HPK:n ykkösvahti huilaa, kultakypärä sivussa - Ilveksen ulkomaalaiset eri ketjuissa

LIIGA / Ennakko
Antti Karjalainen voi ottaa lippalakin pois ja laittaa maskin tilalle.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Lähes täydet minuutit HPK:n maalilla kauden aikana urakoinut Emil Larmi saa huilivuoron, kun tolppien välissä aloittaa Antti Karjalainen. Ilves saapuu Hämeenlinnaan allaan neljän ottelun tappioputki.

HPK on onnistunut kääntämään kurssiaan maaottelutauon jälkeisestä tappioputkesta. Kotijoukkue voitti ensin Jukurit jatkoajalla ja lauantaina Rinkelinmäellä kaatui HIFK varsinaisella peliajalla. 

Ilves sen sijaan saapuu Hämeenlinnaan neljän ottelun tappioputkessa. Lauantaina Tampereella TPS oli vahvempi maalein 5-1. 

Kauden ensimmäisessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa HPK oli Tampereella vahvempi voittomaalikilpailun jälkeen.

Molemmat valmentajat sekoittavat pakkaa

Tampereella on reagoitu loukkaantumisten aiheuttamiin menetyksiin hankkimalla kaksi ulkomaalaispelaajaa. Edellisissä otteluissa samaan ketjuun sijoitetut Jerry D'Amigo ja Brett Bulmer pelaavat tiistaina eri ketjuissa. Bulmer viilettää ykkösketjussa Tapio Laakson ja Eemeli Suomen kanssa. D'Amigo hakee yhteistä säveltä Matias Soinnun ja Niko Ahoniemen kanssa.

Myös HPK on vahvistanut joukkuettaan kauden mittaan. Hakusessa on edelleen isokokoinen puolustaja, koska kaksi aiempaa kokelasta eivät ole vakuuttaneet päävalmentaja Antti Pennasta riittävästi. Pennanen on viime aikoina sekoitellut ketjukoostumuksia reilusti.

HIFK-ottelussa loukkaantunut Janne Lahti on sivussa tiistain Ilves-kamppailusta. Isoin muutos kokoonpanossa on kuitenkin tolppien välissä, kun Emil Larmi saa huilivuoron Antti Karjalaisen aloittaessa.

Karjalainen on kaudella vasta toista kertaa HPK:n avauskokoonpanossa. Edellinen kerta oli kymmenen päivää sitten Lappeenrannassa. Maalivahti päästi vain yhden osuman selkänsä taakse, mutta Jussi Markkasen nollapeli siivitti tuolloin SaiPan voittoon.

Seuraa Heitä

Antti Karjalainen #35 |

Maalivahti

Kauden toinen startti kesken kauden Lukosta hankitulle Karjalaiselle. Oli edellisessä ottelussaan hyvä, mutta kenttäpelaajat edessä eivät kiittäneet avusta.

Jerry D'Amigo #89 |

Hyökkääjä

Kesken kauden hankittu D'Amigo on pelannut viisi ottelua kiikaritehoilla. Herättääkö ketjuruletti hyökkääjän tehoilemaan?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pennanen Kiveä etevämpi
Yksi viime aikojen heikoimmista kotijoukkueista kohtaa Hämeenlinnassa heikosti vieraissa esiintyneen Ilveksen. HPK:n suuri ongelma on ollut maalinteko, kun taas Ilves on tuskaillut puolustuspelaamisensa kanssa. Molemmat joukkueet tykkäävät pelata kiekkokontrollia, mikä kallistaa vaakaa HPK:n suuntaan. Myös Kristian Vesalaiselta odotetaan vihdoin näyttäviä tekoja hyökkäyssuuntaan.
3
1 2