Voittoisa Jukurit ensimmäiselle Mansen matkalle ärsytetyn Ilveksen luokse

LIIGA / Ennakko
Ville Meskanen paukutti perjantaina tehot 1+1.
Kuva © Vesa Pöppönen www.facebook.com/VesaPhoto
Ilves ja Jukurit kohtaavat kauden toisessa mittelössä Tampereella. Jukurit on ensimmäistä kertaa tällä kaudella Pirkanmaalla, kun Ilves kävi lokakuun alussa hakemassa edellisessä ottelussa vierasvoiton Kalevankankaalta.

Ilves palasi tauolta vakuuttavalla kotivoitolla keskiviikkona Ässiä vastaan, eikä päästänyt yhtään maalia omiin. Ennen maajoukkuetaukoa joukkue oli hyvässä vauhdissa, satunnaisista tappioista huolimatta.

Ilves pelasi perjantaina tiukan paikallisväännön Tapparaa vastaan. Ottelu päättyi Tapparan 4-3-voittoon jatkoajalla. Ilves johti jo ottelua 23 minuutin jälkeen 0-3, mutta Tappara kiri varsinaisella peliajalla tasoihin.

Ilveksen kiusana oli Veli-Matti Savinainen, joka teki tasoitus- ja voittomaalin syöttäen karvasta kalkkia Ilveksen verkkoon. Ottelun kuva oli klassista Ilvestä. Varma johto muuttuu tappioasemaan ja ratkaisumaali omaan nuottaan tuli omasta virheestä.

Kotijoukkue lienee ärsytetty ja sopivan kiukkuinen Jukureita vastaan. Vaikka joukkue taisteli eilen, ei kovalla työllä aina saa palkintoa. Joukkueella on erinomainen mahdollisuus kasvojenpesuun, kun vastustaja tulee myös eilen pelanneena matkan päästä kylään.

Nuoret pelaajat Ville Meskasen, Otto Koivulan ja Eemeli Suomen johdolla ovat pelirohkeudessa Ilveksen kärkipelaajia, kuten nuorien esiinmarssi on huomattu jo MM-kisoja myöten. Ilveksen kohdalla tulee huomioon myös omalla alueella pelaaminen, mikä tuottaa ongelmia ajoittain.

Sarvipäät Ilveksen kimppuun

Jukurit pelasi myös eilen raskaan ottelun Pelicansia vastaan kotona. Keskiviikon ottelu KooKoota vastaan oli melko sekava, joukkueen hienoksellisesta hallinnasta huolimatta. Jukurien vahvuus näkyy parhaiten, kun joukkue pelaa yhteen ja tiiviisti, niin vastustajat eivät pääse tuhannen taalan paikoille, vaikka peli pyörisi Jukurien päässä.

Nelosketju Topi Kalliola - Joonas Nättinen - Janne Kumpulainen ansaitsee maininnan tässä yhteydessä. Ketju pelaa hyvin ja 18 pistettä koko ketjun saaliina ei ole lainkaan huono lukema. Lisänä eilisessä ottelussa värkätty voittomaali. Ykkösketju Turo Asplund Miika Roine Janne Ritamäki on alkanut hiljalleen löytää jonkinlaista virettä. Se teki eilen joukkueen avausmaalin Pelicansin verkkoon.

Joukkue on muuten terve, vaikka Jesper Piitulaisen piti palata maajoukkuetauon jälkeen takaisin sarvipaitaan. Miestä ei ole kuitenkaan kokoonpanossa näkynyt.

Seuraa Heitä

Ville Meskanen #18 | Ilves

Laitahyökkääjä

Paikallispelissä 1+1, jatkuisikohan pisteiden teko myös lauantaina?

Miika Koivisto #52 | Kärpät

Puolustaja

Liigan puolustajien pistepörssin neljäs tila ja plusmiinus-saldo seitsemän plussan puolella. Samalla tahdilla rikotaan oma piste-ennätys Liigassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Vähämaalinen ilta edessä
Ilves kärsi perjantai-iltana kirvelevän jatkoaikatappion paikalliskamppailussa Tapparaa vastaan. Lopputuloksen lisäksi petopaitoja huolettaa laukausmäärät. Tapparaa vastaan joukkue laukoi vaivaiset 13 kertaa kohti vastustajan maalia. Myös Jukureilla on ollut omat murheensa viimeistelyn saralla, joten maalijuhlia lienee turha odottaa.
1 2
1 2