Pelintekeminen vastaan pelinrikkominen − Löytääkö Salmio maalijyvänsä?

LIIGA / Ennakko
Mikko Salmio on ollut toistaiseksi vastustajan maalivahdin hyvä kaveri.
Kuva © Pekka Rautiainen - www.illcommunications.fi
Piristynyt JYP saa keskiviikkona vieraita Hämeenlinnasta. Viime kierroksien värikkäät ottelut ovat saaneet JYPin paremmin kiinni pelinsä perusasioihin, joiden täytyy toimia myös HPK:ta vastaan.

JYP tuli vaisusti takaisin maajoukkuetauolta häviämällä kolme ottelua putkeen. Edelliset kaksi ottelua ovat kuitenkin päättyneet jyväskyläläisten voittoon. Ässät kaatui lauantaina Hippoksella ja SaiPa jatkoajan kautta tiistaina Lappeenrannassa.

Myös HPK on ollut vahvassa iskussa viime otteluissa. Hämeenlinnalaiset viiletävätkin kolmen ottelun orastavassa voittoputkessa, jonka aikana pistepussi on lihonnut kahdeksalla pisteellä. Viimeisimpänä kaatui Ilves tiistaina Hämeenlinnassa.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kertaalleen. Kauden toisella viikolla hämeenlinnalaiset olivat vahvempia 3−0-lukemin.

Ratkaisukohdat

JYPin muutaman edellisen ottelun vahvempi jakso perustuu viisikkopelin tiivistymisen. Yhtenäisemmän avauspelin kautta hurrikaaninutut ovat päässeet paremmin omista pois ja parempien ajoitusten turvin riistopelaaminen on ollut helpompaa. Samalla ykkössektorin suojelu on onnistunut hyvin, sillä vastustajat ovat saaneet vain niukasti maalipaikkoja.

Tiiviin puolustuspelaamisen kautta JYPillä on jälleen loistavat mahdollisuudet voittoon, sillä HPK:n kone on yskähdellyt hyökäyspäässä. Vaikka peli onkin ollut rakenteeltaan vähintään kelvollista, tarvittava kylmäpäisyys maalipaikoissa on loistanut poissaolollaan. Vierailijoiden tilannetta ei helpota se, että Janne Lahti ei ole pelikunnossa.

HPK:lle kevyen huojennuksen tuo se, että JYPin maalivahtipeli on ollut hieman heikolla tasolla. Sekä Veini Vehviläiselle että Pekka Tuokkolalle on mennyt viime kierroksilla helppoja maaleja vahvojen otteiden jatkeeksi.

Jyväskylässä onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka HPK:n suurimmaksi vahvuudeksi luettava kiekkokontrolli toimii aktiivista riistopelaamista hakevaa joukkuetta vastaan. Vaikka HPK:n alivoima onkin ollut vahvaa, kovin montaa mahdollisuutta JYPille ei ylivoimalla voi antaa. Esimerkiksi Antti Suomela on ollut kovassa maalivireessä.

Seuraa Heitä

Mikko Salmio #46 |

Laitahyökkääjä

Salmio on ainut JYPin vakikokoonpanoon kuuluva hyökkääjä, jonka maalitili on vielä avaamatta. Edellisessä kotiottelussa uransa ensimmäisen kymmenen minuutin rangaistuksen ottaneen hyökkääjän otteista paistaa tuskaisuus. Maali tekisi ihmeitä.

Juho Keränen #19 |

Keskushyökkääjä

Vastuun perässä Hämeenlinnaan siirtynyt Keränen on tunnettu erityisesti energisenä pörriäisenä, mutta myös maalivainu on ollut kohdallaan. Keräsen viisi osumaa oikeuttavat HPK:n maalipörssin kolmanteen sijaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Riistoilla voittojuhliin
JYP on parantanut peliään viimeisen viikon aikana merkittävästi, kun viisikkopeli on eheytynyt ja tasaisuus on alkanut löytyä. Parempi peli päästää JYPin kiinni riistopelaamiseensa, mikä tuottaa vaikeuksia HPK:lle. HPK haastaa tiiviillä puolustuspelillä, mutta hämeenlinnalaiset lähtevät kotimatkalle tappio niskassaan.
3
1 2