Satakunta tutuksi SaiPan tapaan

LIIGA / Ennakko
Kauden avauskohtaamisessa pisteet jäivät SaiPan haltuun.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
SaiPa aloittaa minikiertueen Satakuntaan saapumalla Rauman Lukon vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat pelanneet alle odotusten, mutta isäntäjoukkue Lukolla tilanne alkaa olla todella vaikea. Pudotuspeliviiva on karannut uhkaavan kauas.

Runkosarjasta on pelattuna noin kolmannes ja vitsit ovat vähissä kummallakin joukkueella. SaiPa miehittää sijaa 12 ja on kolmen pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Lukko puolestaan on ankkuroitunut viimeiseksi 14 pisteen saaliillaan.

Illan isännälle tilanne on tukala. Lauantaina pelatun Tappara-ottelun jälkeen päävalmentaja Juha Vuori avautui medialle kohtalokkaista virheistä ja pelitavan noudattamatta jättämisestä. Nämä asiat ovat olleet tunnusomaisia Lukolle pitkin syksyä.

Raumalaisten pelillinen ilme voi vaihdella ottelun ja jopa erän sisällä täysin. Tapparaa vastaan Lukon avauserä oli todella hyvä ja sen seurauksena taululla loisti lukemat 2-0. Kahdessa seuraavassa erässä ei ollut merkkiäkään avauserän kaltaisesta pelin hallinnasta.

Karkeat virheet erityisesti kiekottomana paistavat myös läpi. Omat miehet hukkuvat puolustusalueella ja hyökkäyspäässä otetaan ylipelaamisen johdosta typeriä rangaistuksia. Ei siis ole mikään suuri ihme, että raumalaisten verkko on heilunut eniten koko sarjassa.

Lisää hyökkäysvoimaa on odotettavissa jos ei tänään niin ainakin lähitulevaisuudessa. Lauri Tukonen ja Aleksi Saarela saattavat hypätä askiin jo tänään. Janne Niskalan paluu tapahtunee myös ennakoitua aikaisemmin, mutta kahta edellä mainittua myöhemmin.

Vaikeaa on myös Etelä-Karjalassa

Lappeenrannassa ei myöskään ole aihetta suurempaan hymyyn. SaiPan otteet ovat vaihdelleet ja pistesaldo ei ole karttunut odotetusti. Ongelmat ovat siis melko samanlaisia kummallakin joukkueella.

Erityisesti otteluiden avauserät ovat olleet piinallisen vaikeita. Omissa on soinut reilusti ja toiseen erään on jouduttu lähtemään takaa-ajajan asemasta. Otteluiden jatkuva kääntäminen on iso haaste kenelle tahansa.

SaiPan sairastupa on karua katsottavaa. Frans TuohimaanJohn McFarlandinCurtis HamiltoninKalle Maalahden ja Ville Kohon tervehtymistä saadaan odottaa vielä tovi, mutta kesken kauden saapunut kanadalaishyökkääjä Brock Trotter on mukana vahvuudessa tämän illan kamppailussa ja helpottaa tilannetta edes hieman.

Seuraa Heitä

Aaron Gagnon #11 | MoDo

Keskushyökkääjä

Lauantaina poksahti maalitili auki. Ilmeistä ja eleistä päätellen asia oli vaivannut jonkin verran. Onko urku nyt auki toden teolla?

Eetu Koski #63 |

Keskushyökkääjä

Lähti Raumalta etsimään paikkaa, jossa hänen panoksensa saa arvostusta peliajan muodossa. Oli CHL-peleissä poikkeuksellisen tehokas. Klassinen oman koiran pureminen ei yllättäisi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

SaiPa upottaa Lukkoa entistä syvemmälle
Mikään tekijä ei lupaa koko alkukauden rämpineelle Lukolle helpotusta. Vaikka SaiPalla onkin pieniä loukkaantumishuolia, ei Raumalaisista ole pysäyttämään vierailijoita. Maaleja ottelussa tullaan kyllä näkemään puolin ja toisin, mutta SaiPa iskee pari enemmän.
2 3
4 5