Savon herruus jaossa Kalevankankaalla - Kilpeläinen palaa KalPan maalille

LIIGA / Ennakko
Jukurit on keskinäisissä taisteluissa niskan päällä.
Kuva © Petri Lyytikinen
Jukurit ja KalPa kamppailevat tapaninpäivän illassa neljättä kertaa kuluvalla kaudella Savon herruudesta. Mikkeliläisryhmä on vienyt tällä kaudella molemmat Kalevankankaalla käydyt väännöt, joten KalPalla on varmasti revanssin halua.

Jukurit onnistui katkaisemaan neljän ottelun tappioputkensa ennen lyhyttä joulutaukoa kaatamalla Sportin vieraskaukalossa 3-1. Henkiselle puolellekin tärkeä voitto oli Jukureilta pelillisesti vahva suoritus ja se selvisi myös vaasalaisryhmän tiukasta kolmannen erän rynnistyksestä kuivin jaloin.

Vaasassa joukkueen maaleista vastasivat Teemu Henritiuksen johtama kolmosketju ja Topi Nättisen nelosketju, mikä oli osoitus joukkueen ratkaisukyvyn laajuudesta. Myös paluun maajoukkuepelien jälkeen kokoonpanoon tehnyt puolustaja Miika Koivisto esiintyi vakuuttavasti ja toi todella paljon lisää ratkaisukykyä ryhmään.

Ylivoimaan mikkeliläisryhmä kuitenkin kaipaisi vielä piristystä. Tasaviisikoin joukkue pystyy esittämään mallikastakin peliä ja luomaan paikkoja, mutta erikoistilannepelaaminen on ollut hyvin tukkoista.

Jukureiden tulokset kotikaukalossa ovat olleet myös heikkoja, sillä sen edellinen kotivoitto on 11. marraskuuta, jolloin se kaatoi Pelicansin 2-1-numeroin. Tämän jälkeen joukkue on onnistunut nappaamaan vain kaksi pistettä kuudesta kotiottelusta.

Kilpeläiselle paluu kaukaloon

Sarjassa toisena majaileva KalPa kärsi ennen taukoa 4-0-tappion Pelicansin vieraana. KalPa-luotsi Pekka Virta harmitteli joukkueensa heikkoa valmistautumista otteluun ja totesi Pelicansin pelanneen paremmin joukkueena.

− Taisi ratketa vähän ennen kuin peli alkoi. Se on asia, mikä huolettaa, ja täytyy saada korjattua, Virta kuvaili Pelicans-ottelun ratkaisua.

Kuopiolaisjoukkueen tehoketjuina ovat viime aikoina häärineet Jaakko Rissasen ykkös- ja Matias Myttysen kakkosketjut. Myttynen on muun muassa iskenyt viimeisissä kolmessa ottelussa tehot 2+2.

Tapparasta vastikään kuopiolaisjoukkueeseen siirtynyt Arttu Ilomäki on tuonut myös runsaasti ratkaisuvoimaa kentälle. Hän on syöttänyt pelaamissaan kolmessa ottelussa kaksi maalia ja iskenyt yhden ratkaisuosuman voittolaukauskisassa.

KalPa saa myös iloisia uutisia sairastuvalta, sillä pari kuukautta peleistä sivussa ollut Eero Kilpeläinen palaa Jukureita vastaan maalinsuulle. Juvalaislähtöinen maalivahti on pelannut kuluvalla kaudella 14 ottelua torjuntaprosentilla 91,42.

Kalevankangas on ollut KalPalle vaikea paikka kuluvalla kaudella, sillä Jukurit on vienyt molemmat keskinäiset siellä: kauden avauksessa numeroin 4-2 ja lokakuun lopulla 5-2-lukemin. Kotikaukalossaan KalPa onnistui taistelemaan 3-2-jatkoaikavoiton.

− Se on taatusti vaikea peli. Jukurit on ollut meille paha vastustaja tällä kaudella ja joukkue on pelannut hyvin kotikentällään, Kilpeläinen totesi YLE:n haastattelussa.

Seuraa Heitä

Miika Roine #18 | Pelicans

Laitahyökkääjä

Jukurihyökkääjälle tapaninpäivän kamppailu on uran 100. liigaottelu. Kovasti kentällä töitä tekevä laitahyökkääjä onnistui KalPaa vastaan maalinteossakin kauden avauskohtaamisessa.

Matias Myttynen #65 |

Keskushyökkääjä

Keskushyökkääjä on ollut viime ajat vahvassa vireessä ja tuottaa takuulla päänvaivaa myös jukuripuolustajille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KalPa palaa voittokantaan
KalPa ja Jukurit taistelevat Savon herruudesta kolmatta kertaa tällä kaudella. Molempien kurssi on viime aikoina ollut hieman alaspäin, sillä maalinteko on tökkinyt pahasti. Esimerkiksi Jukurit ovat tehneet edelliseen viiteen kotiotteluunsa vain seitsemän maalia. Kun mukaan otetaan mikkeliläisten surkea alivoimapeli, KalPa nappaa pisteet ylivoimataituriensa johdolla.
1 2
3 4