Kärppien Jesse Koskenkorvalta odotettavissa lisää pisteitä

LIIGA / Ennakko
Jesse Koskenkorva pelaa ensimmäisen liigapelinsä Raksilassa.
Liigan häntäpään joukkueet kohtaavat lauantai-iltana Oulussa Tampereen Ilveksen saapuessa Kärppien vieraaksi. 17-vuotias Jesse Koskenkorva teki ensimmäisen liigamaalinsa perjantaina ja pisteet maistuisivat myös Raksilassa. Vastassa on kuitenkin loistavasti pelannut Ilveksen maalivahti Hannu Toivonen.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen lokakuun puolivälissä päättyi Kärppien 0-2-vierasvoittoon Jussi Rynnäksen pelattua nollapelin. Kärpät palaa Ouluun voitettuaan tiistaina Lahdessa Pelicansin jatkoajalla 1-2 ja hävittyään perjantaina HIFK:lle 2-1. Ilves onnistui katkaisemaan tiistaina kuuden ottelun tappioputken Vaasan Sportin vieraana maalein 2-6. Torstaina Ilves taipui Hakametsässä Lukolle 0-1.

Sarjataulukossa Ilves on sijalla yksitoista ja Kärpät pisteen päässä sijalla kolmetoista yhden ottelun enemmän pelanneena. Voitto ja pisteet ovat molemmille erittäin tärkeitä, sillä yläpuolella olevat joukkueet alkavat jo karata. Lisäksi molemmat joukkueet ovat tehneet kovasti töitä kurssin kääntymiseksi vaikean syksyn jälkeen.

Nuoret vastuuta kantamassa

Kärppien ostomiehien hiljaiselon myötä ja usean pelaajan ollessa edelleen loukkaantuneena nuorille pelaajille on tullut lisää vastuuta. Perjantaina ensimmäisen liigamaalinsa teki toisen pelinsä ykköskentän keskellä pelannut Jesse Koskenkorva. Nuori pelaaja sai varmasti lisää itseluottamusta perjantailta. Mika Pyörälän sekä Jiri Tlustyn pelatessa rinnalla voi pisteitä odottaa lisää.

Perjantain pelissä nuoret miehet olivat myös huonossa mielessä esillä. Nelosketjun nuoret olivat kentällä molempien HIFK:n maalien aikana. Lisäksi Sami Anttilan ja Aleksi Mäkelän jäähyt kolmannen erän lopussa pilasivat Kärppien takaa-ajon. Jiri Tlustyn typerä jäähy pilasi Kärppien pelin myös viikko sitten lauantaina. Jäähyaitiosta onkin pysyttävä pois varsinkin ratkaisevilla hetkillä.

Maalivahdit loistovireessä

Kotijoukkueen vahvuutena on viime aikoina ollut maalivahti Jussi Rynnäs. Maalinteon hankaluuksista kärsinyt Kärpät on Rynnäksen pelatessa voinut luottaa siihen, että omaankaan maaliin kiekko ei helpolla mene. Kärpät peluuttaa hyvävireistä Rynnästä todennäköisesti toisena päivänä peräkkäin. Ainakin kerran näin on tällä kaudella tapahtunut.

Myös vierasjoukkueen kokenut maalivahti Hannu Toivonen on esittänyt viime peleissä loistavia otteita. Kahdessa viime pelissä Toivosen torjuntaprosentti on ollut 95:n kieppeillä, ja maalivahti on palkittu tähtipelaajana. Pelistä onkin odotettavissa vähämaalinen maalivahtien taisto.

Seuraa Heitä

Arto Laatikainen #42 |

Puolustaja

Kärppien luottopuolustajana kaksi kautta pelannut Laatikainen palaa Raksilaan. Laatikainen saa nyt paljon vastuuta ja peliaikaa Ilveksen ykköspakkiparissa.

Jesse Koskenkorva #51 |

Keskushyökkääjä

Nuorten SM-liigassa pisteitä tehtaillut Koskenkorva sai tiistaina paikan Kärppien ykkösketjusta. Perjantai-iltana syntyi jo ensimmäinen maali. Lisää on odotettavissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärppien tuskaan helpotusta
Kärpät on ottanut viimeksi täyden pistepotin kotikentällään 13. lokakuuta, mutta nyt joukkueella on mahdollisuus katkaista putki, sillä Ilves on voittanut viimeisestä kahdeksasta ottelustaan vain yhden. Maalijuhlia tuskin nähdään, sillä kummallakin joukkueella on ollut vaikeuksia ylittää jopa yhden maalin rajapyykkiä.
2 3
1