Hän on tullut takaisin − Keräsellä vahvistunut Ilves hyökkää HIFK:n kimppuun

LIIGA / Ennakko
Parin vuoden tauon jälkeen Keränen pelaa Ilveksessä.
Kuva © Timo Savela
Ilveksen ja HIFK:n kohtaamisessa suurin mielenkiinto kohdistuu paluun Ilves-paitaan tekevään Michael Keräseen. HIFK kuitenkin pelaa vahvaa vaihetta, ja Ilves tarvitsee onnistumisia koko joukkueelta.

Ilves ja HIFK kohtaavat toisen kerran tällä kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen marraskuun puolivälissä Helsingissä päättyi kotijoukkueen voittoon. Keskiviikkona Ilves tavoittelee Hakametsässä samaa.

Joukkueiden kuntopuntarit ovat varsin erilaiset. Viiden viimeisen pelin otannalla HIFK on Liigan neljänneksi paras, Ilves vasta kymmenes. Mielenkiintoinen yksityiskohta on kuitenkin se, että viidessä viime pelissään HIFK on pelannut 13 kertaa ylivoimaa onnistumatta kertaakaan maalinteossa.

Ilves puolestaan on viidessä viime pelissään onnistunut pelamaan kaikki 19 ilman takaiskumaaleja, vaikka koko kauden otannalla Ilves on Liigan toiseksi heikoin alivoimajoukkue. Tupsukorvia huonommin alivoimalla on onnistunut vain keskiviikon vastustaja HIFK.

Molemmilla joukkueilla on kuitenkin alla onnistunut viikko. Ilves haki arvokkaat vierasvoitot Vaasasta ja Oulusta, mutta hävisi ainoan kotiottelunsa Lukolle 0−1. Erityisesti Sport-ottelun tehokas kolmas erä ja onnistunut pelaaminen Kärppiä vastaan toivat valoa llveksen synkkään syksyyn.

HIFK pelasi viime viikolla neljä peliä, joista se voitti kolme. Voitto-otteluissa joukkuetta vastaan tehtiin vain kolme maalia. Viimeisimmässä pelissä helsinkiläiset kuitenkin hävisivät Lahdessa voittomaalikilpailun jälkeen.

Katseet kääntyvät Keräseen

Itsenäisyyspäivänä Ilves vahvisti pitkään huhutun ja odotetun siirron, kun Jokereista potkut saanut Michael Keränen palaa muutaman vuoden tauon jälkeen Liigaan ja Ilvekseen. Kaudella 2013-14 Keränen pelasi Ilveksessä piste per peli -tahtia, ja odotukset ovat korkealla nytkin.

Keräsellä on sen verran yhteistä historiaa myös HIFK:n kanssa, että viimeisimmän Ilves-kautensa jälkeen Keränen solmi HIFK-sopimuksen, mutta siirtyikin Pohjois-Amerikkaan.

Ilves saa vahvistuksen myös puolustukseensa, kun kolme viikkoa sivussa ollut Veli-Matti Vittasmäki palaa kokoonpanoon. Erinomainen puolustava puolustaja on tervetullut lisä neljänneksi eniten maaleja päästäneeseen Ilves-miehistöön.

HIFK:n hahmoja viime viikolla olivat puolustaja Teemu Eronen ja Jasse Ikonen. Eronen takoi kolmessa pelissä tehot 2+3, joka on isompi saldo kuin kauden aiemmissa peleissä yhteensä. Ikonen puolestaan pääsi pisteille kaikissa neljässä viime viikon otteluissa. Hyökkääjän saldo oli komea 3+2.

Myös maalivahti Kevin Lankinen oli vahvassa vireessä, vaikka Pelicansia vastaan joutuikin antautumaan kolmesti. SaiPaa ja Kärppiä vastaan Lankinen taas torjui yhteensä 48 kertaa ja päästi vain yhden maalin.

Seuraa Heitä

Michael Keränen #71 | Bietigheim

Laitahyökkääjä

Tätä miestä on odotettu takaisin Ilves-paitaan. Alkukausi Jokereissa sujui vaisusti, joten välttämättä ei tee hattutemppua heti ensimmäisessä pelissä. Keränen on kuitenkin heittämällä yksi koko Liigan taitavimmista pelaajista.

Mikael Johansson #85 |

Keskushyökkääjä

Kolminkertaisesta SHL-mestarista odotettiin HIFK:lle huippuvahvistusta, varsinkin kun alla on kaksi uran tehokkainta kautta. HIFK-paidassa on kuitenkin syntynyt vain viisi pistettä 11 pelissä. Joko alkukankeus pikkuhiljaa antaisi periksi?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves kuittaa pisteet HIFK:lta
Michael Keränen on palannut, mutta yksittäisen miehen vaikutus joukkueeseen ja ottelun kulkuun on täysi arvoitus. Varmaa on kuitenkin, että HIFK on saanut niukasti kiekkoja vastustajan verkkoon. Yksi Ilveksen vahvuuksista taas on ollut ajoittain jopa huikea maalivahtipeli. Vierasjoukkueen maalit voivat hyvinkin jäädä vain yhteen, joten Ilveksellä on hyvä sauma kerätä pisteet Tampereelle.
3 4
1