Kääntääkö Hermeksen tehopakki Sportin kelkan pikkujouluissa

LIIGA / Ennakko
Ottaako Matt Generous jälleen mittaa Tommi Tikasta
Nordenskiöldinkadun pikkujouluriehaan liihottaa vieraaksi Vaasan Sport. Kolmen pisteen voitolla kotkapaidat nousisivat HIFK:n rinnalle sarjataulukossa. Helsinkiläisillä puolestaan on mahdollisuus sivuuttaa HPK, mikäli kerho häviää KalPalle.

HIFK:n pisteputki katkesi tylysti perjantaina, kun Rauman Lukko nollasi punanutut. Tästä huolimatta suunta Helsingissä on ollut ylöspäin. Edellisiin viiteen kamppailuun mahtuu kaksi tappiota sekä Joonas Raskin ja Daniel Grillforsin paluuottelu. HIFK on selättänyt loukkaantumissuman ja avainpelaajat ovat taas kaukalossa.

Jasse Ikonen ja Corey Elkins edustavat kotijoukkueen parasta osaamista. Kaksikon yhteistyö toimii ja Elkins on Juhamatti Aaltosen lisäksi yli kymmenen pisteen mies. Hyökkäysosastolla taitoa siis riittää, mutta ongelmiakin on. Kerta toisensa jälkeen kelpo pelinhallinta hyökkäyspäässä kaatuu siihen, että maalinedustalle ei saada luotua tarpeeksi hämminkiä. Tämä heijastuu esimerkiksi tehottomaan erikoistilannepelaamiseen. Helsingissä tupataan unohtamaan kulunut lausahdus: "Toimita kiekkoa maalille."

Puolustuspäähän on saatu piristysruiske vielä joulun mukana kuvioissa pyörivästä Marcus Högströmistä. Maalivahti Kevin Lankinen on selvä ykkösvalinta maalille ilta toisensa jälkeen. 

Tilastoissa HIFK on Liigan huonoin alivoimajoukkue.

Kotkapaitojen vuoristorata

Vaasan Sport lähtee keskiviikkoon takanaan jatkoaikatappio SaiPasta. Kotkapaitojen kulku Liigassa on viime aikoina ollut vuoristorataa. Viidestä viimeisestä ottelusta siipeen on tullut kolme kertaa ja pisteitä plakkariin kolme. SaiPaa vastaan Sport pelasi hyvin, mutta lukuisista paikoista huolimatta lopputulos jäi ohueksi.

Vaasalaisten otteet ovat notkahdelleet. Joko kotkan liito alkaa hyvin, mutta päättyy sukellukseen, tai Sport lisää lopussa kaasua takaa-ajoasemassa. Pitää toki todeta, että Sportilta uupuu muutamia kovia nimiä. Esimerkiksi Joonas Komulainen ja Markus Nenonen ovat kallisarvoisia pelaajia.

Sport saa riveihinsä vahvistusta Mestiksestä, kun Hermes-puolustaja Miika Franssila liittyy joukkueen kokoonpanoon kahden ottelun lainasopimuksella.

Edellinen kamppailu keskiviikon kilpakumppanien välillä päättyi HIFK:lle jatkoajalla. Mikäli HIFK tulee ottelun alkuun taas samalla raivolla kuin edeltävissä otteluissa, saattaa Sportista tulla nopeasti takaa-ajaja ja illasta hikinen. Mikäli vaasalaiset onnistuvat taas nollaamaan HIFK:n erikoistilannepelaamisen ja iskemään mahdollisista maalipaikoista, harmitellaan Helsingissä taas tappiota.

Seuraa Heitä

Jasse Ikonen #80 |

Keskushyökkääjä

HIFK-hyökkääjä on onnistunut tasaiseen tahtiin pistetehtailussa.

Joel Kiviranta #94 | Colorado

Laitahyökkääjä

Sport-hyökkääjällä on itsevarmuus kohdillaan. Hän on valmis haastamaan ja uskaltaa pitää kiekkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK saa helpotusta ylivoimaansa
HIFK:n viime aikojen kotiotteissa on ollut nähtävissä pieniä valonpilkahduksia. Ylivoima on ollut suurin murhe, sillä se on toiminut vain yhdeksän prosentin teholla edellisen viiden kotipelin aikana. Sport on ollut vieraissa hieman kehno, kun erityisesti puolustuspeli on pettynyt. Vaikka vaasalaiset ovat sinnikäs ryhmä, HIFK vie pidemmän korren. Myös ylivoima saa kaivattuja onnistumisia heikon Sportin alivoiman kustannuksella.
3 4
1 2