SaiPalla iskun paikka Kuopiossa

LIIGA / Ennakko
Jesse Mankinen kohtaa kasvattajaseuransa tällä kertaa kultakypärä päässään.
Kuva © Timo Savela
Kuopiossa keskitytään jo täyttä päätä lauantai-iltaan ja Kimmo Timosen paidanjäädytysseremonioihin. Sitä ennen torstaina hurjavireisen KalPan testaa SaiPa. Nielaiseeko KalPa pakkopullan kertarysäyksellä vai tarttuuko SaiPa tilaisuuteensa?

KalPan hurjasta syysvireestä on kirjoitettu ja sanottu lähes kaikki oleellinen. Ennen kaikkea joukkue on osoittanut kovaa selkärankaa nousemalla useasti tappiotilanteesta voittoon aivan ottelun loppuhetkillä.

Lähes kahden ja puolen pisteen keskiarvolla kotipeleistä pisteitä napsineet kuopiolaiset ovat onnistuneet iskemään luun kurkkuun jokaiselle epäilevälle tuomaalle. Kaikki näyttäisi olevan kunnossa, eikä ykkösveskarin loukkaantuminenkaan keikauttanut laivaa kallelleen.

Torstainen talven keskelle asettuva SaiPa-kamppailu on monella tapaa pakkopullaa kuopiolaisille. Kaukalon ulkopuolella on painettu pitkää päivää viikonloppua silmällä pitäen, kun Kimmo Timosen juhlallisuudet halutaan hoitaa asianmukaista arvokkuutta noudattaen. Marraskuussa vierailulla Kuopiossa ovat käyneet aina sytyttävät Kärpät ja HIFK, jotka keltamustat kellistivät taannoin tyylillä. Jaksaako SaiPa sytyttää?

Siinä missä KalPa on poiminut pisteitä tasaiseen tahtiin kykeni SaiPa naaraamaan marraskuussa kasaan kolme voittoa. Mistään katastrofikiekosta ei voida lappeenrantalaisten kohdalla puhua, sillä pelit ovat olleet maalin tai kahden pelejä suuntaan tai toiseen lukuun ottamatta marraksen keskelle sijoittunutta Ässät-kamppailua.

KalPa puolestaan on kyennyt kääntämään pienten marginaalien pelit itselleen ja tullut ryminällä useamman kerran heikon alun jälkeen ohitse. Tästä saatiin maistiaisia lauantaina, kun savolaiset laittoivat vilkun päälle Jyväskylässä ja kampesivat 0-2-tappioasemasta jatkoaikavoiton JYPistä. Vastaavanlainen suoritus nähtiin joukkueiden aikaisemmassa kohtaamisessa, jolloin KalPa kampesi kahden maalin takaa voittoon Kisapuistossa. Eilen keskiviikkona KooKoo joutui puolestaan nöyrtymään ottelun viimeisellä sekunnilla.

Tommi Jokisen, Matias Myttysen ja Jesse Mankisen muodostama ketju on häärännyt piikkinä vastustajan lihassa illasta toiseen. KalPan tehot ovat kuitenkin levänneet leveillä hartioilla, eikä vastuuta ole pelätty ottaa alemmissa kentällisissä. Esimerkiksi duunariosaston Jyri Junnila pelaa tällä menolla elämänsä kautta. Verrattain kokenut laituri on nimittäin iskenyt tällä kaudella enemmän pisteitä (25 ott., 15 p) kuin kolmella edelliskaudella yhteensä (129 ott., 13 p).

Joulukuulle parempaa starttia hakeva SaiPa on eittämättä kovan paikan edessä. Pekka Virta antaa tuskin lähteä omiensa maha täynnä tyvipäässä operoivan SaiPan kimppuun, mutta pieni alilatautumisen vaara leijuu aloituskiekon pudotessa Niiralan jäähän. KalPalla on allaan myös keskiviikon Kouvolan-vierailu, mikä antaa vierailijoille pientä etua.

KalPaa vastaan ei ole lähdetty pelaamaan tällä kaudella useasti sen omia vahvuuksia vastaan. Joukkue liukenee hyvin karvauksen alta pois ja lähtee tarvittaessa suoraviivaisesti ylös. Vastaavasti sen oma karvauspelaaminen on lähes täydellisen rytmistä.

Nähtäväksi jää, hakkaako SaiPa monen muun vierailijan tavoin päätään seinään vai onko sillä uskallusta lähteä horjuttamaan KalPaa sen omilla vahvuuksilla.

Seuraa Heitä

Santeri Lukka #3 |

Puolustaja

Ennakkoluuloton Lukka on ottanut paikkansa puolustuksen johtohahmona viimeistään tänä syksynä. Napsinut mukavasti tehoja, vaikka paikkoja olisi ollut enempäänkin.

Curtis Hamilton #10 | Graz 99ers

Vasen laitahyökkääjä

Palasi rosteriin tiistaina ja pelasi vajaat 14 minuuttia. Yksi harvoista lappeenrantalaisista, jonka tehotilasto plussan puolella.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kuopion pisterohmut jatkavat samaa rataa
KalPa ja SaiPa lähtevät otteluun oikeastaan täysin päinvastaisista tilanteista. KalPa kerrytti marraskuussa jokaisessa ottelussaan pistesaldoaan, kun taas SaiPan peli on samana aikana luiskahtanut raiteiltaan ja voitokkaat ottelut ovat enemmänkin satunnaisia. Hetkessä tuskin tapahtuu suuria ihmeitä, joten KalPa on ottelussa selvä ennakkosuosikki, vieläpä melko selvällä maalierolla.
4 5
2 3