Ässät metsästää runkosarjavoittoa Tapparasta − Sammalkangas palaa Poriin

LIIGA / Ennakko
Tapio Sammalkangas pelaa Isossamäessä pitkästä aikaa vierasnutussa.
Kuva © Jarno Hietanen
Tappara on viime vuosien runkosarjapeleissä ollut Ässille lähes ylitsepääsemätön este. Tapio Sammalkangas palaa ensimmäistä kertaa Poriin, ja Veli-Matti Savinainen on ollut vahvassa vedossa.

Porilaisyleisö juhli keväällä 2016 näyttävästi puolustajaparia Ville UusitaloTapio Sammalkangas. Uusitalon ura päättyi lopulta kokonaan, mutta jämerä nokialaispuolustaja saapuu Poriin ensimmäistä kertaa Tapparan nutussa, ja tietyllä tavalla se on varmasti tunteellinen hetki.

Ässissäkin mestaruuden voittanut Veli-Matti Savinainen puolestaan pelaa tähänastisen Liiga-uransa parasta jääkiekkoa. Seurakaverinsa Henrik Haapalan kanssa kaksikko on pienellä karkumatkalla sarjan pistepörssin kärjessä.

Porilaisnipulla on voitokkaita kokemuksia Tapparasta lähinnä viime vuosien pudotuspeleistä. Runkosarjassa Tappara on vienyt Ässiltä voiton seitsemässä edellisessä kotipelissään, eikä tahti ole ollut kovin erilainen Isonmäen peleissäkään.

Niistä Pata on kuitenkin voittanut yhden melkein joka toinen kausi.

Tällä hetkellä tamperelaisvieraat ovat sarjataulukossa sijalla kaksi, neljä pistettä KalPan perässä. Ässät puolestaan kamppailee tiiviisti erittäin tasaisessa keskikastissa. Jouluiset pelit ovatkin kotijoukkueen kannalta elintärkeitä, sillä parillakin tappiolla sarjataulukossa tapahtuu isoja muutoksia.

Edelliset ottelut

Tappara on viidestä edellisestä pelistään voittanut kolme suoraan, yhden voittomaalikilpailussa ja kerran vastustaja on ollut parempi 60 minuutin jälkeen. Ässillä taas on saldonaan kaksi jatkoaikavoittoa, yksi suora voitto ja kaksi tappiota.

Kaikki todennäköisyydet puoltavat Tapparan voittoa, mutta Jyrki Ahon Ässät on ollut varsinkin kotipeleissään erittäin sitkeä vastustaja kenelle tahansa.

Seuraa Heitä

Jarno Kärki #7 |

Keskushyökkääjä

Loistavan oman kautensa aloituksen jälkeen Kärki on ollut pienissä vaikeuksissa. Taitotaso on olemassa, ja Tapparaa vastaan Ässät tarvitsee taas sitä tutumpaa Jarno Kärkeä kentälle.

Tapio Sammalkangas #74 |

Oikea puolustaja

Ässistä Tapparaan siirtynyt Sammalkangas on oppikirjamainen käsite sanalle peruspuolustaja. Vastustajan kanssa painitaan enemmän kuin moni luulisi, mutta tällä kerralla tuttujen kohtaaminen voi jopa herkistää.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässillä oiva mahdollisuus yllättää Tappara
Tapparalle on uponnut viime aikoina totuttua enemmän maaleja omiin. Vastustajat ovat usein paukuttaneet kolmesta viiteen maalia Tapparan verkkoon. Tähän rakoon Ässillä on mahdollisuus iskeä kiilaa. Vaikka porilaisten peli ei olekaan vielä aivan uomissaan, voivat patapaidat puolustuspelin onnistuessa yllättää tamperelaiset.
3 4
2 3