Keskikastin viihdettä ja Kasken paluu Poriin

LIIGA / Ennakko
Oliwer Kaski pelaa ensimmäisen kerran Liigaa Porissa.
Jos viime kaudesta haetaan vertailukohtaa, Isonmäen HIFK-ottelut tarjosivat kaikkea, mitä maan pääsarjakiekkoilulta sopii odottaakin. Tällä kerralla yksi mielenkiinnon kohde on HIFK:n ässäkasvatin otteissa.

Kauden toiseen Ässät-HIFK-otteluun lähdetään vahvasti sarjataulukon keskikastin taistelun merkeissä. HIFK on Liigan viidentenä, mutta ero seitsemäntenä majailevaan Ässiin on vain kaksi pistettä.

Molemmilla on takanaan aavistuksen vaisu joulukuu. Erityisesti kotijoukkue Ässille vuodenvaihde oli hieman murheellinen, sillä neljä edellistä peliä on päättynyt tappioon. Kolme varsinaisella peliajalla, ja viimeksi Lukko niisti kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen.

Kummankin joukkueen sijoitus on näennäisen hyvä, mutta äärimmäisen tasaisessa sarjassa muutamalla lisätappiolla alkaa pudotuspeliviivakin hiljalleen häämöttää. Kirijöitä riittää, eikä etumatka ole kovin suuri. Molemmat tarvitsevat kipeästi lisäpisteitä, ja tämä ei ainakaan vähennä viihdyttävyyden odotusarvoa. HIFK:n ja Ässien peleissä on menty kovaa, mutta rehdisti.

Ässät on ollut helsinkiläisnipulle yllättävänkin paha vastus. Lokakuun 21. päivä HIFK hävisi Porissa 2−0-lukemin, ja 10. marraskuuta Pata vei pisteet Nordenskiöldinkadulta maalein 2−4.

Kauden kolmas kohtaaminen on yhdelle HIFK-puolustajalle paluu tuttuihin maisemiin. Ässien nuorten joukkueesta Michiganin yliopistoon siirtynyt Oliwer Kaski pelaa tällä hetkellä HIFK:n riveissä sopimuksella, joka sisältää option myös kaudesta 2017-2018.

Kaski kohtaa suuren määrän pelaajia, joiden kanssa hän muun muassa juhli Nuorten SM-liigan pronssimitalia kauden 2013-14 päätteeksi. Ässien Valtteri Viljasen tavoin Kaskikin siirtyi puolustajaksi vasta myöhempinä juniorivuosinaan pelattuaan ensin hyökkääjänä. 15 liigapelissä nuori puolustaja on tehnyt tehot 1+4.

HIFK:n parhaita onnistujia on viime peleissä ollut Juhamatti Aaltonen, jonka kaksi maalia eivät perjantaina riittäneet HPK:ta vastaan sarjapisteille asti.

Seuraa Heitä

Jyri Marttinen #58 |

Puolustaja

Ässien pakiston suorittamisessa Marttisen kanssa oli aika iso ero verrattuna peleihin, kun konkaripakki oli poissa. HIFK:ta vastaan tarvitaan jälleen vahvaa kamppailupelaamista oman maalin edustalla.

Lennart Petrell #32 |

Laitahyökkääjä

Petrell on usein osunut tolppien väliin juuri Ässiä vastaan. 33 ottelun tehot 5+3 ovat vähemmän kuin moni odotti, mutta aineksia parempaan on olemassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK hakee pisteet Porista
Ässät on tuskaillut viime aikoina maalinteon kanssa, vaikka ylivoima onkin ollut melko vahvalla tasolla. Helsinkiläiset ovat onnistuneet pelaamaan nöyrää viisikkopeliä, joka on tuonut HIFK:lle tarvittavat maalit vieraspisteiden takaamiseksi. Vaikka ylivoima takkuaa, sama jatkuu myös Porissa. Porilaisten epävarmat kiekolliset ratkaisut kostautuvat.
0 1
3 4