Sport kannattajien tuella Raumalle - Lukolla maalivahtiongelma

LIIGA / Ennakko
Edellinen kohtaaminen oli Sportin juhlaa.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Rauman lauantaisaunaan saapuu vieraaksi Vaasan Sport. Tämä on joukkueiden toinen kohtaaminen tässä kuussa, sillä toinen kohtaaminen pelataan tapaninpäivänä. Molemmat joukkueet tarjoavat toisilleen erinomaisen haasteen taistelussa sarjapisteistä.

Vaasalaisten viikko ei käynnistynyt kovin mairittelevissa merkeissä. Sport päästi kolmannessa erässä Ilveksen karkaamaan neljällä päästetyllä maalilla 2-6-vierasvoittoon ja sai tuntea seuraukset ottelun jälkeen. Sportin päävalmentaja Tomek Valtonen määräsi joukkueen ottelun jälkeen luistelemaan ilman kiekkoja.

Tämä palautti kurin ja järjestyksen joukkueeseen ja torstaina Kuparisaaressa kaatuikin JYP huomattavasti paremman esityksen päätteeksi.

Viime otteluissa on vaasalaisten maaliin kaikesta huolimatta mennyt todella paljon maaleja. Seitsemässä viime pelissä vastustaja on päässyt rokottamaan peräti 22 kertaa, seassa muutama runsaalla maalimäärällä hävitty ottelu.

Sportin ylivoimapeli ei ota luonnistuakseen. Joonas Komulaisen loukkaantuminen on osoittautumassa luultua suuremmaksi takaiskuksi ja vastuunkantajia kaivataan näyttämään suuntaa joukkueen pelaamiselle.

Markus Nenonen pelaa tänään 200. ottelunsa Liigassa.

Positiivinen maalivahtiongelma

Päävalmentaja Kari Heikkilällä on visainen, mutta mukava pähkinä ottelun alla. Sekä Kaapo Kähkönen että Jakub Stepanek ovat pelanneet valmentajanvaihdoksen jälkeen mainiosti ja torjuneet tärkeitä pisteitä raumalaisille. Iso kysymys onkin, että kumpi pelaa tänään. Tähän valintaan tämä ottelu tuskin tulee kaatumaan.

Lukko on osoittanut piristymisen merkkejä Heikkilän astuttua puikkoihin. Se on noussut uuden valmentajansa alaisuudessa kahdesti varsinaisen peliajan viime hetkillä tasoihin ja napannut kahdeksan pistettä neljässä pelaamassaan ottelussa.

Yksi isosti kehittynyt osa-alue on oman pään puolustuspelaaminen. Huippupaikkoja ei vastustajalle juuri siunata ja kaiken lisäksi raumalaiset pysyvät jäähyaitiosta poissa varsin hyvin. Vähäiset ylivoimatilaneet ovat hoituneet hyvällä prosentilla.

Seuraa Heitä

Aleksi Saarela #87 | SCL Tigers

Laitahyökkääjä

Neljässä viime ottelussa heiluttanut verkkoa kolmesti. Kolme on myös hänen maalisaldonsa tämän kauden ajalta. Sportin syytä seurata tämän nuorukaisen liikkeitä tarkalla silmällä.

Filip Riska #24 |

Keskushyökkääjä

Viidensadan ottelun työmiehen paluu vanhalle kotiverstaalle. Pelaa Lukon Gagnonin johtamaa kentällistä vastaan niin paljon kuin suinkin mahdollista. Oman roolinsa eliittiä Suomessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lukon nousukunto jatkuu
Lukko on saavuttanut Kari Heikkilän alaisuudessa pisteitä kaikista neljästä ottelusta. Kokeneen valmentajan opit tarttuvat ottelu ottelulta paremmin joukkueen selkärankaan, eikä varsinkin vieraskentillä ailahteleva Sport pysty haastamaan raumalaisia.
3 4
1 2