan ensimmäisen pelinsä yli kuukauteen. Peliaikaa kokenut kanadalainen sai heti yli 20 minuuttia ja saalisti myös kaksi syöttöpistettä.

Perrinin lisäksi tehoja odotetaan ensisijaisesti maalipörssin voitosta taistelevalta Erik Thorellilta sekä kokeneilta Tomi Kalliolta ja Dave Spinalta. Myös nuori hyökkääjä Jasper Lindsten pelaa tehokasta kautta.

TPS on Tapparaa vastaan peluuttanut molempia maalivahtejaan. Tilastojen valossa Aleksandar Georgijev on pelannut paremmin, mutta Oskari Setänen on kuitenkin saanut hieman enemmän torjuntavastuuta. KooKoota vastaan torjuntavuorossa oli Georgijev.

Tilastopoiminta

Tapparalla on Liigan tehokkaimmat yksilöt. Peräti neljä Tappara-pelaajaa − Haapala, Savinainen, Jukka Peltola ja Teemu Nurmi − on pistepörssissä kymmenen parhaan joukossa. TPS:ltä kymmenen kärkeen mahtuvat Thorell ja Kallio. Neljänneksi tehokkain TPS-pelaaja Lindsten on pistepörssissä sijalla 17.

Seuraa Heitä

Charles Linglet #41 | Eisbären Berlin

Vasen laitahyökkääjä

Kokenut kanadalais-valkovenäläinen ratkaisi KalPa-ottelun voittomaalikilpailussa. Monivuotinen KHL-hyökkääjä on väläytellyt taitojaan ja kerännyt kahdeksassa pelissä tehot 1+3. Odotukset ovat kuitenkin vielä korkeammalla.

Éric Perrin #11 |

Keskushyökkääjä

41-vuotias keskushyökkääjä oli sivussa peleistä yli kuukauden ja palasi tehokkaasti. Perrinin ollessa kokoonpanossa TPS:n hyökkäyskalusto on huomattavasti leveämpi ja vaarallisempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Tampereella pitkän kaavan mukaan
TPS:llä on kilpakumppaniaan otollisemmat lähtökohdat otteluun. Tappara pelasi perjantaina Kuopiossa KalPan vieraana ottelun, joka venyi yli varsinaisen peliajan. Vireessä ei ole suurempia eroja, kumpikin joukkueista on pystynyt keräämään tasaisesti pisteitä. TPS:n etu on lepo, mutta toisaalta Tappara saa pelata kotikentällään, eikä sillä ole vastaavaa tarvetta voittaa. Ottelun venyminen jatkoajalle ei yllättäisi.
2 3
2 3