Lukko saa Kouvolassa vastaansa nallekarhuja ja tehokasta ylivoimaa

LIIGA / Ennakko
Jan-Mikael Juutilainen oli viime viikolla hyvässä vireessä.
Kuva © Timo Savela
Nousukiidossa oleva KooKoo saa keskiviikkona vastaansa heikosti vieraissa pelanneen Lukon. Ottelussa jäälle heitetään lahjoituksina pehmoleluja, mutta onnistuvatko raumalaiset päihittämään Liigan kärkipään kotiylivoiman?

Edelliset ottelut

Valmentajavaihdosrumban kokeneet joukkueet ovat saaneet viime viikkoina toivoa paremmasta. Sarjan neljäntenätoista olevan KooKoon otteet seilasivat pitkään ylös alas, mutta edellisviikolla joukkue katkaisi kolmen ottelun mittaisen tappioputkensa.

Kouvolalaiset voittivat perjantaina kotonaan JYPin maalein 5−2, ja lauantaina Terry Broadhurstin viime hetken osuma takasi voiton Pelicansista. Perjantainen kolmen pisteen kotivoitto oli ensimmäinen sitten lokakuun puolivälin.

Myös raumalaisilla on takanaan kahden ottelun viikko. Perjantaina Liigan viimeiseksi valahtanut joukkue kaatoi Nordenskiöldinkadulla HIFK:n suvereenisti 4−0, mutta kolmen ottelun voittoputki tyssäsi lauantaina Porissa, kun Ässät oli parempi maalein 3−1.

Lukko ja KooKoo kohtasivat edellisen kerran lokakuun alussa Raumalla, jolloin kotijoukkue vei voiton jatkoajalla lukemin 2−1. Asemat ovat kutkuttavat myös keskiviikkona, kun häntäpään joukkueet iskevät yhteen.

Ratkaisukohdat

Kouvolalaisjoukkuelta puuttui alkukaudesta ratkaisijoita, mutta viime viikko toi lisää valoa maalinteko-osastolle. KooKoon kirkkain tähti oli maajoukkueeseen valittu Mikko Lehtonen, joka nakutti kahteen otteluun tehot 1+4. Tilastoihin nimensä usein kirjoittivat myös kaksi maalia tehneet Jan-Mikael Juutilainen ja Josh Green, 1+1-tehot merkkauttanut Broadhurst sekä kolmen syötön Eero Savilahti

KooKoo lainasi Julius Nyqvistin, Mikko Jokelan ja Veeti Vainion loukkaantumisia paikatakseen Niko Tuhkasen. Puolustajalle on tarvetta ainakin vuoden loppuun saakka, sillä Vainion kausi on kokonaan ohi, eikä Jokela pääse kentille ennen kevättä. 

Joulukuun ensimmäinen viikko oli myös Aaron Gagnonille ja Sami Lähteenmäelle hyvä. Lukon kärkipyssyt tekivät tehot 2+1 ja 2+0, mutta mielessä kannattaa pitää myös Ville Vahalahti, joka on iskenyt 29 otteluun jo 23 tehopistettä.

Vaikka raumalaisilla riittää maalintekovoimaa, vierasjoukkueen täytyy olla hereillä, jos isännät pääsevät ylivoimalle. KooKoon kotiylivoima on Liigan toiseksi parasta, ja kouvolalaisjoukkue tekikin edellisviikola kolme ylivoimamaalia kahdessa ottelussa. Kotona isäntien alivoima on kuitenkin Liigan toiseksi huonointa. 

Tilastopoiminnat

Raumalaiset eivät tilastoissa loista. Lukko on sarjan yhdenneksitoista huonoin vierasjoukkue, minkä lisäksi myös erikoistilannepelaamisessa on parantamisen varaa. Joukkueen ylivoima on vieraskentillä Liigan toiseksi huonointa, ja alivoima on rankattu vasta kahdenneksitoista. 

Seuraa Heitä

Niko Tuhkanen #53 |

Puolustaja

Tuhkanen debytoi KooKoo-paidassa keskivikkona. Lahtelaisen laina on paikallaan, sillä kouvolalaisjoukkue on kärsinyt pahasti puolustajien loukkaantumisista.

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Lukon luottomies teki kahteen otteluun tehot 2+1. Gagnonin laukaus on joka kerta vaarallinen, joten kouvolalaisten on syytä olla hereillä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Heikkilä Tuokkolaa etevämpi
Lukko on esittänyt viime aikoina parempia otteita, vaikka lauantaina tulikin ensimmäinen pisteetön ottelu Kari Heikkilän alaisuudessa. KooKoo puolestaan availi ketsuppipulloaan perjantaina JYPin kustannuksella. Kouvolassa nähdään keskiviikkona sisuuntunut raumalaisryhmä, joka hakee voiton simppelillä pelillä. Aaron Gagnon jatkaa nousujohteisia otteitaan.
1 2
2 3