Kultakypärät syöttökoneina − Pelicans ja Ilves kohtaavat jälleen Lahdessa

LIIGA / Ennakko
Juvonen oli edellisessä kohtaamisessa Toivosta etevämpi.
Pelicans saa vieraita Tampereelta, kun Ilves matkustaa Lahteen. Joukkueet ovat kahdeksan pisteen sisällä toisistaan sijoilla kuusi ja yksitoista.

Pelicans ja Ilves ovat kohdanneet kerran aiemmin tällä kaudella. Lokakuun lopun ottelussa lahtelaiset kellistivät Ilveksen kotonaan 3-1. Nyt joukkueet kohtaavat samassa jäähallissa kuukauden jälkeen.

Ilves konttaa tällä hetkellä viiden ottelun tappioputkessa. Viimeiseen kolmeen otteluun tupsukorvat ovat päästäneet peräti kymmenen maalia, kun tehtyjen sarake on karttunut vain kahdella. Viimeisimpänä on tappio HPK:ta vastaan Hämeenlinnassa 2-0.

Pelicans puolestaan on voittanut kahdessa edellisessä ottelussaan SaiPan ja TPS:n, molemmat lukemin 2-1. Maaleilla lahtelaisten otteluissa ei ole siis mässäilty, toisin kuin Ilveksen kamppailuissa.

Janne Juvonen on pelannut vakuuttavasti Pelicans-maalilla, kun taas Hannu Toivonen ja Antti Lehtonen eivät ole pystyneet auttamaan joukkuettaan voittoihin viime aikoina. On toki huomioitava myös se seikka, että Ilveksen puolustuskin on hapuillut aika ajoin.

Ratkaisijoita etsimässä

Juvonen on ollut Pelicansille tärkeä pelaaja. Myös Justin Hodgmanin tulo on tuonut joukkueeseen pirteyttä. Hyökkääjä on latonut seitsemään peliin tehot 4+1. Hodgmanin maalimäärä alkaa lähestyä merkittäviä lukemia, sillä loukkaantuneena oleva Vili Sopanen on osunut seitsemän kertaa ollen joukkueensa paras maalintekijä. Kultakypärä Antti Erkinjuntin tehot ovat syöttöpainotteisesti 3+15=18.

Niin ikään seitsemällä maalilla johdetaan myös Ilveksen maalintekijätilastoa, kun Ville Meskanen on pullistellut vastustajan maaliverkkoja kyseisen määrän. Toinen nuori hyökkääjä Otto Koivula tulee perässä kuudella maalillaan. Kultakypärää kantaa Aleksi Mustonen tehoilla 4+11.

Päävalmentajat Ilveksen Karri Kivi ja Pelicansin Petri Matikainen ovat tehneet hyvää työtä joukkueensa pelitavan kehittämisessä. Molemmat joukkueet pystyvät illasta toiseen rakentelemaan riittävästi maalintekopaikkoja. 

Molemmilla joukkueilla on myös paljon käyttämätöntä potentiaalia ratkaisijarintamalla.

Tilastoista poimittua

Ilveksen ylivoima on ollut aiempiin kausiin verrattuna poikkeuksellisen hyvää. Tamperelaisryhmä majaileekin ylivoimatilastossa peräti neljäntenä. Pelicans sen sijaan on kyseisessä tilastossa kolmanneksi viimeisenä.

Alivoima ei ole toiminut kummallakaan toivotulla tavalla, sillä Pelicans on kymppisijalla ja Ilves vasta 14. Joukkueet ovat ottaneet lähes tulkoon yhtä paljon rangaistuksia alkukauden aikana, joten merkittävää eroa jäähyherkkyyden kautta ei ole havaittavissa.

Kun katsotaan Ilveksen ja Pelicansin lauottujen ja vastaanotettujen laukausten erotusta alkukaudelta, on tupsukorvien tilasto 15 napsua positiivinen, kun taas Pelicansin vastaava lukema on -68. Ilves on siis laukonut suhteessa vastustajaan melko paljon.

Seuraa Heitä

Antti Erkinjuntti #74 | RoKi

Laitahyökkääjä

Lahtelaisten kultakypärä on kunnostautunut lähinnä joukkuekavereiden ruokinnassa. Ovela hyökkääjä osaa myös maalinteon jalon taidon. Karttuuko maalisarake Ilvestä vastaan?

Aleksi Mustonen #91 | HC Davos

Keskushyökkääjä

Ilves-kultakypärä on saanut joukkueen parhaan pistemiehen tittelin harteilleen hieman puskista, kun yläpuolelta on putoillut miehiä loukkaantumisten takia sivuun. Mustoselta ei ole tehoista huolimatta nähty parasta mahdollista peliä. Onko hän Lahdessa kentän kuningas?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves hallitsemattomassa tappiokierteessä
Lähtökohdat otteluun ovat selvät. Pelicans on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan neljä, Ilves puolestaan on viiden ottelun tappioputkessa. Pelicansin voittojen takuuna on ollut tiivis puolustuspeli, Ilveksen suurimmat ongelmat ovat olleet viimeistelyssä. Tupsukorvat ovat tehneet viimeisessä kolmessa ottelussa yhteensä kaksi maalia.
3 4
1 2