HPK hyökkää laajalla rintamalla ehjää ottelua hakevan SaiPan kimppuun

LIIGA / Ennakko
Niko Kapanen on yhdessä Janne Lahden kanssa johtanut HPK:n hyvään vireeseen.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Perjantaina Kärpille kotihallissaan hävinnyt HPK matkustaa lauantai-illaksi Lappeenrantaan. Molempien joukkueiden viime pelit ovat sujuneet mollivoittoisesti, mutta HPK:n pelaaminen on silti ollut kokonaisuutena ehjempää.

SaiPa ja HPK iskevät yhteen lauantai-iltana toista kertaa kuluvan kauden aikana. Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen oli HPK:n näytöstä. Hämeenlinnalaiset korjasivatkin ottelusta täyden pistepotin 4-0-voitolla.

HPK aloitti kauden terävästi, mutta viime aikoina joukkueella on ollut hankalampaa. Maaottelutauon jälkeen hämeenlinnalaiset ovat pelanneet kaksi tappiollista ottelua. Viimeisestä viidestä ottelustaan HPK on voittanut ainoastaan yhden.

SaiPa on pelannut viime aikoina tasaisia otteluita. Edellisistä viidestä ottelusta peräti kolme on päättynyt vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Kokonaissaldo näistä viidestä ottelusta oli kaksi voittoa ja kolme tappiota.

Ratkaisukohdat

Vaikka HPK on kärsinyt viime aikoina tappiota, sen peli on ollut silti varsin kelvollista. Joukkue hallitsee kiekkoa illasta toiseen ja laukoo paljon. Viime aikoina isot laukaisumäärät eivät ole kuitenkaan tuottaneet tulosta maalien muodossa. Tehokkaammalla viimeistelyllä edellisten otteluiden lopputulokset voisivat näyttää täysin toiselta.

Oma osansa HPK:n heikompaan jaksoon on myös uusilla hankinnoilla. Puolustuspää on kokenut muutoksia, sillä hämeenlinnalaiset ovat vahvistaneet peräpäätään kahdella hankinnalla, Richard Stehlikillä sekä Matias Porselandilla.

Pisteiden valossa HPK on saanut onnistumisia erittäin laajalta rintamalta. Yli viisi pistettä tehneitä pelaajia HPK:n ryhmästä löytyy kymmenen kappaletta. Joukkueen sisäistä pistepörssiä johtaa erinomaista kautta pelannut Janne Lahti. Hyökkääjä on pelannut erinomaista jääkiekkoa syksyn ajan ja johtanut joukkuetta yhdessä Niko Kapasen kanssa.

SaiPan tämän kauden ehjät ottelut ovat olleet harvassa. Edellisessä ottelussa keskiviikkona joukkue johti avauserän jälkeen KalPaa jo 2-0, mutta menetti johtonsa jo ennen toisen erän puolta väliä.

Kauden aikaisemmissa otteluissa peli on yleensä edennyt juuri päinvastaisessa järjestyksessä. SaiPa on useaan otteeseen antanut vastustajalle parin maalin johdon, jonka jälkeen joukkue on vasta herännyt pelaamaan.

SaiPan tehot nojaavat edelleen liikaa samojen miesten hartioilla. Matti Järvinen ja Curtis Hamilton kaipaavat kipeästi apuja myös muilta pelaajilta. Tilannetta ei yhtään helpota se, että pirteästi pelannut Brock Trotter loukkaantui kuluvalla viikolla pelatussa CHL-ottelussa. Myös Hamilton joutui jättäämän SaiPan edellisen pelin kesken, joten maalipörssin kakkosen pelaaminen illan ottelussa on epävarmaa.

Tilastopoiminnat

HPK on saanut pelata ylivoimalla eniten kaikista Liiga-joukkueista. Yhteensä sille on kertynyt ylivoima-aikaa jo yli kaksi tuntia. Myös SaiPa on Liigan kärkipäätä ylivoima-ajassa. Lappeenrantalaiset ovat pelanneet ylivoimalla vajaat 110 minuuttia.

Molemmat joukkueet ovat toisaalta myös ottaneet paljon jäähyjä. SaiPa on jäähytilastossa sijalla kaksi ja HPK sijalla neljä.

Seuraa Heitä

Elmeri Kaksonen #72 | Ketterä

Laitahyökkääjä

Kaksonen on pelannut lähes kaikissa kauden otteluissa tulosyksiköissä. Pisteitä ei kuitenkaan ole tullut toivotulla tavalla. Toistaiseksi tilillä on vasta kaksi maalia ja kaksi syöttöpistettä. Viime aikoina ollut kentällä kovin näkymätön. Pikku hiljaa pitäisi saada tulosta aikaan.

Janne Lahti #47 |

Laitahyökkääjä

Lahti on pelannut erinomaisen alkukauden. Johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä ja on esimerkillään tärkeä palanen Kerholle. Tekee jatkuvasti oikeita ratkaisuita kentällä ja tekee ketjukavereistaan parempia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK palaa voittojen tielle
Kiekonhallintaa mittaavissa laukaisutilastoissa SaiPa on sarjan toiseksi viimeisenä, HPK kärjessä. HPK ei kuulu sarjan parhaisiin vierasjoukkueisiin, mutta se on piirun verran illan vastustajaa edellä myös erikoistilannepelaamisessa, joten voitto matkaa niukalla marginaalilla Hämeenlinnaan.
1 2
3 4