Laidat ryskäävät, eivät raketit − Tervetulleita mikkeliläisiä Miklikin debyytissä

LIIGA / Ennakko
Laitojen ryskäämistä nähtänee tälläkin kertaa.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Jyväskylässä keskiviikkona kohtaavat JYP ja Jukurit. Vauhdikasta ja viihdyttävää ottelua puoltavat molempien joukkueiden viime aikojen nousujohteinen suunta. Lisäjännitettä tuo myös isäntien uusi slovakkivahvistus Michel Miklik.

JYP viilettää orastavassa voittoputkessa, kun JYP on hakenut voitot sekä Hämeenlinnasta että Kouvolasta. Jyväskyläläisille tämä on vasta neljäs kerta kuluvalla kaudella, kun joukkue on pystynyt voittamaan kaksi ottelua peräkkäin.

Myös Jukurit ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan. Neljän ottelun tappioputki katkesi voitolla Sportista. Toinen voitto tuli maanantaina KalPan kustannuksella jatkoajan jälkeen.

Joukkueille tämä on jo kauden neljäs kohtaaminen. Hurrikaaniryhmä on ollut keskinäisissä kohtaamisissa askeleen edelle vieden yhteispisteet 5−4. Jukurit nappasi ensimmäistä kertaa JYPin päänahan edellisessä kohtaamisessa Keni Karalahden kauden ainoalla maalilla.

Ratkaisukohdat

JYPiä pitkään vaivannut tasaisuus ottelun sisällä on alkanut paranemaan. Erityisesti kolmannet erät eivät ole olleet enää läheskään yhtä vaikeita joulukuun aikana. Joukkueen taisteluilme ja eräänlainen uskallus voittaa on kehittynyt huomattavasti.

Joukkuetta viime kierroksilla on vaivannut pienoinen maalinteko-ongelma, sillä suuret laukaisumäärät eivät ole korreloituneet tulostaululle. Maalintekoyrityksiä on luotu melko hyvin myös ykkössektorista, mutta Antti Suomelan takana tuki on ollut melko niukkaa.

Jos aiempien otteluiden kaava jatkuu yhtään samanlaisena, voi JYPin hyökkäyspeliä ennustaa jälleen nihkeäksi. Jukurit on onnistunut erinomaisesti miehittämään keskialueen, mikä on pakottanut JYPin lukuisiin alivoimaisiin hyökkäyksiin. Isäntien pitäisikin malttaa kerätä viisikko paremmin kasaan, jotta laadukkaampi hyökkäyspelaaminen olisi mahdollista.

Myös Jukurit ovat kärsineet maalinteko-ongelmista, eikä tilannetta ainakaan helpota Turo Asplundin ja Janne Kumpulaisen mahdolliset poissaolot. Molemmat joukkueet hakevat todennäköisesti aktiivista riistopelaamista jokaisella kentän osa-alueella, mikä mahdollistaa korkea tempoisen ja intensiivisen kamppailun.

Erikoista

Kaksi peräkkäistä voitollista ottelua mahdollistavat JYPille erään kirouksen murtamisen. Hurrikaanipaidat eivät ole onnistuneet kertaakaan kuluvalla kaudella voittamaan kolmea ottelua peräkkäin.

JYP esittelee keskiviikkona faneilleen myös joukkueen uuden hankinnan, Michel Miklikin. Hyökkääjällä on potentiaalia auttaa joukkueen maalinteko-ongelmia, mutta 34-vuotiaan laitahyökkääjän kunto on kysymysmerkki. Oikea käsi alhaalla pelaavalta hyökkääjältä odotetaan juuri maaleja, eikä ylivoima-aika olisi yllätys.

Jukurit saapunevat Jyväskylään ison kannattajajoukon tukemana. Jyväskyläläiset olivat järjestäneet tarjouskampanjan mikkeliläisfaneille, jotta hyvä tunnelma vuoden viimeisessä kotiottelussa olisi taattu.

Seuraa Heitä

Nolan Yonkman #43 |

Puolustaja

Enemmänkin maalinedustalla isällisistä otteista tunnettu Yonkman on nostanut profiiliaan myös kiekollisena. Mies on esitellyt johtajan elkeitään hoitamalla puolustusvelvoitteensa hyvin ja väläyttelemällä kiekollisia taitojaankin tuomalla kiekkoa ylös.

Zach Budish #18 |

Laitahyökkääjä

Jenkkihyökkääjä katkaisi 11 ottelun maalittoman putkensa KalPaa vastaan. Ottelun voittomaali toi Budishille varmasti kaivattua itseluottamusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jatkoaika luvassa Jyväskylässä
Tasaiseen tahtiin pelanneet JYP ja Jukurit eivät saa todennäköisesti pisteitä jaettua vielä kolmessa erässä, joten jatkoaika kannattaa ottaa vaihtoehdoksi vedoissa. Maalit jäävät maksimissaan kolmeen per joukkue.
2 3
2 3