HIFK haastaa sarjanousijan − pystyykö Jukurit toiseen yllätykseen?

LIIGA / Ennakko
Jukurit oli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa maalin verran vahvempi.
Tiistaina tappion KooKoolle kotonaan kokenut Jukurit isännöi torstaina Helsingin IFK:ta. Kauden alun alisuorittanut helsinkiläisjoukkue hakee tällä kertaa ryhtiliikettä Mikkelistä.

Maaottelutaon jälkeen Jukurit onnistui nappaamaan kolme peräkkäistä voittoa. Sen jälkeen joukkue menetti kotikaukalossaan loppuhetkien virheillä voiton HPK:lle jatkoajalla. Tiistaina joukkue koki samanlaisen tappion kouvolalaisille, kun KooKoo nappasi voiton kolmannen erän tehohetkien ansiosta.

Sarjassa niukasti kymmenentenä olevan HIFK:n alkukausi ei ole ollut yhtä valoisa kuin mikkeliläisten. Loukkaantumisista kärsinyt viime kauden finaalisti onkin hävinnyt maaottelutauon jälkeen peräti neljä viidestä pelaamastaan ottelusta. 

Joukkueet kohtasivat aiemmin syyskuussa Helsingissä, kun Jukurit haki yllättävän 2-1-vierasvoiton Nordenskiöldinkadulta. 

Viekö innokkuus voiton tälläkin kertaa?

Sarjassa neljäntenä sijaitsevan Jukureiden otteet ovat vaihdelleet paljon pelin sisällä. Johdossa pelatessaan joukkueen hyökkäyspeli on passivoitunut liikaa. Jukurit onkin luopunut kiekosta turhan usein viime otteluissa antaen vastustajalle paljon pitkiä pyörityksiä. 

Huonot kiekolliset ratkaisut ovatkin maksaneet joukkueille voiton viime peleissä KooKoota ja HPK:ta vastaan, mutta toisaalta joukkue on onnistunut kohtuullisen hyvin ratkaisemaan maalipaikoistaan. 

Varsinkin tehopisteiden valossa alkukauden varjossa ollut ykkösketju Miika Roine-Turo Asplund-Janne Ritamäki on ollut vastuunsa veroinen. 

Paljon loukkaantumisista kärsinyt HIFK sai viime perjantaina tärkeitä palasia sairastuvalta, kun Juhamatti Aaltonen ja Arttu Luttinen palasivat joukkueen kokoonpanoon. Joukkueen kultakypärää kantanut Aaltonen pääsi heti maalin makuun lauantaina, kun hän viimeisteli HIFK:n ainoan maalin HPK:ta vastaan.

Laitahyökkääjäosaston loukkaantumiset ovat näkyneet helsinkiläisten hyökkäyspelissä. Joukkueen tehottomuudesta kertokoon se, että viimeiseen kymmeneen otteluun joukkue on onnistunut vain kahdesti viimeistelemään vähintään kolme osumaa.

Samaisesta kymmenestä ottelusta joukkue on jäänyt yhteen tehtyyn maaliin kolmessa ottelussa. Kahdesti HIFK on jäänyt ilman maalimerkintää.

Kaksi kuukautta sitten Jukurit taisteli kolme pistettä itselleen ollen selvästi halukkaampi osapuoli kentällä. Tällä kertaa myös HIFK:lta on lupa odottaa enemmän, sillä nyt he tietävät, mihin mikkeliläiset pystyvät.

Seuraa Heitä

Teemu Tallberg #18 |

Laitahyökkääjä

Jukureiden kakkosketjun laitahyökkääjä on tekaissut maalin kolmessa edellisessä kamppailussa. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Tallberg viimeisteli voittomaalin. Rokottaako hyökkääjä myös tällä kertaa edellistä seuraansa?

Mika Partanen #72 |

Laitahyökkääjä

Odotuksiin nähden Partasen alkukausi on ollut yllättävänkin vaisu. Taitavasti kiekkoa suojaava Partanen palaa tuttuun halliin Mikkeliin, mikä tuonee varmasti pienen lisämausteen hyökkääjän otteisiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HIFK voittaa vihdoin
HIFK saapuu tiistaina Jukurien vieraaksi. Jo pidemmän aikaa vaisusti erityisesti vieraissa pelannut helsinkiläisryhmä on saanut hiljalleen tärkeitä palasia takaisin sairastuvalta, mikä näkyy myös torstaina. Jukurien liekki alkaa hiljalleen olla hiipumaan päin, kun mikkeliläiset kokevat viikon toisen tappionsa.
1 2
2 3