Ilves saapuu Vaasaan teroittamaan kynsiään

LIIGA / Ennakko
Ilveksellä ei ole kulkenut samalla aaltopituudella kuin viimeksi.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
Sport isännöi Ilvestä kauden toisen kerran. Edellisellä visiitillä Ilves nappasi pidemmän korren viime minuuttien voitto-osumalla, mutta tällä kertaa lähtökohdat ovat erilaiset.

Ilveksellä on takanaan kuuden ottelun tappioputki, ja vain yhdessä kamppailuista on tullut piste mukaan. Syypäätä ei kuitenkaan voi etsiä yhdeltä osa-alueelta, vaan tupsukorvien huono ajanjakso kohdistuu pääosin kaikkiin sektoreihin.

Ulkomaalaishankinnat eivät ole juurikaan ainakaan sellaista tulosta tuottaneet mitä Ilves-leirissä on toivottu. Maalivahdit eivät ole kopanneet kiekkoja parhaalla mahdollisella tasolla, ja joukkueelliset onnistumiset ovat olleet vähällä. Pakistonkaan tilannetta ei juuri auta Marcus Fageruddin polvitaklaus HPK-ottelussa, josta Ilves-pakki saanee pelikieltoa.

Sport haki puolustavan jalkapallovoiton Oulusta, ja sitä ennen KalPa katkaisi nousujohteisen kotiottelujen voittoputken Kuparisaaressa. KalPan fyysinen ja painostava peli toi Sportille suuria ongelmia omassa päädyssä, joista useimmat huonot viivelähdöt ja harhasyötö päätyivät Mika Järvisen siivottaviksi.

Sport on kuitenkin osoittanut kasvamisen merkkejä. Ainokainen KalPa-ottelussa ja Markus Nenosen myöhäinen voittomaali Oulussa eivät imartele tehokkuussaldoa, mutta kertovat joukkueen uskosta omaan tekemiseen. Missään vaiheessa kotkapaidat eivät turhautuneet, eivätkä lakanneet yrittämistä, vaikka useita tuhannen taalan paikkoja menikin kankkulan kaivoon.

Ilveksellä tulee siis olemaan rankka työpäivä, mikäli tamperelaisvieraat haluavat kotiin vietäviksi Vaasasta muutakin kuin huonoja uutisia.

Seuraa Heitä

Jerry D'Amigo #89 |

Hyökkääjä

Yhdysvaltalaishyökkääjä hankittiin Ilvekseen kovaan vastuuseen ja tuloksia varten. Vaikka peli on näyttänytkin sujuvan, ei pisteitä ole tullut toivottuun tahtiin. Osuuko Sportia vastaan

Joonas Vihko #20 |

Laitahyökkääjä

Hankittiin loukkaantuneena Ilveksestä Viitaluoman tutkapariksi, mutta palattuaan sairastuvalta pistesaldo on jäänyt vielä laihaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilveksen syöksy jatkuu edelleen
Mikään seikka ei tue ajatusta, että Ilves voittaisi Vaasassa. Joukkue rämpii tappiosta toiseen ja tulevaisuus on epävarmaa, ainakin ulospäin. Sportille riittää aivan rutiininomainen kotiottelu Ilveksen kellistämiseen. Jätetään kuitenkin pieni mahdollisuus tasapelille.
3 4
1 3