Ylivoimansa kanssa tuskaillut KalPa kohtaa sarjakärjen

LIIGA / Ennakko
Näiltä miehiltä kaivataan tehoja Tapparaa vastaan.
Kuva © Timo Savela
Kuopion perjantai-iltaan voidaan ennakkoon odottaa kovatasoista kamppailua, kun KalPa saa vastaansa sarjajohtaja Tapparan. Kuopiolaisten täytyy löytää kadonnut ylivoimatehokkuus takaisin.

KalPa aloittaa kuluvan viikon pelinsä vasta nyt perjantaina. Viime viikolla joukkue pelasi kolme ottelua ja se sai viikon jokaisesta kamppailusta yhden pisteen matkaansa. Joukkue hävisi Ilvekselle ja TPS:lle voittomaalikilpailuissa ja viikko sitten perjantaina HIFK sai kaksi pistettä pottiinsa jatkoaikavoiton jälkeen.

Yksi syy kuopiolaisten tiukkoihin tappioihin on ollut ylivoimatehokkuuden heikentymisessä. Lähes koko kauden ajan KalPan ylivoiman tehokkuus on ollut hyvällä tolalla verrattuna viime kauden surkeaan ylivoimaprosenttiin.

Tämän viikon otteluissa ylivoimia tarjottiin todella runsaasti, mutta joukkue onnistui tekemään vain yhden ylivoimamaalin koko viikolla. Janne Keränen viimeisteli osuman TPS:n verkkoon. Tapparaa vastaan erikoistilannepelaamisen täytyy kotijoukkueella olla kunnossa.

Keränen on ollut se pelaaja, joka on aktiivisesti ollut pelattavana ykkösylivoimassa ja ketjukaveri Jaakko Rissanen pääsee antamaan syöttöjä maalipaikkoihin. Välillä ylivoima on puuroutunut, mihin on ollut syynä sekä vastustajan aktiivinen alivoimapelaaminen, että KalPan passiivisuus.

Vierasjoukkue Tappara pelasi keskiviikkona kotonaan HPK:ta vastaan ja voitti kamppailun vakuuttavasti 4-0. Ottelu pysyi porkkanapöksyillä erittäin hyvin hallinnassa, vaikka hämeenlinnalaisilla olikin ottelun aikana myös omat paikkansa.

Tapparan puolustus oli muutamaa harhasyöttöä lukuun ottamatta hyvällä mallilla. Maininnan ansaitsee Juuso Pulli, joka on Tapparassa JYPistä lainalla ja pelasi HPK:ta vastaan ensimmäisen ottelun porkkanapöksyissä. Hyvän puolustustyöskentelyn lisäksi Pulli onnistui heti iskemään maalin Kerhon verkkoon. Osuma oli puolustajalle kauden ensimmäinen.

Sarjakärjen tulosyksikkö on ollut hyvässä liidossa. Pistepörssin kärkisijoilla keikkuvat Henrik Haapala ja Veli-Matti Savinainen ovat vaarallisia illasta toiseen. Maalipörssiä johtava Savinainen on iskenyt kahteen viimeisimpään otteluun kolme maalia, joista kaksi Sportia vastaan.

Haapala ja Savinainen ovat alkukauden jälkeen pelanneet eri ketjuissa. Saa nähdä, iskeekö Tappara-käskijä Jussi Tapola tehokaksikon jossain vaiheessa samaan hyökkäysvitjaan. Kolmoskentässä Haapalan kanssa viilettävä Jere Karjalainen ei ole yltänyt ketjukaverinsa tasolle.

Joukkueet ovat kohdanneet kauden aikana kahdesti, ja kummassakin kamppailussa kotijoukkue on ollut vahvempi. Tiukkaa kamppailua voidaan odottaa myös tänään. KalPa pääsee kamppailuun tuoreilla jaloilla, ja viime viikon paikoittainen tukkoisuus on luultavasti poissa.

Seuraa Heitä

Jaakko Rissanen #28 | KalPa

Keskushyökkääjä

KalPan kultakypärä ja ylivoiman moottori. Tehoja kaivataan myös Tapparaa vastaan.

Juuso Pulli #6 | HPK

Puolustaja

Tuli JYPistä Tapparaan lainalle ja iski heti kauden ensimmäisen liigamaalin. Muutenkin puolustuspelaaminen oli varsin mukiinmenevää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPan kone yskii
KalPa on hävinnyt kolme ottelua peräkkäin. Toisaalta tappioista kaikki ovat tulleet vasta varsinaisen peliajan jälkeen, joten pistepottin on karttunut yskähtelystä huolimatta. Tappara puolestaan on onnistunut kaapimaan voittoja ja kasvattanut eron sarjakolmoseksi valahtaneeseen KalPaan jo yhdeksään pisteeseen.
1 2
3 4