Lisäpisteitä jaossa Hämeenlinnassa - Tasapeleihin erikoistuneet HPK ja JYP kohtaavat

LIIGA / Ennakko
Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat päättyneet kotijoukkueen eduksi.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK oli tyly isäntä ja vei ottelun lukemin 3-0, kun JYP vieraili Hämeenlinnassa edellisen kerran syyskuussa. HPK-luotsi Antti Pennanen ja JYP-valmentaja Ari-Pekka Siekkinen arvioivat joukkueiden voimasuhteita ennen tiistain kohtaamista.

HPK:lla on takanaan viiden ottelun pituinen pisteputki ja joukkue majailee sarjataulukossa sijalla neljä. HPK otti edellisessä ottelussaan herkullisen jatkoaikavoiton Raumalla Lukkoa vastaan.

Joukkue näytti myös sitkeää venymiskykyä viemällä ottelun jatkoajalle, vaikka oli kolmannen erän alkuminuuteilla jo neljän maalin tappioasemassa.

JYP on sarjataulukossa sijalla 12. Joukkue on ottanut kolme pistettä ainoastaan kerran 11 viimeisestä pelaamastaan ottelusta. Joukkue kuuluu Liigassa kärkikastiin erikoistilannepelaamisessa, mutta otteluiden loppuhetket ovat olleet JYPille myrkkyä.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen arvostaa JYPin tekemää työtä ja antoi oman arvionsa joukkueen alisuorittamisen syistä.

− JYP on ollut yksi minun suosikeistani voittamaan Liigan tällä kaudella. Joukkue on saanut tehdä töitä monta vuotta putkeen saman valmennuksen alla. Kaikki on Jyväskylässä tähdännyt siihen, että kuluva vuosi olisi menestyksekäs. Heillä on vahva joukkue, mutta joukkueen JYP-identiteetti on ollut hieman hakusessa, Pennanen arvioi.

− JYP on aloittanut ottelut hyvin ja he ovat olleet vahvoja pelien alussa. Pelien loppuhetket ovat olleet heille heikompia ja juuri siellä he ovat hävinneet paljon pisteitä, Pennanen jatkaa.

JYPin vahvuudet ovat hyvin HPK:n joukkueenjohdon tiedossa.

− JYP on hyvä joukkue suunnanmuutoksissa ja ylivoimapelissä. JYP tekee paljon maaleja myös hyökkäysalueella voitetuista kiekoista ja ne asiat meidän pitää ottaa kohtaamisessa huomioon, HPK-luotsi analysoi.

HPK ja JYP on eniten tasapelejä tällä kaudella Liigassa pelanneet joukkueet. HPK:lla on lisäajalle menneitä otteluita 12 ja JYPillä 13.

− HPK:lla tasapelien suuri määrä on johtunut joukkueen tehottomuudesta. Suurimmassa osassa otteluita ovat todennäköisyydet olleet meidän puolella, mutta emme ole pystyneet olemaan riittävän tehokkaita niissä. Viimeiset ottelut ovat kuitenkin osoittaneet, että me olemme mennossa asiassa oikeaan suuntaan.

− JYPillä osasyy on myös varmasti tehottomuudessa, mutta myös suuret odotukset ovat saattaneet aiheuttaa painetta joukkueen tekemisessä. Se näkyy eniten juuri kolmannen erän pelaamisessa, pohti Pennanen vastustajan tilannetta.

JYP-valmentaja Ari-Pekka Siekkinen on tietoinen HPK:n vahvasta tekemisestä. Arvio oman joukkueen vahvuuksista ja kehityskohteista on samansuuntainen kuin vastustajan valmentajalla.

− HPK:lla on pelipaketti kunnossa ja joukkue liikkuu hyvin. Joukkue on sitoutunut yhteiseen tekemiseen ja se näkyy edellisten otteluiden pistesaldossa, Siekkinen kommentoi.

Erikoistilanteet JYPin vahvuus - Tasakentällisin tulos on ollut heikkoa.

− Meidän pitää lähteä otteluun hyvällä liikkeellä HPK:ta vastaan. JYP on tällä hetkellä kymmenen huonommalla puolella sarjataulukossa ja meidän pitää lähteä parantamaan jokaista osa-aluetta. Puolustuksen ja hyökkäyksen pitää olla virheetöntä. Jäähyt ratkovat tällä hetkellä paljon otteluita, joten niihin ei ole tällä hetkellä varaa sortua, pähkäilee Siekkinen.

− Erikoistilannepelaaminen on ollut meidän vahvuus, mutta meidän ongelma on ollut saada maaleja aikaiseksi tasakentällisin pelatessa. Hyvä erikoistilannepelaaminen ei riitä viemään meitä voittoihin. Meidän täytyy kuitenkin pitää lujasti kiinni vahvuuksista jatkossakin ja korjata niitä ongelmia, joita meillä on muilla osa-alueilla. Sen jälkeen paketti alkaa olla hyvällä mallilla.

Heikot kolmannet erät ovat olleet tarkastelussa JYP-leirissä. Tärkeintä on kuitenkin saada kokonaisuus kuntoon.

− Keskustelua on käyty pelin ihan jokaisesta osa-alueesta. Kolmannet erät ovat olleet heikkoja ja olemme hävinneet niissä liikaa. Olemme tehneet niiden eteen paljon työtä henkisellä ja fyysisellä puolella. Kaikista tärkeintä on nyt saada tasaisuutta otteisiin ja pelata hyvin täydet 60 minuuttia.

Jokaisessa joukkueessa nousee esiin pelaajia, jotka osaavat kaivaa esiin sankarin viitan oikealla hetkellä. Siekkinen korostaa tässäkin asiassa joukkuepelaamisen tärkeyttä.

−Tässä tilanteessa ei ole järkevää nostella pelaajia esiin, vaan keskittyä vahvaan joukkuepelaamiseen. Kärkipelaajia voisi nostaa esiin helposti puoli tusinaa, mutta nyt liputamme JYPin nimeen tätä toimintaa ja teemme kaikki työtä saman asian eteen, Siekkinen päättää.

Seuraa Heitä

Jere Innala #12 | Frölunda

Laitahyökkääjä

Jere Innala on osoittanut pelaamissaan kuudessa ottelussa, ettei nuorukaiselle mene sormi suuhun Liigan vauhdissa. Edellisen ottelun kaksi maalia kertoo omaa tarinaansa lupaavan hyökkääjän osaamisesta.

Mikko Kalteva #7 |

Puolustaja

Mikko Kalteva on kokenut puolustaja, jolla riittää kokoa pitää maalin edusta puhtaana. Juuri nyt JYP tarvitseekin Kaltevan kaltaisia puurtajia, jotka voivat kokemuksellaan pitää ohjat käsissä tiukkojen otteluiden ratkaisuhetkillä. JYPin verkkoon on tehty luvattoman paljon maaleja aivan maalin edestä, joten makuupaikkojakin saa varmasti jaella ihan luvan kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Sarjan huonoimmalla vierasjoukkueella laiha saalis
Varsinkin täyttä pistepottia on vaikea ennakoida jyväskyläläisille, sillä viimeisen 15 ottelun jaksolla JYP on voittanut varsinaisella peliajalla vain kahdesti. Lisäksi joukkue on napannut täyden pistepotin vieraskentältä vain kerran koko kaudella. HPK on kääntänyt vaikean jakson voittoputkeksi, joten pisteet jäävät Hämeenlinnaan.
3 4
1 2