NHL-kokemusta Kuparisaaressa: Hagman ja O'Brien pelaavat HPK-debyyttinsä

LIIGA / Ennakko
Edelliset ottelut ovat olleet tasaväkisiä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sport isännöi lauantai-illassa Hämeenlinnan PalloKerhoa. Sport on voittanut viimeksi Vaasassa joulukuun ensimmäinen päivä, ja HPK on esiintynyt Sportin kotiluolassa vakuuttavasti.

HPK on esiintynyt viime peleissä vahvasti. Edelliseen kymmeneen otteluun hämeenlinnalaiset ovat nöyrtyneet ainoastaan sarjakärki Tapparan ja kakkossijaa pitävälle KalPalle.

Erikoistilannepelaaminen on ollut viime pelit HPK:lla aiempaa paremmassa tikissä. Jukurit-ottelussa ylivoimat tuottivatkin avausmaalin lisäksi voittomaalin, kun pelikelloon jäi vain sekunti aikaa.

Sport taasen on sujunut Kerhoon verrattuna täysin vastakohtaisesti, mutta nämä tilastot eivät kerro koko totuutta. Viime kotikamppailu Tapparaa vastaan oli todella hyvää jääkiekkoa vaasalaisilta, ja sama lento jatkui pääkaupungissa. Sportille ei IFK:ta vastaan tuomarin pilli paljon soinut, lisäksi Helsingin herrat usein rikkoivat oman ylivoimansa.

Erikoistilanteet ovat olleet avainasemassa aiemmassa kohtaamisessa Rinkelinmäellä, ja tuskin Kuparisaaressa tulee poikkeusta sääntöön.

Hagman ja O'Brien debytoivat

Hämeen vieraat ovat Liigan ainoa joukkue, joka on voittanut Sportin joka kerta Kuparisaaressa tähän mennessä.

Synkän tappioputkensa katkaissut Sport lähtee lauantaina metsästämään sarjanelosen päänahkaa. Suotuisilla tuloksilla pudotuspeliviiva on vaasalaisten ulottuvilla.

HPK esittelee ottelussa tuoreet vahvistuksensa Shaun O'Brienin ja Niklas Hagmanin, joille molemmille kyseessä on ensimmäinen ottelu Kerhon paidassa.

Hagman pelaa numerolla 6 Sakari Mannisen ja Otto Paajasen ketjussa sekä O'Brien seiskapakkina numerolla 55. Mathias Porseland palaa puolestaan kokoonpanoon parin ottelun poissaolon jälkeen.

EDIT: Juttua ja otsikkoa muokattu 13.29: Lisätty tieto Hagmanin ja O'Brienin pelaamisesta.

Seuraa Heitä

Shane O'Brien #55 |

Puolustaja

Yli 500 NHL-ottelua pelannut järkälepakki pelaa ensimmäisen Liiga-ottelun.

Aleksi Ainali #44 |

Keskushyökkääjä

Tappara-ottelussa ei osunut, mutta JYPiä ja IFK:ta vastaan esitti mielettömän kovaa rannelaukaustaan.

Niklas Hagman #6 |

Vasen laitahyökkääjä

Kärpissä tällä kaudella pelannut hyökkääjä pelaa myös ensimmäisen ottelunsa HPKn paidassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vaasan hornankattila Sportin ainoa mahdollisuus
Sport voitti edellisen ottelunsa tuoreen maalivahtinsa Veini Vehviläisin turvin. Voitto oli tappiosta tappioon tarponeelle vaasalaisryhmälle henkisesti tärkeä, mutta HPK:n pysäyttämiseen se ei riitä. Hämeenlinnalaiset ovat olleet vahvassa vireessä ja joukkueen pelitapa on vaasalaisille myrkkyä. Kotietu tuo Sportille toivon rippeen.
1 2
2 3