Ilves jatkamaan kotonaan konttaavan HIFK:n tuskaa

LIIGA / Ennakko
HIFK:n kauden alku on ollut lähes täydellinen mahalasku.
HIFK saa tiistaina vieraita Tampereelta, kun Ilves saapuu Helsingin jäähalliin. Isännillä on ollut suuria vaikeuksia kotikentällään, kun vastaavasti vierailijoiden ongelmat ovat olleet johtoasemassa pelaamisessa sekä otteluiden ratkaisevien niittien iskemisessä.

Sarjataulukossa kymmenenneksi valahtanut HIFK lähtee otteluun kolmen ottelun tappioputkessa. Viimeisestä kolmestatoista ottelusta pistepotti on kasvanut kolmella pisteellä vain kahdesti. Maalintekovaikeuksien kanssa taistellut HIFK hävisi lauantain kierroksella Kuopiossa KalPalle lukemin 3-1.

Ilves on napsinut viimeisestä seitsemästä pelistä 13 pistettä, mutta tiistain otteluun se lähtee tappio niskassaan. Lauantain kierroksella Jukurit kävi hakemassa Hakametsän jäähallista täyden pistepotin yhden maalin turvin ottelun päätyttyä 3-2. Sarjataulukossa Ilves on kahdeksantena, mutta eroa kolmanteen sijaan on vain neljä pistettä. 

HIFK vaikeuksissa kotona, Ilves johtoasemassa

Kummallakin joukkueella on ollut viime kierroksilla omat vaikeutensa. Ilves on hävinnyt kaksi ottelua perätysten johtoasemasta.

Perjantaina petopaidat johtivat paikalliskamppailussa Tapparaa jo 3-0, mutta kirvesrinnat kirivät rinnalle ja ohi. Veli-Matti Savinainen tasoitti ottelun puoli minuuttia ennen loppua ja iski jatkoajalla vielä voitto-osuman. Lauantain ottelua Ilves johti kahdella maalilla, mutta Jukurit käänsivät tilanteen toisessa erässä reilussa kymmenessä minuutissa kolmella maalilla. Tehopyrähdys riitti lopulta mikkeliläisille voittoon.

Tamperelaisten riveissä nuoret ovat Ville Meskasen, Otto Koivulan sekä Aleksi Mustosen johdolla ottaneet vastuuta kiekollisesta pelistä, mutta kokenut kaarti on ottanut kauteen hitaan lähdön. Varsinkin takalinjojen tukipilareilta Teemu Aallolta sekä Arto Laatikaiselta on lupa odottaa nähtyä enemmän.

HIFK:n ongelmat ovat viimeistelyssä. Varsinkin kotikentällä joukkue on ollut ajoittain suurissa vaikeuksissa. Seitsemän pelatun kotiottelun jälkeen tehtyjen maalien sarake näyttää lukemaa yksitoista. Kertaakaan punapaidat eivät ole pystyneet tekemään enempää kuin kaksi maalia kotikentällään. Pistekeskiarvolla mitattuna HIFK on Lukon jälkeen koko Liigan toiseksi heikoin kotijoukkue. 

Yksilötasolla HIFK:n riveistä löytyy lukuisia pelaajia, joilta on lupa odottaa enemmän. Varsinkin puolustuksen kiekollisen pelin tukipilareiksi suunnitellut Teemu Eronen sekä Tommi Taimi ovat olleet kaukana siitä tasosta, jota miehiltä odotettiin. Kummallakin on pistetili kotihallissa vielä avaamatta, kun runkosarjaa on pelattu kohta avauskolmannes. Hyökkääjistä Robert Leino on iskenyt kaikki kauden seitsemän pistettään vieraskentillä.

Tilastopoiminta

Minuuteissa mitattuna HIFK:lle on tuomittu Liigan toiseksi eniten rangaistuksia. Kahden minuutin rangaistuksia joukkueelle on tuomittu kuitenkin toiseksi vähiten. Kokonaissaldoa nostavat varsinkin Corey Elkinsin tappelusta saama pelirangaistus sekä Joe Finleyn tempaukset, joista varsinkin eleet Pelicansia vastaan käydyssä ottelussa nousivat otsikoihin. Koko Liigan jäähytilastossa kolossimainen Finley on toisena. 

Jäähyherkkyys nousi vielä asteen Matt Generousin liityttyä joukkueeseen. Viime kaudella jenkkipakki keräsi uransa korkeimman jäähysaldon, kun miehelle tuomittiin 134 jäähyminuuttia. 

Seuraa Heitä

Robert Leino #62 | Örebro

Keskushyökkääjä

Loukkaantumisten runtelemassa HIFK-hyökkäyksessä on ollut Leinolle tarjolla roolia. Toistaiseksi pistetili kotihallissa on vielä kuitenkin avaamatta.

Brett Bulmer #54 |

Oikea laitahyökkääjä

Kanadalainen tuli Ilvekseen suurin odotuksin. Kolmen ottelun jälkeen pistesarake näyttää nollaa ja tuloksia odotetaan. Pystyykö avaamaan pistetilinsä HIFK:n vieraana?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Maalinteon vaikeus HIFK:n kompastuskivenä
Kahden huonoon vireeseen ajautuneen joukkueen kohtaaminen. HIFK on saanut neljässä viimeisessä ottelussaan vain neljä maalia aikaiseksi. Ilves taas on sulanut jo kahteen kertaan kesken ottelun ja menettänyt johtoasemansa. Tamperelaisten peli tukeutuu vahvasti maalivahtipelin onnistumiseen, ja Ilveksellä onkin oiva sauma katkaista tappiokierteensä ennen kuin se ehtii kunnolla alkaakaan.
1 2
2 3