Valinnan paikka: lastentarhan jääkiekko vastaan arkinen peruspuurtaminen

LIIGA / Ennakko
Varttinen saattaa aiheuttaa ongelmia SaiPankin puolustukselle.
Kuva © Mikko Ruohola <mikko@ruohola.org>
SaiPa voitti länsirannikon kiertueensa ensimmäisen osaottelun keskiviikkona. Ässät puolestaan tuplasi kahdessa pelissä kauden vierasmaalimääränsä.

Liigan keskikastissa paikkansa vakiinnuttanut SaiPa on ollut syyskaudella hieman vaikeuksissa. Keskiviikon Lukko-voiton ansiosta lappeenrantalaiset saavuttivat tähän kauteen toisen kerran kaksi peräkkäistä voittoa. Ässät puolestaan on mennyt putkesta toiseen, kun seitsemän voitettua ottelua vaihtuivat neljäksi tappioksi.

Patapaitojen alkukauden vaikein juttu, voitto vieraskaukalossa, muuttui kahden pykälän verran paremmaksi, ja siitä kotijoukkue ammentaakin lisävirtaa pelaamiseensa.

− Kotiyleisön merkitys on suuri. Seisomakatsomon tuen tuntee kyllä pelatessa, kuvailee Ässien hyökkääjä Matias Varttinen.

Padan päävalmentaja Jyrki Aho naulasi KooKoo-voiton jälkeen Satakunnan Kansan haastattelussa teesin, jonka mukaan vastaavat maalijuhlat päättyvät Ässien voittoon noin kerran kymmenestä yrityksestä. Jokainen pääkäskijä toki tavoittelee näkevänsä erilaista kiekkoilua kuin tiistain avauserässä Kouvolassa nähtiin, mutta vastaavalla karvauksella ja paineistamisella SaiPankin puolustus on vaikeuksissa.

Illan kysymys on, jatkuuko tiistaina nähty avoin jääkiekko, vai palataanko tuttuun ja turvalliseen tiiviseen viisikkopeliin puolin ja toisin.

Erityishuomiota SaiPan kannattaa kiinnittää parivaljakkoon Jarno Kärki-Niko Ojamäki, joka osoitti jo tiistain ottelussa viime kauden tapaista yhteistyön kemiaa.

SaiPan osalta on merkittävää hiljalleen helpottava loukkaantumisruuhkan purkautuminen. Hankinnat ovat olleet tuttua SaiPan laatua, mutta vahvistukset ovat viettäneet harmillisen paljon aikaa sairastuvan puolella.

Kanadalaishyökkääjä Brock Trotter palasi kaukaloon keskiviikon ottelussa, ja se on merkittävä apu vierasjoukkueelle. Lappeenrantalaisten 19 ottelusta kuitenkin kymmenen on kääntynyt suuntaan tai toiseen vain maalin erolla, joten totuttuun tyyliin nippu on taistellut sarjapisteistä avainpelaajien kolhuista huolimatta.

Ketju Tomi Leivo-Eetu Koski-Mikael Kuronen on ollut vahvassa lyönnissä ottelusta toiseen, ja he ovat tarvittaessa pystyneet kääntämään puolustussuunnan hyökkäyspeliksi nopeaan tahtiin.

Ässien parasta antia tiistaina oli koostumus, jossa hyökkäsivät Simon Suoranta, Mikael Saha ja Varttinen. Normaalitilanteessa Suorannan paikalla on viilettänyt Jouka Juhola, ja nuorukaiset ovat muodostaneen porilaisten nelosketjun.

− Meidän hommaamme on ollut pitää oma pää puhtaana, mutta onneksi saimme KooKoo-pelissä onnistumisia hyökkäyspäässäkin. Suoranta katkoi hyvin maalin takana ja nappisyötön jälkeen minulla oli tilaa ja aikaa touhuilla, muistelee Varttinen kauden ja Liiga-uransa toista osumaa.

− Välillä rikkonaisissa peleissä on vaikea pitää tuntumaa yllä, mutta kyllä liigavauhti tuntuu ihan hyvältä, kun huomaan pärjääväni täällä. Ei ole pelaaminen pelkkää selviytymistä.

Seuraa Heitä

Niko Ojamäki #20 | Kloten

Laitahyökkääjä

Ojamäen peli muuttui melko paljon tutkapari Jarno Kärjen paluun jälkeen. Kaksi osumaa vapauttavat todennäköisesti porilaishyökkääjän lähemmäksi viime kauden virettä.

Brett Carson #7 |

Puolustaja

Carson napautti Lukkoa vastaan ottelun voittomaalin ja on muutenkin ollut kelpo vireessä koko alkukauden. Yksi palanen SaiPan pelien edetessä tiivistynyttä puolustuspelaamista.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Porissa mennään ylitöille
Ässät on onnistunut napsimaan niukkoja voittoja kovalla prosentilla erityisesti vahvan puolustuspelin kautta. Myös hyökkäyspeli on piristynyt viime kierroksilla, kun Jarno Kärki hyppäsi mukaan. SaiPalta puuttuu pari kovaa ulkomaalaisvahvistusta, mikä syö tehoja. Kumpikin joukkue on vaikeroinut myös ylivoimansa kanssa, joten vähämaalisissa merkeissä mennään jatkoajalle.
2 3
2