Kaakon herruus jälleen jaossa − haastaako Kantola SaiPan?

LIIGA / Ennakko
Kai Kantola on melkoisessa lennossa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Perjantaina Kouvolassa pelataan kauden viides Kaakon derby. Hienoisena ennakkosuosina iltaan lähtee KooKoo, joka osoitti maalintekovoimaansa keskiviikkona Hakametsässä.

Edelliset ottelut

Sarjan neljäntenätoista majaileva SaiPa on pelannut vuoden vaihtumisen jälkeen neljä ja sijaa ylempänä oleva KooKoo kolme ottelua, mutta molemmilla joukkueilla on uuden vuoden puolella ainoastaan yksi kolmen pisteen voitto. 

Kouvolalaiset hävisivät edellisviikolla Pelicansille Lahdessa, ja lauantaina HIFK vei Kouvolasta kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen. KooKoo kuitenkin räväytti keskiviikkona, kun se nappasi väkevän 6−3-voiton Tapparasta. Joukkue pystyi kääntämään 3−3-tasatilanteen komeasti kolmeen kuuteen. 

SaiPa puolestaan otteli viime viikolla kolmesti. KalPa ja Kärpät veivät lappeenrantalaisilta kaikki pisteet, mutta joukkue onnistui kukistamaan Sportin voittomaalikilpailun jälkeen. Keskiviikkona SaiPa voitti kotonaan Jukurit niukasti 1−0.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella neljästi. Otteluiden voitot ovat tasan 2−2, sillä kumpikin on kairannut voiton sekä kotona että vieraissa. Viimeksi paikallisvastustajat kohtasivat joulukuussa, kun KooKoo voitti Kisapuistossa maalein 2−1.

Ratkaisukohdat

Lappeenrantalaiset eivät ole viime aikoina maaleilla juhlineet, sillä neljään viimeiseen otteluun joukkue on osunut vain kuudesti. Kiekon toimittaminen häkkiin vaatii joukkueelta valtavasti energiaa, eikä SaiPa saa käytettyä paikkojaan tarpeeksi hyvin hyödyksi.

Joukkueen valopilkkuja ovat olleet Tero Koskiranta ja Curtis Hamilton. Koskiranta on tehnyt viimeiseen kolmeen otteluun tehot 2+1, ja Hamiltonille pisteitä on kertynyt 1+2.

Kouvolalaisten peli takkusi pahasti joulun jälkeen ja voitot olivat tiukassa. Muutamissa edellisissä otteluissa joukkue on kuitenkin pelannut aktiivisesti, ajanut paljon maalille ja taistellut pisteistä loppuun saakka. 

Illan isännät ovat olleet muutenkin piristymään päin. Joukkueen tähtipelaajat ovat ottaneet entistä isompaa vastuuta maalinteosta, mikä näkyi etenkin keskiviikkoisessa ottelussa. Kolmessa edellisessä ottelussa kirkkaimpia tähtiä ovat olleet Kai Kantola (3+1), Terry Broadhurst (2+3), Eero Savilahti (1+2) ja kaukaloon palannut Josh Green, joka teki yhdessä ottelussa tehot 1+1.

KooKoo sai alkuviikosta hyviä uutisia, kun kapteeni Green palasi jälleen kaukaloon. Myös Toni Hyvärisen paluu on seuran mukaan lähellä. Vammojaan vielä parantelevat Juha Järvenpää, Mikko Jokela ja loppukauden sivussa oleva Veeti Vainio.

SaiPalla uutiset eivät puolestaan olleet iloisia, sillä vieraskiertueen jälkeen lasaretissa ovat Joni Nikko, Lauri Taipalus ja Kalle Maalahti. Brett Carsonin kausi on kokonaan ohi.

KooKoo ja SaiPa ovat pelanneet kuluvalla kaudella tasaisia otteluita, sillä neljästä kamppailusta kolme on päättynyt vain maalin erolla. Kaikki pelit ovat päättyneet varsinaisella peliajalla, mikä on osittain väkevän maalivahtipelin ansiota.

Kouvolalaisilla on kuitenkin erinomainen mahdollisuus napata perjantaina Kaakon herruus, sillä SaiPa tuskin pystyy vastaamaan maalintekokilpailuun. Isäntien kärkiketjut ovat nyt erinomaisessa vireessä, jos keskiviikon ottelua on katsominen. KooKoon kotiylivoima on myös edelleen tehokasta, joten vierailijoilla ei ole varaa nukahduksiin. 

Tilastopoiminnat

Lappeenrantalaisten täytyy todella pitää silmällä Josh Greeniä ja Juha-Pekka Haatajaa, sillä kumpikin on tehnyt joukkuetta vastaan tällä kaudella neljä tehopistettä. KooKoota useimmiten on purrut "oma koira" − Kouvolassakin pelannut Mikael Kuronen on iskenyt vanhaa seuraansa vastaan kaksi maalia.

Seuraa Heitä

Kai Kantola #81 |

Laitahyökkääjä

Kantola on löytänyt oman pelinsä. Hyökkääjä ajaa ennakkoluulottomasti maalille, mistä kolmen viimeisen ottelun tehot - 3+1 - kertovat hyvin. SaiPaa vastaan Kantola on iskenyt yhteensä kolme tehopistettä.

Tero Koskiranta #60 |

Keskushyökkääjä

Koskiranta on ollut viime aikoina SaiPan kantava voima, sillä hän on auttanut joukkuettaan voittomaaleilla tai tasoituksilla. Myös KooKoota vastaan on luistanut, sillä keskinäisten kamppailujen tehot ovat 1+1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoo kaataa kotonaan SaiPan
Kouvolalaisten itsetunto sai melkoisen piristysruiskeen edellisessä ottelussa Tapparan kustannuksella. KooKoo on kuntopuntarissa siellä paremman puolikkaan joukossa, SaiPalla taas on hieman hankalampaa - joukkue on tehnyt yli kaksi maalia viimeksi noin kuukausi sitten. Maalinteon voi odottaa takkuavan edelleen, kun taas KooKoolla hanat ovat auki.
4 5
1 2